local-stats-pixel fb-conv-api

Aptauja: 95% Rīgas cirka apmeklētāju atbalsta dzīvnieku demonstrēšanu izrādē14

17 11

Cirks ir tā izklaides vietā, kas aizrauj skatītājus jau kopš bērna kājas, tai piemīt unikāla spēja pārsteigt, valdzināt un radīt vēlmi atgriezties. Apaļā manēža ir kļuvusi par īpašu vietu, kura ikvienu apmeklētāju aizved fantastiskā ceļojumā, kura laikā neiztrūkst pārsteidzošas uzstāšanās, smiekli, rotaļīgas melodijas un gaismu spēles. Blakus aizraujošiem uguns, akrobātu, burvju mākslinieku un klaunu šoviem, jau no pašiem cirka aizsākumiem, vērojamas arī dzīvnieku uzstāšanās – lācis, pērtiķis vai zilonis – tie visi prot demonstrēt lieliskus trikus un izsauc apmeklētāju apbrīnu, nereti kļūstot par gaidītākajiem cirka numuriem. Kā atzīst vairums Rīgas cirka apmeklētāju, mūsdienās cirks vairs nebūtu iedomājams bez dzīvniekiem. Kā liecina cirka veiktā aptauja, 95 % Rīgas cirka apmeklētāji atbalsta dzīvnieku demonstrēšanu cirkā.

Pēdējo septiņu nedēļu laikā izrāžu skatītājiem tika piedāvāts aizpildīt anketas, lai noskaidrotu apmeklētāju attieksmi pret Rīgas cirku, tostarp uzzinātu, vai dzīvnieku demonstrēšana cirkā uztverama pozitīvi. Kā liecina atbildes, 218 no 229 aptaujātajiem atzinīgi vērtē dzīvnieku uzstāšanos, norādot, ka bez dzīvniekiem tas vairs nebūtu cirks un iztrūktu cirka maģiskās atmosfēras.

Jau izsenis vieni no grandiozākajiem cirka priekšnesumiem bijuši dresētāju uznācieni ar lāčiem, ziloņiem, lauvām un tīģeriem- tas saglabājies arī līdz mūsdienām, jo daudzi apmeklētāji, it īpaši mazākie, cirku apmeklē tieši aizraujošo dzīvnieku šovu dēļ. Kā atzīst Rīgas cirka direktore Lolita Lipinska, neraugoties uz pēdējā laikā sabiedrībā izskanējušajiem viedokļiem, cirks bez dzīvniekiem vairs nav cirks. “Viena no gaidītākajām uzstāšanās cirkā ir tieši dzīvnieku. Viņi ne tikai papildina cirka atmosfēru un aizrauj skatītājus ar savām prasmēm un spējām, bet arīdzan ir kļuvuši par daļu no cirka ģimenes. Cirks savās izrādēs iesaista dzīvniekus atbilstoši esošajām Eiropas Savienības (ES) regulām, starptautiskajiem nolikumiem, cenšoties sagādāt dzīvniekiem maksimāli iespējamas ērtības un labturību. Dzīvniekiem ir pieejams viss nepieciešams, viņus aprūpē un uzskatu par tik pat lieliem un nozīmīgiem māksliniekiem kā cilvēkus. Ja salīdzina cirka dzīvniekus ar viņu sugas brāļiem, šie ir psiholoģiski daudz spēcīgāki un modrāki, izskatās daudz veselīgāki un lielai daļai no tiem patīk pievērstā uzmanība,” norāda Lipinska.

Kur vēl iespējams tik tuvu redzēt īstu lāci vai tīģeri, jautā Rīgas cirka apmeklētāji, atzīstot, ka bez dzīvniekiem tas vairs nebūtu cirks. “Man un maniem mazbērniem ļoti patīk dzīvnieki un neesam pret to demonstrēšanu cirkā. Mēs uzskatām, ja nebūs laba attieksme pret dzīvniekiem, tad nesekos arī laba uzstāšanās,” norāda cirka apmeklētājs no Cēsīm. Atzinīgi redzēto Rīgas cirkā novērtē arī skatītājs no Rīgas: “Man patīk dzīvnieku demonstrēšana cirkā, jo es patiesi novērtēju dresētāju ieguldīto darbu, lai mēs varētu baudīt dzīvnieku trikus, kurus nekur citur neredzēt.”

Daudzi no Rīgas cirka apmeklētājiem tic, ka dresētājiem ir īpaša cieņa pret dzīvniekiem, ko var novērot viņu attieksmē pret tiem. Katra uzstāšanās ir unikāla un aizraujoša, triki ir pārsteidzoši un vēl ilgi paliek skatītāju atmiņā – vai tas ir kaķis vai kāds lielāks dzīvnieks, kā lācis vai zilonis, tas iemācīsies trikus tikai tad, ja pret to labi attieksies, jo uzticēšanās cilvēkam ir svarīgs priekšnosacījums dzīvnieka vēlmei piedalīties un būt daļai no brīnumainās cirka ģimenes.

17 11 14 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 14

0/2000

Cirks ir dzīvnieku spīdzināšana,

16 1 atbildēt

Nemūžam neticēšu, ka triki dzīvniekiem tiek mācīti ar humānām metodēm. Dzīvnieka dabā nav mest kūleņus un salocīties piecos līkumos cilvēka priekam. Ja direktori pašu sagūstītu, iebāztu cirkū un uzspiestu mācīties kaut kādus trikus, viņa noteikti būtu ļoti laimīga. 

Un tam gabalam par to, kur vēl redzēt īstu lāci vispār wtf, uz zoodārzu aizej. 

14 0 atbildēt

Aptaujāja cirka apmeklētājus, bet tie, kas neatbalsta dzīvnieku mocīšanu, cirku nemaz neapmeklē. Uz ateju tādu aptauju emotion

13 0 atbildēt

229 cilvēki? Tā, vispār, nav nekāda nopietna aptauja, pat vidusskolnieku ZPD darbos ir daudz vairāk aptaujāto. Man neviens neprasīja, bet es esmu pret dzīvnieku izmantošanu cirkā!

10 0 atbildēt

99% onanistu atbalsta krāniņa aiztikšanu ar rokām.

tieši tāda pati loģika emotion

6 1 atbildēt

Man personīgi nav velme tur atgriezties... bet galvenokārt tapēc, ka bija vienalga par tiem trikiem, galvenais bija paēst emotionjo piecēlos pārāk agri (un miegs lipināja acis).Un vispār, ja tu gribi redzēt dzīvniekus, tev jādodas uz rīgas zoodārzu, tur vismaz savu dzīvi kaut cik dabīgos apstākļos nodzīvo.

3 0 atbildēt

Mēs paši esam kā dzivnieki cirkā emotion mūs dresē un ja nepakļaujamies mūs piespiež pakļauties emotion

3 0 atbildēt
Meh..fuck et.. :|
0 0 atbildēt

Atbalstu dzīvniekus cirkā. Protams,ir nežēlīgi dresētaji,bet taja pat laikā arī zoodārzā ,savvaļā vai katrs savā privātmājā vai dzīvoklī var būt nežēlīgs pret dzīvnieku. Tie,kas kautko saprot no dzīvniekiem zin,ka ar mīlestību tos var iemācīt darīt tam varbūt ne pašas tipiskākās lietas. Tiem pašiem suņiem,nevajadzētu dot balsi,velties uz sānim vai sēdēt pēc komandas no dabiskā viedokļa,tapat kā kaķim nokārtoties kastītē vai skrapēt nagus uz noteikta rīka.Taču to visu var humāni iemācīt. Tāpat tātad to humāni var iemācīt arī lācim braukt uz riteņa vai tīģerim sēdēt uz krēsla.Ja to dara no dzīvnieka bērnības un humāni.

Lielie dzīvnieku aizstāvji varbūt drīz vairs nevarēs odu nosist,kad tas kož vai no kartupeļiem vaboles novākt vai netīrās mājās iznīdēt tarakānus? Tas taču arī ir vardarbīgi!

4 7 atbildēt