local-stats-pixel fb-conv-api

Amerika - Sapnis vai murgs?10

206 2

Amerika!
Ak šī sapņu zeme, kur katrs var kļūt miljonārs, vai slavens un bagāts, ik katrs.
Iedomājies cik feini, ja tu esi mūziķis, tev pietiek ar pāris simt tūkstošiem fanu, un tev jau tīri labi pietiek dzīvei. Varbūt esi labs ārsts? Feini, uztaisi sev privātpraksi, un iekasē patīkamas summas par saviem pakalpojumiem. Varbūt vienkārši esi uzņēmīgs atbraucējs, un New York izveido elementāru pārvākšanās kompāniju, jo pilsētā, kur katru dienu simtiem cilvēku pārvācas, tev būs ko darīt.
Ceļošanas iespējas ASV ir vienkārši brīnišķīgas, degviela lēta, ēdiens lēts, viss super. Viena vienīga bauda vai ne?
Bet ir arī otra Amerikas seja.
Epileptiķi sev lipina klāt zīmes, lai kāds netīšām neizsauc ātros, jo brauciens ar ātrajiem izmaksā ap 3000 dolāru.
Ap 20 mlj. Amerikāņu nav veselības apdrošināšanas, tas nozīmē, ka viņi to nevar atļauties. Bez apdrošināšanas komerciālā veselības aprūpe, sniegs varbūt tev neatliekamo aprūpi, bet ārstēt tevi neviens pat nemēģinās. Ap 600 tkst. Cilvēku katru gadu bankrotē, dēļ medicīnas rēķiniem.
Tev patīk atvaļinājums. Tipiskais amerikāņu atvaļinājums ir divas nedēļas, un skaitās bonuss, ja apmaksāts.
Patiesībā tikai pāris desmiti procentu iedzīvotāju piedzīvo amerikas sapni, pārējie dzīvo kā māk, un ēd sūdus, ko audzē maksimāli komercializēta pārtikas industrija.
Īsumā, ja esi pilnīgi vesels, necilvēcīgi skaists un talantīgs, tad amerika ir tava iespēju zeme, ja kaut viens punkts neatbilst šim visam, tad labāk meklē laimi tuvāk.
Tepat Latvijā, ir apmaksāts atvaļinājums, skaisti cilvēki, kvalitatīva pārtika, sakarīga medicīniskā aprūpe un visi savējie.

206 2 10 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 10

0/2000

Amerika ir pilna ar muļķiem, gudrajiem tieši tapēc ir viegli tur kļūt par miljonāriem.

15 2 atbildēt
Un kur ir raksts? Kaut kāda viena rindkopa ar tukšu runu, bez faktiem vai kādas īstas domas.
9 1 atbildēt
Asv daudz attiīstītāka toties ir free medical care un ļoti daudz free clinic,tā kā arī bez naudas un aprdošināšanas ir iespējas iegūt medicīnisko palīdzību un receptes zālēm
7 3 atbildēt
runaa cilveeks kas tur nav bijis
4 1 atbildēt
Vēl aizmirsa pieminēt tādu mīnusu kā to, ka tur ir ļoti daudz nēģeru un latinosu.
4 1 atbildēt

Katrai zemei ir savi plusi un mīnusi. Amerika patiešām ir labāka priekš tiem cilvēkiem, kas ir saveduši sevi un savu dzīvi kārtībā un ir gatavi strādāt, uzlabot sevi un tiekties pēc saviem mērķiem un tādā veidā arī ASV tika uzbūvēta, visstrādīgākie, inovatīvākie un ambiciozākie uzņēmēji un pionieri paši ar saviem spēkiem uzbūvēja pasaules lielāko valsti. Tikmēr Eiropa ir vairāk ''sociāli atbildīga'' bet tas atkal nāk ar cenu, proti plašākas izmaksas, korumpētāka valdība u.t.t..

2 0 atbildēt
Par "sakarīgo" Latvijas medicīnas aprūpi varētu vēl padiskutēt.
1 0 atbildēt

 emotion 

0 0 atbildēt

Amerika ir pulnīgs goavno--salašņas..savu labklāj';ibu tā ieguvusi oiekarojot un pakļaujot citas valstis  ..kas to neredz ir stulbs .

kaut vai to derētu saprast --viņu tā saucamais prezidents ir deģenerāts.

0 0 atbildēt