local-stats-pixel fb-conv-api

Afrocentrisms 23

73 0

Sveiki,

Šis ir turpinājums no mana iepriekšējā raksta ,,Afrocentrisms”, kur ir apraksts par šīs kustības vēsturi.

Daudziem ir zināms, ka Afrocentristi(pārsvarā afro amerikāņi) uzskata, ka ,,īstie senie ēģiptieši” bija melnādainie cilvēki, bet tagad viņi ir sākuši teikt, ka arī citas kultūras ir cēlušās no viņiem.
Par piemēru varu minēt sludinātāju Zabach, kurš tic, ka melnie amerikāņi ir patiesie ebreji. Viņš ar saviem sekotājiem sludina savu pārliecību Ņujorkas ielās.
Ir pat gadījumi, kad afrocentristi lieto fotošopu, lai vēsturiskie cilvēki, piemēram Mocarts, būtu ar tumšāku ādu vai vairāk atgādinātu āfrikāni.

Man daudzi šie apgalvojumi liekas bez pamata, jo mūsdienās informācijas pieejamība dod jebkuram iespēju uzzināt par savu senču vēsturi. Ir pat pieejami DNS testi, lai uzzinātu no kurām pasaules malām nāk katra indivīda senči.
Ir vēl metode, kad arheologi spēj atjaunot sejas no pat tūkstošgadu veciem galvaskausiem. 💀 Nesen bija atjaunota Tutankhamona mammas seja, un afrocentristi to apstrīdēja, jo viņa vairāk atgādināja vidējo austrumu sievieti.

Varbūt šīs grupas sekotāji vēlas izmainīt vēsturi? Varbūt tā ir trauma, jo nesen vēsture bija rakstīta eirocentriskā veidā?

Varat savas domas izteikt komentāros.

Apgalvojums, ka senie ķīnieši bija melnādainie.
ir zināms, ka, Puškina vecvectēvs bija no Āfrikas, bet afrocentristi mēģina piešķirt viņa sasniegumus āfrikāņiem, lai gan viņa āfrikāņu asinis nebija dominantas.
Apgalvojums, ka indiāņu princese Pokahontas patiesībā neizskatījās kā attēlots Disney animācijas filmā.
Apgalvojums, ka pirmais samurajs Japānā Yasuke bija melnādainais
73 0 3 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 3

0/2000
Es nesaprotu to domu gajienu- bruunie cilveki tik loti grib buut paaraaki, atskirigaki no citiem ka pilnigi vemt gribas. Manis pec pirmais samurajs vareja buut rizais, ar triis aciim vai albiins. Es varu deret sis "sludinaataajs" naak no Dienvidafrikas vai Amerikas... "Afroamerikani" (kaa vini pasi grib lai vinus sauc) ir viegli vadama tauta, dzivoju laiku ar tadu gimeni kopaa (D.Afrika)- visi ticiigi ka pat uzmaciigi ar to paliek - ja ara spideja saule - tas tapec ka dievs ta gribeja, ja viniem kautkur noveicaas - dievs taa leema. Ironiski visi kopa gaja uz dievkalpojumiem katru svetdienu bet parejaas dienaas - sencis regulari zog toaletes papiru no darba, deels kurii zaljo un klausaas "gansta rap" jo taa esot "saveejo muuzika", meita spaida telefonu un kjeerc uz savu mazo meitu par to ka prasa uzmaniibu...es to domu gajienu nesapratu...laikam zodz,sit,uzdziivo un svetdienaa tiks piedots... Meginaju paskaidrot kautko par budismu...tas bija kaa runaat ar sienu... emotion Vel vini apvainojas ja pasaki ka vinji nav melni bet bruuni...bet nu to apgaaju ar tadu pasu sceenu ka mani pielidzina liikjim jo teicu es neesmu balts bet tad jau vairak roozaa... Jociiga tauta tie Afrikaanji... emotion Un autora raksts atbilst patiesibai - lai ari vinji jutoties diskrimineti - nez kapec vienmer runajot vinji megina tev likt justies zemakiem par vinjiem...protams tadi kas dzimusi modernakas pilseetaas taa neuzvedas... Vismaz pec pieredzes...bet tie kas no Afrikas.... Lai sveetais nograabstas....Uzskatu ka "civilizacijas" ienaaksana vinjus samaitaaja...
5 0 atbildēt

Izklausās pēc melno nacisma kaut kāda. 

3 0 atbildēt
Tieši vakar sanāca noskatīties šos: https://m.youtube.com/watch?v=k8-G9hMY-qk https://m.youtube.com/watch?v=IKlJ4R_DhKE Interesanta tēma.
0 0 atbildēt