local-stats-pixel fb-conv-api

9. Maijs - "Izvarošanas svētki"557

2545 97

LuckyOZ bija ielicis rakstu par 16. martu http://www.spoki.lv/video/16marta-Latvijas-legionaru-gajiens/120739 izdomāju vairāk painteresēties par komunistu svētkiem, lūk ko es atradu

Šovakar stāvēju tramvaja pieturā, gaidot savu tramvaju mājup, un biju, maigi izsakoties, šokēts par visu vecumu krievu tautības līdzpilsoņiem ar puķu pušķiem, kas bija burtiski pārpildījuši tramvaja pieturu. Tipiski sestdienas vakarā tur būtu labi ja desmit dvēseles, bet te pēkšņi melnais simts sapucējušies ar oranži-melni svītrotām lentītēm pie krūtīm un puķēm rotājušies: bērni, sievietes, vīri un večuki.

Un tad man pieleca… 9. maijs! Berlīnes “atbrīvošanas” diena. Padomju Savienības uzvara Lielajā Tēvijas karā. Jebkura kara beigas neapšaubāmi ir pozitīvs notikums, bet, lūk, kas mani vienmēr ir satraucis… II pasaules karam sākoties (1941. g.) saprātīgajā vecumā (18+ gadu) bija tie, kuri dzimuši 1923. gadā un agrāk. Tātad šodien – 86 un vairāk gadus veci penšuki. Interesanti, ka uz pasākumu pie Uzvaras pieminekļa devās 100%-īgi jaunāki cilvēki. Daži sirmu galvu, bet acīmredzami ne īpaši vairāk par 70 gadiem, toties lielākā daļa 20-30 gadus veci. Respektīvi, cilvēki, kas nevienā acī nav skatījuši II pasaules kara notikumus.

Īpaši skumji ir vērot tās jaunās krievu ģimenes, kur vecākiem pašiem širmis aizgājis ciet un tas vēl tā, bet šie vēl ņem līdz savu jauno paaudzi, lai jau laicīgi kultivētu viņos mistisko “9. maija apziņu”.

Bet kas tad īsti notikās 9. maijā? Nu, neskaitot Padomju armijas iemaršēšanu Berlīnē? …Lūk, izrādās, 9. maijā sākās lielākā izvarošanas “akcija” cilvēces vēsturē, ko varonīgi veica tā pati Padomju armija.

Skolu vēstures programmās ne gluži ir iekļauts fakts, ka 1945. gadā Berlīnē no 2.7 milj. iedzīvotāju, 2 milj. bija sievietes. Un kāds tur brīnums – visi cīnities spējīgie vācu vīri bija nosūtīti uz fronti. Bailes no izvarošanas Berlīnes sieviešu vidū esot bijušas tik lielas, ka daudzas jau laicīgi devās pie saviem ārstiem, lai noskaidrotu efektīvākos pašnāvības līdzekļus. Kā vēlāk izrādījās – bailes bija pamatotas. Bija 15-gadīgas meitenes, kuras izvaroja pa 7 reizēm.

Interesanti, vai krievu sieviete ar savu pusaudzi-meitu un tulpju pušķi rokās justu patiesu lepnumu, skatoties 9. maija salūtu, ja apzinātos, ka viņas vectētiņš, visticamāk, kaut kad 1945. gada vasarā ir vairākkārt izvarojis kādu nepilngadīgu vācu meiteni viņas meitas vecumā?

Ļoti iespējams, maršals Žukovs bija patiesi cienījams vīrs, bet diez vai to pašu var attiecināt uz tā laika padomju zaldātiņiem…

_______________________

Viktors Igo savulaik sarakstīja romānu „Nožēlojamie” par cietumniekiem un to mēģinājumiem izlauzties brīvībā.

Mums Latvijā arī ir cietumnieki. Turklāt vismaz divējādi; Vieni iesprostoti padomju propagandistu radītas vēstures izpratnes būrī, otri - savas iztapības un baiļu no Krievijas velvētajos pagrabos. Ne vieni, ne otri nemēģina izlauzties no sava cietuma, vēl vairāk – ir dusmīgi, ja viņus kāds mēģina atbrīvot no ierastajām važām. Pavisam nožēlojami nožēlojamie…

Pirmos var saprast it labi – viņu propagandas miglas būris ir vienīgā ērtā eksistences vieta, jo daudz patīkamāk taču ir justies kā atbrīvotājam, nevis kā pamatnācijas nemīlētam okupācijas armijas dalībniekam. Daudz tīkamāk ir justies kā dižās Krievzemes aizstāvētam sūtnim tuvējās ārzemēs, nevis kā bezidentitātes krievvalodīgajam mikrorajonā, kuru Krievija izmanto kā līdzekli saviem mērķiem, un kuru Krievijas krievi visbiežāk pat neuzskata par savējo…

Ar otriem ir grūtāk. Tie ir plaši pazīstamie „pragmatiķi”, „reālpolitiķi”, tie ir „objektīvie” žurnālisti. Tie, kam ir simtiem atrunu, kādēļ, piemēram, 9.maija svinības jāuztver mierīgi, kādēļ nav nekā traģiska, ja Rīgas centrā skan padomju laika dziesmas un plīvo sarkanie karogi. Jābūt iecietīgiem, jānorobežojas, tā jau esot aizejošās paaudzes lieta. Apmēram tā tiek piesegtas pašu bailes un nevēlēšanās aizstāvēt latviešus pašu tēvzemē.

Un man rodas jautājums, kā man izturēties pret faktu, ka tiek slavināts režīms, kurš atņēma dzīvības tūkstošiem manu tautiešu, kas iznīcināja inteliģenci, kas sagrāva manu dzimtu? Kā izturēties, zinot, ka 9.maijā pulcēsies cilvēki, starp kuriem noteikti būs „varoņi”, kas pirms 64 gadiem 9.maijā laupīja un izvaroja Kurzemē…?

Man jau sen nav ilūziju par valdošajiem. Bet es ceru, ka pēc 13.janvāra arī valdošajiem ir zudusi viena otra ilūzija. Traciniet vien latviešus, traciniet! Jau vairāk kā 1800 cilvēku ir parakstījušies zem protesta vēstules pret 9.maiju portālā Nacionālisti.lv, zinu, ka Latvijā šādi domā desmitiem tūkstošu – tikai ne visi zina par šo akciju un ne visi vēlas atklāti paust savu pārliecību.

Var nerēķināties ar latviešu viedokli, bet tad nāksies rēķināties ar nerēķināšanās sekām. Jau drīz.

2545 97 557 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 557

0/2000

Nebūtu Krievija, nebūtu tik lielas problēmas!

22 9 atbildēt

raksts bija  labs un intresants- jaa Krievi ir izvarotaji, par to nav šaubu- ari noziedznieki lielakoties ir krievi...

nevelti 95% ieslodzito cietumos ir krievu tautības...

16 3 atbildēt

Baigi interesanti, kā būtu ja Hitlers būtu uzvarējis.

Nebūtu nedz latviešu, nedz lietuviešu, nedz igauņu... Skolās mācītu tikai vāciski, pēc kara dzimušiem bērniem būtu jāliek vāciski vārdi, visi uzvārdi tiktu pārvācoti. Nezinu, kurš variants ir ļaunāks, tiešām...

Bet visstulbākais man liekas tas, ka par šādiem tematiem vispār runā. Lielākajai daļai zinašanas vēsturē aprobežojas ar pamatskolas un vidusskolas klasēs dzirdēto. Tur jau nemāca visu.. tikai to svarīgāko, bet aiz kadra paliek ļooooti daudz interesantu faktu, par kuriem 95% no šeit komentētājiem neko nezin. Vispār šā temata apspriešana būtu jāaizliedz ar likumu. Vācieši aizmirsa, dzīvo tālāk, bet mēs muļķīši vel vāramies.

13 1 atbildēt

Prieks, ka vienreiz gadā krieviņi atgādina kādēļ mēs viņus tik ļoti ienīstam!

13 2 atbildēt

atbildot uz HOP komentāru " Autors diezgan naivs un pastulbs cilvēks. Kap... " ceru, ka nemēģini iestāstīt, ka komunisms bija kaut kādā veidā labāks par nacismu. Abi bija drausmīgi režīmi un to vadoņi atnesa milzīgu postu pakļautajās zemēs. bet runa ir par to, ka tu vari iet 9.maijā nolikt ziedus par godu savam vectēvam, bet kāds cits, kura vectēvs gāja bojā vācu leģiona sastāvā, redz, to nevar izdarīt, jo Ušakovs 9.maijā krastmalā sit pie krūtīm un slavē komunisma varoņus, bet 16.maijā neļauj večukiem parādīt godu saviem biedriem, kas cīnijās un zaudēja dzīvību karā..

12 2 atbildēt

Kurš ar mani nāks pie Uzvaras parka ar kalašņikoviem nošaut visus tos neliešus ?

18 8 atbildēt

Viņi domā, ka svin nacisma un fašisma sagrāvi, bet kas notika latvijā? Vienu karaspēku nomainija otrs, un latvija palika okupēta, bet redz krievi negrib to atzīt, viņi svin savus svētkus un dzer, kā man viņi ir noriebušies, laikam jācitē Dobeļa vārdi : Šeit nav krievija, un šeit nekad nebūs krievija, nesapņojiet par to!

13 3 atbildēt

Skaidrs ir tikai viens - Padomju armijā bija savākti visādi "varoņi" - šķībi, greizi, utaini, neizglītoti. Varētu pat teikt - дикарьи. Un tādu zemcilvēku vienīgā dziņa ir viņa dzimumorgānu stimulēšana.

Vācu pusē tika nolasīti čaļi, kuri bija izglītoti, apmācīti, augumā sākot ar 1.75m.

 

Vecmamma stāstīja, ka tad, kad vācieši ienāca pilsētā, visa pamale nosmaržoja pēc odekolona, bet kad krievi nāca - viss palika aizdirsts. Pat siena šķūnī tika piedirsts...

Darīšu visu, lai šādi "varoņi" ar saviem pēctečiem pazustu no manas Latvijas.

11 2 atbildēt

atbildot uz Vikings komentāru " Stulbie krievu nīdēji. A vot kāda atšķirība s... " Nu lūk Viking, Tu parādīji savu aprobežotību, jo kaut ko murgo par atšķirību un labi organizētiem svētkiem. 1- palasi vēsturi (bet ne okupantu rakstīto) un padomā ar galvu  

10 1 atbildēt

Nu te ar 16.martu un 9.maiju situācija līzīga - ja kāds grib atcerēties savus karā mirušos vai cietušos radiniekus un draugus, tad labi, nav ko pārmest... Galvenais, nevajag iebraukt galējībās un sākt propagandēt nacismu, komunismu, kurināt nacionālo naidu un visādi citadi piemēslot sabiedrību... Nav nekāda jēga strīdēties, kura puse karā pastrādāja lielākas zvērības - tādas notika starp visu iesaistīto pušu pārstāvjiem, bet nu karš kā tāds vispār ir viens liels bezsakars. Kaut kādi veci necilvēki cenšas realizēt savas slimās ambīcijas uz jaunu cilvēku dzīvību rēķina, bet kareivji kā muļķi iet apslaktēt cits citu, klausot visādu slimo psihopatu, kā Hitlers un Staļins, pavēles. Protams, cita lieta ir sava un savas ģimenes un draugu aizsardzība. Tas, kas te ir jāsaprot, ir, ka absolūtais vairākums cilvēku grib dzīvot mierā, bet, ja viņiem tiek uzvazāts kaut kāds bezsakarīgs karš, tad iestājas aitu bara sindroms un neko diži mainīt vairs nevar. Karš tā ir cilvēces traģēdija - tur nav uzvarētāju, visi kaut ko zaudē un, visbiežāk, zaudē pamatīgi. Šajos datumos nav ko svinēt un līksmot, tomēr tos vērts atcerēties un pieminēt karā cietušos, un apzināties, ka ir jādara viss, lai nekas tāds vairs neatkārtotos...

9 0 atbildēt

Raksts ok. Komentāri pēc sūda. Katrs cenšās kaut ko pēc iespējas gudrāk uzdirst - nu sorry, bet jums galīgi nesanāk.

Tā kā karā nepiedalījos, par vēsturi nestrīdēšos, bet pateikšu, ko šodien redzēju. Tātad man šodien "zakuriķ", "latiš" un "ei, cigareti ņetu?!" paprasīja 6x vairāk nekā parasti. Trešdaļa no sastaptajiem krievu jauniešiem iereibuši un agresīvi noskaņoti (diez vai viņi maz zina, kāpēc sev tās lentītes piesējuši). Nu un vēl, protams, bija daudz kas, bet piekāst.

Man nekas nav pretī, ja svin svētkus. Bet tas kā lielākā daļa no krieviem atzīmē 9. maiju ir... nu es domāju, jūs jau saprotat kā..

11 2 atbildēt

 

atbildot uz mazaisdžo komentāru " es nesaprotu ..  kapēc šādus krievus [es... " Mēs to visu pieļaujam, tapēc ir jāsāk rīkoties, vēlams bez letāla iznākuma, mums nevajadzētu būt vienkāršiem blatotajiem kas sēž otrpus monitoram, ir jārīkojas, tas nedrīkst tā palikt, mūsu senči cīnijās par brīvību, bet tagad mēs viņus pieviļam

10 1 atbildēt

Man vienalga esmu latvietis un nesvinu šos "svētkus", bet ja kāds grib, lūdzu lai svin, kaut vai Latvijā, tad jau mēs arī teiksim nevram svinēt jāņus Turkmenistānā, vai amerikāņi nevar svinēt pateicības svētkus Brazīlijā... Problēma ir tā, ka pārāk daudz visur, kur vien var bāž iekšā politiku

8 0 atbildēt

Jā, šis labs. Respekts autoram par domāšanu. Personīgi dzīvoju ļoti netālu no Uzvaras Pieminekļa, kur parasti notiek visas šīs orģijas. Saku pēc redzētā, skats ir pretīgs kubā.

11 3 atbildēt

 

atbildot uz GERA komentāru " 9. maiju nevar nesvinēt, par tādu cūcību Kri... "  Man Pohuj Man Elektriskā plītiņa emotion 

8 1 atbildēt
WTF avatarsWTF

9. maijs šogad ir mātes diena. :D

16 9 atbildēt

Labs raksts.

Problēma tāda, ka lielāka daļa krievtautīgo ir cietpauri. No vēstures neko nezin, bet nepātrtaukti iet d*strācijās saistītās ar vēstures notikumiem.

Krievi ir pārāk ieciklēti savā krievijā, domājot ka tā ir pasaules naba. Un krievijas tauta nezin to ko pauž rietumos par vēstures notikumiem. Krievija savos ziņu kanālos pauž nepatiesas liecības, tur pastāv vēl cenzūra kā arī propoganda. Protams Krievi ir pārāk lieli patrioti lai to saprastu.

Pašus krievus var saukt par Fašistim. Staļins sadarbojās ar Hitleru 2. pasaules karā, ko daudzi nezin un nevēlas zināt. Daudzas necilvēcīgās idejas, krievi aizguva no fašistiskās vācijas... izsūtīšanas, koncentrācijas nometnes, GENOCĪTS. Par ko sarkanā armija piešķīra ordeņus un medaļas. Tad nu gan milzu varoņi...

Krievi tik iet uz kašķi ar latviešiem, jo dzīvo svešā valstī, tas viņiem ir aizvainojoši, jo viņi tak nāk no varenās padomju savienības. Un kādēļ jāklausās tie gani latvieši. Krievi vnk meklē kašķi viemēr, būs kāds fanātisks inicātors uz problēmām, kas teiks jeb ko tikai, lai paši diskrimitētu latviešu tautu.

Krievijā jau no mazotnes bērniem skolā potē to padomju ideoloģiju, jo krievija ir pārāk agresīva gatava militārām operācijām jebkurā laikā, tādēļ pauž krievu jauniešos, nepatotas, nepatiesas liecības, lai tik būtu cilvēku resursu atbalsts, jebkādās politiskās intrigās starp Krieviju un Latviju.  

14 7 atbildēt

No comments --- http://www.youtube.com/watch?v=NaSKk6I-yTc Ko  lai es. saku..es zinu vēsturi man nepatīk ne Krievi ne Vācieši... Bet Krievi ir īpaši + tie cilvēki kas ir te Latvijā tie NAV KRIEVI!!!  drīzāk Labatije ruskiji 

10 3 atbildēt

 

atbildot uz zaziks komentāru " bet problēma ir tur, ka mēs pieļaujam 9.maij... " Ir cilvēki kas iet un protestē, bet ja uz turieni ej tad ir jābūt gatavam gan uz vārdu gan dūru apmaiņu, bet vairums baidās, jo dabūs pa degunu, protams kādu reizi dabūs, bet kopā esam spēcīgāki nekā pa vienam, un šādos gadījumos lielākā daļa policistu ir mūsu pusē, tapēc tas ka tevi sodīs ir retums, brīdinās protams atturēs, jo viņiem savs darbs ir jāpilda.

8 1 atbildēt

a tur nevar uzlaist gaisā to kvartālu, kad tur daudz urlu sapulcējušies ?

10 3 atbildēt
« 1  2  3  4  5 »