local-stats-pixel fb-conv-api

7 ieradumi, kas Tev ļaus kļūt par miljonāru26

173 2

Bez visām pārējām globālām atšķirībām starp “mums” un “viņiem”, ir arī nepareizi miljonāri. Mūsu miljonārs, lielākā daļā gadījumu – vai nu bijušais bandīts, vai politiķis – īstenībā, atšķirība maza. Ir, protams, arī izņēmumi, mēs nestrīdamies.
Ja mēs paskatīsimies uz bagātniekiem no cita skatu leņķa, tad ieraudzīsim pavisam citu bildi. Cieņā nav māka “izspiest vai sadalīt”, bet spēja radīt ko jaunu. Skatoties uz Fidelity Investments pētījumu, 86% bagātu cilvēku ir saņēmuši savu labumu ar savu privāto uzņēmējdarbību un inovācijām. Tiem palīdzēja ne tikai veiksme un personīgās iezīmes, bet arī sekošana dažiem vienkāršiem principiem.

Sastādi budžetu un pieturies pie tā

Izklausās garlaicīgi, bet īsteni miljonāri apzinās ne tikai savus ienākumus, bet arī izdevumus. Par to raksta Tomass Stenlijs un Viljams Danko savā grāmatā Millionare Next Door, kas ir veltīta ASV miljonāru tipisko paradumu pētīšanā. Šie aprēķini turpinās un nebeidzās pat tad, ja summām tiek pievienotas vairākas nulles.

Ieguldi, pirmām kārtām, sevī

Miljonāri neredz naudu kā nepārtraukta gandarījuma rīku, bet gan kā uzkrājumu un investīcijas. Ļoti noderīgs paradums, kuru katrs var no viņiem iemācīties – atlikt kaut vai 10% no saviem ienākumiem “krājkasītē” vai uzkrājuma kontā. Kā norāda finansu konsultants Dave Ramsey:


“Iekrājot tikai 100$ mēnesī no 25 gadu vecuma līdz 65 gadiem pie 12%, dos Tev $1.176.000 Katrs var aiziet pensijā kā miljonārs!”
Turīgi cilvēki dara pat vairāk – viņi investē 20% no saviem ienākumiem. Daudzi eksperti piedāvā sekot noteikumam 50-30-20, kas nozīmē, ka 50% Tu tērē sev nepieciešamajam, 30% tādas lietas kā jaunas drēbes vai ceļojumi un pārējos 20% atliec.

Nostādi ambiciozus mērķus

Bagāti cilvēki pievērš lielu uzmanību sava laika organizēšanai – ap 81% miljonāru sastāda darbu sarakstus. Starp mazturīgiem cilvēkiem, tikai 9% to dara. Kā mēs redzam, nostādīts mērķis un labi saplānoti soļi tā sasniegšanai sniedz rezultātu.
“Viņi nostāda patiešām lielus mērķus”, saka Steve Siebold, grāmatas How Rich People Think autors.



“Šādu puiši, kā piemēram Ričards Brensons, nostāda sev grandiozu mērķi, sasniedz to un dara to atkal. Vispirms liekās, ka tas nav iespējams, bet viņi to dara un nekad neapstājas.”

Dzīvo pieticīgi

Lielākā daļa miljonāru turpina dzīvot pieticīgi pat tad, kad viņi var atļauties praktiski visu. Leģendārais investors Vorens Baffets dzīvo tajā pašā mājā Omahā (Nebraskas štats), kuru nopirka 1958. gadā par $31.500 pirms nopelnīja savus miljardus. Lielākā daļa ASV miljonāru iegādājas lietotus auto, populārākais zīmols, piemēram, ir Toyota.

Strādā uz sevi

Tikai 20% no amerikāņiem ir savs bizness, bet divas trešdaļas miljonāru ir privātie uzņēmēji. Pēc Economist datiem, pasaules mērogā vairāk kā pusei miljonāru ir savs bizness un tikai 16% ir iemantojuši savu naudu.



“Īsteni bagāti cilvēki cenšas nebūt atkarīgi no viena naudas ienākuma veida, bet meklē vairākus ienākuma avotus” – raksta Grant Carode, “The 10X Rule” grāmatas autors.


Būvē pareizus sakarus

Ja vēlies kļūt par veiksmīgu uzņēmēju, Tev vajadzēs veltīt laiku uzturot kontaktus ar cilvēkiem, kas jau ir veiksmīgi uzņēmēji. Tieši tāpat kā mūziķi cenšas pavadīt laiku kolēģu-mūziķu vidū, bet rakstnieki sevi atradīs autoru vidē. Tas nenozīmē, ka vajag sevi ierobežot šajā kontaktu lokā, bet lietderīgāk pavadīt laiku ir tieši šajā vidē.

Izturies pret naudu kā instrumentu nevis kā mērķi

Ļoti tipiska miljonāru rakstura iezīme – naudas kulta neesamība. Viņi vienkārši iet pie sava mērķa un šajā ceļā nauda ir kā patīkams bonuss. Mīli to, ko dari, nepārtrauc pilnveidoties un attīstīties profesionālā ziņā un agrāk vai vēlāk bagātība pati pie Tevis atnāks.

173 2 26 Ziņot!
Ieteikt: 000
Izmantotie avoti:
http://lifehack.lv
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 26

0/2000

Hmm, kur gan var ieguldiit naudu uz 12%? 

15 1 atbildēt

Super, varēsi visu dzīvi taupīt, dzīvot pieticīgi, lai aizietu kapā ar miljonu, ko pēc tam mazbērni ķildās sadalīs un pēc tam varēs notriek, labākajā gadījumā, izklaidēs un laiskā dzīvesveidā  emotion 

9 0 atbildēt

Lasot sapratu, ka es daru visu, lai nebūtu miljonārs emotion 

8 0 atbildēt

Ieradumu pārņemšana tevi nepadarīs par miljonāru.  

8 1 atbildēt

karoč, hui*a. mental masturbation galore. 

6 0 atbildēt

Tiešām labas idejas! emotion 

3 0 atbildēt

Muļķības, zinu vairākus cilvēkus kas ir uzsākuši biznesu Latvijā krājot no savas algas un lēnām izaudzējot turīgus uzņēmumus. Latvijā lielākā problēma ar visai zemo algu līmeni galvenokārt ir cilvēku mentalitāte, nevis korupcija, nevis nodokļi, nevis imigranti u.t.t. Latviešiem ļoti spēcīgi vēljoprojām ir prātā no PSRS laikiem iepotēts ka veiksmīgie cilvēki ir tikai tie kuri krāpj un zog, paskaties apkārt, to saka jau 5. klases skolnieki, kad tādi pieaug, tu nevari mainīt tik dziļi iepotētus uzskatus. Kas liedz atrast labu vietu, izīrēt to, iekārtot skaisti un gaumīgi un atvērt, teiksim, picēriju? Ir cilvēki kas skaudīs un nosauks citus par krāpniekiem, bet paši nekad dzīvē nebūs mēģinājuši noriskēt un izveiot kādu uzņēmumu kas var arī būt paša sirdslieta, visi saka ka lai ko tādu paveiktu vajag krāpties un zagt, taču ja jūs palūkojaties apkārt un pats padomājiet, kapēc jūs tā tieši domājiet, jūs visticamāk nenonāksiet pie atbildes, vienīgi pie tukšā "tā te vienkārši ir." Es esmu pārliecināts, ka tev pašam paziņu lokā ir kāds uzņēmējs, parunā ar viņiem, viņi nav tik atšķirīgi no mums, un viņu nav tik maz.  emotion  

3 0 atbildēt

Latvijas apstākļos par miljonāru nekļūsi. Zināms fakts.

3 0 atbildēt

A tu esi miljonārs?  emotion 

1 0 atbildēt

Melo, apzodz savu kaimiņu, bet tajā pašā laikā palīdzi viņam meklēt zagli.

1 0 atbildēt
Vai nu manto savu bagātību, vai arī strādā, strādā un strādā līdz vecumdienām.
1 0 atbildēt
Kā ar ziedošanu? Ir tāds teiciens: "Dod un Tev taps dots"
3 3 atbildēt

 Intresanti. Tikai man īsti nav saprotami šo taupīgo miljonāru mērķi. Arī uzturēt kontaktus ar jau veiksmīgiem uzņēmējiem ,neizbraucot no valsts varētu būt diezgan problemātiski. Viss slēpjas komunikācijā...

0 0 atbildēt