local-stats-pixel fb-conv-api

15 mērķi 2013. gadam55

249 1

Sveicināti!

Jāsāk ar sveicienu visiem jaunajā gadā. Man pašam 2013. gads solās būt interesants un notikumiem bagāts, bet lai darāmā netrūktu nekad, iedomājos, ka vajadzētu sastādīt mēŗķu sarakstu.

Kādēļ gan man tāds būtu nepieciešams? Nezinu kā Tev, bet man parasti ir tā, ka vai nu ir ļoti daudz lietu ko darīt, vai arī darāmā nav nemaz. Attiecīgi brīžiem, kad nav ko darīt, vēlējos izdomāt nodarbi jau tagad. Vismaz 15 mērķi iesākumā, kurus papildinātu, ja rastos labas idejas. Jāpiemin, ka esošie mērķi laukā ņemti netiks.

Varbūt arī Tu vēlaties sākt ko līdzīgu? Kaut kas, ko jau sen vēlies darīt, bet nevari saņemties? Neatkarīgi no tā, vai Tev ir tādi plāni, vari iepazīties ar manu mērķu sarakstu un varbūt arī Tu atradīsi ko noderīgu.

Tātad, mans sarakst šobrīd izskatās šādi:

1. Par katru mērķi no šī saraksta, kuru šā gada 31. decembrī neesmu izpildījis, ziedot Ls5 labdarībai. Domāju, ka šī būs laba motivācija censties sasniegt nospraustos mērķus.

2. Uz Ziemassvētkiem noziedot Ls20 labdarībai. (-)

3. Spēt noskriet 20 km bez apstājas. (0/20) Tā kā man ir liekais svars, tad lai sasniegtu šo mērķi man nāksies papūlēties.

4. Doties velobraucienā, kura kopējais garums pārsniedz 100 km. (-) Mērķa ideja - doties 100 kilometrus garā velo braucienā no punkta A uz punktu B va arī A > B > A. Paredzēts brauciens ar pāris pauzēm, kas nepārsniedz 15 minūtes. Ar velosipēdu ikdienā braucu labprāt, bet tādus attālumu vienā piegājienā neesmu nobraucis jau sen.

5. Nodzīt liekos taukus. (-) Nu jau 2 gadus esmu lēnā garā uzaudzējis tauku slāni, no kura vēlos tikt vaļā. Pēdējais laiks sākt to darīt, nevis čīkstēt.

6. Sākt ikdienā ēst veselīgi. (-) Nekādus čipšus, kolas, veikala sulas (vai zinājāt, ka veikalos nopērkamajās sulās un nektāros ir vairāk cukuru, kā kolā?) u.c. kaitīgo brīnumu. Un ēst veselīgi ikdienā, nevis periodā "kad pēkšņi uznākusi iedvesma".

7. Apmeklēt vismaz 10 sporta pasākumus. (0/10) Līdz šim par šādām lietām interese nebija, tādēļ spēles apmeklēju loti reti. Šajā mērķī nav svarīgi, vai tā ir basketbola, futbola, hokeja vai kāda cita spēle.

8. Neiegādāties lietas, kas man nav nepieciešamas. Pārdomāju 2012. gadu un sapratu, ka esmu iztērējis neapskaužami daudz naudas lietās, kuras man nav nepieciešamas. Kopā ar ziedojumu no 1. mērķa, ziedošu arī naudas summu, kas būs identiska nevajadzīgo lietu vērtībai to iegādes brīdī.

9. Pilnībā atmest smēķēšanu. Lai arī vairs nesmēķēju ikdienā, mēdzu nopirkt paciņu uz lielākiem pasākumiem. Tas noteikti ir jāizbeidz. Attiecīgi labdarībai ziedošu naudas summu, kas identiskai nopirkto cigarešu paciņu vērtībai iegādes brīdī.

10. Nelietot alkoholu. Tā kā latvieši svin tādus svētkus kā Jāņus un man garšo alus, tad labākai motivācijai - ziedošu labdarībai naudas summu, kas būtu 2 reizes lielāka par iegādātā alkohola vērtību pirkšanas brīdī.

11. Izlasīt vismaz 50 grāmatas. (0/50) Agrāk lasīju tiešām daudz, bet pēdējā laikā esmu to pārtraucis. Tas nav labi un tādēļ arī šis mērķis.

12. Noskatīties visas The Godfather filmas daļas. (0/3) Neesmu redzējis nevienu no trim filmām. Tas ir jālabo.

13. Spēt pievilkties vismaz 10 reizes pēc kārtas. (0/10) Ja, man šī ir problēma, kas citiem šķistu smieklīga. Bet tomēr - ir man tāds mērķis.

14. Spēt piepumpēties vismaz 50 reizes pēc kārtas. (10/50) Arī ar šo lietu man sevišķi neviecās.

15. Piedalīties Nike Riga Run 2013 un noskriet tos 10 km ātrāk kā 50 minūtēs. (-) Ja līdz tam laikam būšu izpildījis 3. punktu, tad šis problēmas nesagādās, bet ja nebūšu - šis būs labs veids, kā pārbaudīt savu progresu. (2011. gadā noskrēju 10km nedaudz ātrāk kā stundā, bet 2012. gadā nevarēju Nordea maratonā noskriet 5 km distanci)

Šobrīd vairāk mērķi nenāk prātā, bet noteikti papildināšu, līdz ko izdomāšu. :)

Ak jā, tas gan nav oficiāls mērķis, bet šovasar noteikti atkal jāuzkāpj Kamparkalna skatu tornī.

Maniem bloga ierakstiem vari sekot līdzi manā blogā - velodoma.blogstpot.com

Paldies, ka lasīji!

Twitter - @MakeMeGoAway

249 1 55 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 55

0/2000

15. izlasīju kā NIKE NIGGA RUN.emotion

16 1 atbildēt

Rīt ejam dzert?:D

7 0 atbildēt

Malacis. Vienīgi 50 grāmatas likās forši, bet tomēr par daudz 365 dienām, ja paralēli vēl tik daudz sporto.

6 2 atbildēt

Malacis! 

5 2 atbildēt

Uh, arī man šogad mērķos ir krietni izsisties sportā. Lai arī 2012.gadā sasniedzu neizmērojamu izaugsmi, tomēr šogad ir vēlme sasniegt vēl vairāk, jo daudz atbildīgi sporta pasākumi gaidāmi.

P.S. Runājot par pievilkšanos un atspiešanos - neiesaku tev nostādīt kaut kādu konkrētu skaitli, jo šis skaitlis visbiežāk ir kā nepārvarama barjera smadzenēm, ko rada bailes un stress, ka nespēsi sasniegt šo skaitli. Šādas lietas ir mazāka slodze fiziskajam, bet lielāka garīgajam spēkam. 

Stāsts no pieredzes - divreiz gadā sportā ir jāatspiežas uz atzīmi. Līdz šim es galvā nostādīju konkrēti ''mērķi'' - t.i., VAIRĀK PAR 60 reizēm. Šogad sapratu - te ir mana kļūda. Šis ''VAIRĀK PAR 60'' traucē sasniegt to mērķi, jo vienmēr ir bailes, ka es nesasniegšu, un tā arī ir - vairāk par 60 jau otro gadu nevarēju, lai gan visu laiku trenējos un izaugsmei bija jābūt. Pēdējo reizi centos izmest visus skaitļus no galvas, tā teikt - taisīt līdz galam, nedomājot par skaitu. Grūti pašam noticēt, bet atspiedos 91 reizi!!!

Tāpēc atceries - sākumā pārvari sevi psiholoģiski, tad fiziskais pats par sevi aizies. Veiksmi! ;)

6 3 atbildēt

vērtīgi :)

3 1 atbildēt

Runa nekur neiet. Ja reiz tas ir mans mērķis, tad jau es zinu arī kā to sasniegt, ne tā? :)

2 0 atbildēt

Apņermšanās jau vien ir laba lieta! Ieliksi arī kā veicās? Tikai godīgi :)

2 0 atbildēt

1. Cilvēku piesaiste blogam.

2. Varbūt kādam šī informācija liksies noderīga un iedvesmos izvirzīt sev šogad kādu mērķi.

3. 1000+ cepumi vēl nevienam nav kaitejuši.

2 0 atbildēt

12.  ir tā vērts

2 0 atbildēt

Meh es arī fizisko centīšos uzlabot , jāparvar tas slinkums un līdzekļi labāk jāiegulda kačalkā nevis saldumos un gardumos :D 

3 1 atbildēt

Mans mērķis ir 75 grāmatas šogad.  Pagājušā gadā sanāca 38, bet no pirmā pusgada tika ieskaitītas ļoti maz.

Un man patīk tā 20 km ideja, varbūt būs pašam arī jāpamēģina. Tagad jau tādi īsti piemēroti laikapstākļi, lai sāktu trenēties..

2 0 atbildēt

Tie ir mani mērķi šī gada laikā kurus sasniedzu kā vēlos. Arī Tu varēji doties skriet to krosiņu, nevis komentēt. :)

2 0 atbildēt

gribētos redzēt tavu bildi pie šī raksta.

0 0 atbildēt

5. Nodzīt liekos taukus. (-) Nu jau 2 gadus esmu lēnā garā uzaudzējis tauku slāni, no kura vēlos tikt vaļā. Pēdējais laiks sākt to darīt, nevis čīkstēt.

pasedi uz korkja kadu laicinu un pashnjausc pa starpai liekais svars pazudis ka nebijis.

0 0 atbildēt

Nu pamatā jau noziedot plānots tikai to dvacāru uz Ziemassvētkiem :) Pārējais ir tad, ja kko neizpildu :)

0 0 atbildēt

a un labak amfiku shnjaukt  3kg pa nakti pazud ir par bijis kad vairak.

0 0 atbildēt

malacis!

0 0 atbildēt
liels + no manis un novēlu veiksmi. Lai raksts nepazustu kaut kur šajā bardakā, tad uzraksti uz papīra, noliec redzamā vietā. Pēc gada varēsi padalīties ar sasniegumiem un vērtējumu :)
0 0 atbildēt

Veiksmi! Galvenais nezaudēt apņēmību un sakārtot plauktiņus tur galvā, tad jau viss izdosies. Pats ar apņemos sportot vairāk un fizisko uzdzīt vēl labāku, atmest smēķēšanu (tiek darīts, jau 3. nedēļa garām pēc 6 gadu smēķēšanas), pilnveidot sevi vēl vairāk garīgi, palasīt materiālus par sev interesējošām tēmām. Tas protams nav viss, vēl tiek realizēti iepriekšējie mērķi un esmu izvirzījis sev vēl diezgan, ko realizēšu šogad.

0 0 atbildēt