local-stats-pixel fb-conv-api

Ziemassvētku tradīcijas dažādās valstīs15

178 0

Ziemassvētki , kā tādi daudziem liekas , kā laiks kad mistika un brīnumi apvienojas ar leģendām un nostāstiem. Ielūkosimies citu valstu uzskatos un uzzināsim , kā šie ļautiņi pavada šos ilgi gaidītos svētkus!

178 0 15 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 15

0/2000

Latvijā Ziemassvētkos gatavoja puzurus ar kuriem pušķoja māju, Ziemassvētku rītā gāja pirtī nomazgāt visu iepriekšējā gadā sakrāto un sagatavoties jaunai gaismas atnākšanai. Pēc tam vilka ozolkoka bluķi ap visām ēkām, pa sētām, lai bluķī savāktu visu slikto un to pēcāk sadedzinātu. Kad bluķis bija nodedzis ļaudis vilka maskas un devās ķekatās uz kaimiņu sētām.

7 0 atbildēt

Foršs raksts - nemaz nezināju, ka tradīcijas un nostāsti, kas saistās ar Ziemassvētkiem, ir tik interesanti. Gan jau, ja papētītu, vēl varētu daudzas valstis pievienot šim sarakstsm. Zinu, ka Islandē ir interesants Ziemassvētku laiks, kas saistīts ar troļļiem..

7 0 atbildēt
Tas ir tumšo laiku palikušais stulbums, jo nezinot un baidoties cilvēki izdomā murgus un nostāstus. Vienīgais normālais ir somiem, ka var izsildīties.
6 0 atbildēt

kādas briesmas emotion

5 0 atbildēt

Bitchere emotion 

4 0 atbildēt

 emotion 

4 0 atbildēt
👍😊
2 0 atbildēt

Jä,par Somiju piekritu.Pirts-tä ir vieta kur relakseties pec visa.Pati tagad tur dzivoju un dzivesbiedra vecäku mäjäs ari ir pirts.Somiem vispär ir gandriz katrä mäjä pirts.... Sauna-Kylla!  emotion 

2 0 atbildēt

 emotion 

2 0 atbildēt
Labs!
0 0 atbildēt

👍

0 0 atbildēt