local-stats-pixel fb-conv-api

Jelgavas Sludinājumu Dēlis = KPV LV platforma?72

252 15

Netīrās priekšvēlēšanu spēles. Par to, kā KPV apspiež vārda brīvību, dzēšot nevēlamus komentārus Facebook grupās jeb cilvēku muļķošana totalitārisma stilā.

Stāsts ir sekojošs: Facebook grupā Jelgavas Sludinājumu Dēlis ieraudzīju ierakstu ar īsu jautājumu - "par ko balsosiet, ja balsosiet". Pirmkārt jau tā nav politiska grupa, bet acīmredzot apjomīgā grupa (ap 35k biedru) ir laba politiskās aģitācijas platforma. Komentāros redzu aizdomīgi daudz gandrīz tikai un vienīgi KPV atbalstītāju komentāru. Atstāju arī savu, ar tekstu aptuveni "nespēju noticēt, ka latviešu tauta ir tāds aitu bars - Kaimiņam atliek tikai pavicināt kotleti, kuru pats pēc tam apēdīs, bet aitas blēj pakaļ - "KPV KPV..."" - nedaudz aizskaroši, bet tomēr dzēst nebūtu iemesla, nekādi grupas noteikumi netiek pārkāpti, necenzēti vārdi netiek lietoti.


Šodien no rīta redzu, ka mana komentāra vairs nav! Tāpat nav visu citu komentāru, kas kaut kādā veidā atbalsīja citus politiskos spēkus, vai iestājās pret KPV. Palikuši tikai gandrīz vienādi KPV atbalstošie komentāri ar dažiem izņēmumiem (reālistiskuma sajūtai).
Protams, izteicu savu sašutumu par notikušo, un dažiem cilvēkiem, kas bija ko izteikušies pret KPV, atbildēju, ka nav vērts, viņu komentāri tiks dzēsti tāpat, kā manējie.
Pēc pāris stundām es iegāju apskatīt ierakstu un konstatēju, ka visi mani komentāri (līdz ar citu KPV neatbalstītāju komentāriem) ir dzēsti atkal, un man ir bloķēta iespēja komentēt. Aizrakstīju grupas administratoram, un saņēmu atbildi (attēls) KPV stilā - bez konkrētas atbildes. Sapratu, ka grupas administrators ir saeimas deputāta amata kandidāts (Aivars Geidāns), un visticamāk, viņš arī ir persona, kas nodarbojas ar komentāru selekciju un komentēšanas iespējas bloķēšanu. Vai tādus cilvēkus mēs gribam redzēt kā mūsu valsts vadītājus?


Pievienoju attēlus ar citiem neapmierinātiem ieraksta komentāru autoriem.
Protams, doma šīm darbībām ir vairāk, nekā skaidra. Īsi pirms vēlēšanām joprojām ir daudz svārstīgo un neizlēmušo. Tad nu šāds ieraksts ar neskaitāmiem KPV atbalstītāju komentāriem cilvēkiem liks domāt "nu, ja jau visi ir par KPV, tad jau es arī, laikam jau viņi ir labākie, ko nu es palikšu kā baltā vārna".
Uzzināju, ka šādi KPV rīkojas daudzās lielās FB grupās - visticamāk nopērk administratora tiesības un veic savu propagandu.

Vai tādu nākotni mēs gribam? Ja KPV atļaujas šādas netīras darbības Facebook, burtiski aizverot cilvēkiem muti, tad kāda būs mūsu nākotne, ja viņi iegūs reālu varu valstī? Pagaidām viņi var ierobežot vārda brīvību tikai viņiem pakļautās FB grupās. Vai sagaidīsim vārda brīvības ierobežošanu plašā mērogā? Vai drīz dzīvosim kā Krievijā, kur cilvēkus iesloga aiz restēm par nepatīkamiem izteikumiem pret valdošo eliti?

Satversmes 100.pants nosaka – ikvienam ir tiesības uz vārda brīvību, kas ietver tiesības brīvi iegūt, paturēt un izplatīt informāciju, paust savus uzskatus. Cenzūra ir aizliegta.

Domā ar savu galvu.

 
252 15 72 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 72

0/2000

KPV apmaksātie anonīmie komentētāji sarosījās  emotion  Man neviens nav neko maksājis par šī raksta veidošanu (es pat neesmu minējis kādu citu partiju, kamoon), bet mani tiešām satrauc situācija, kad tiek atklāti pārkāpts Satversmē noteiktais.

28 1 atbildēt

Man ir bail domāt par to, kādi būs vēlēšanu rezultāti

Man KPV nekad nav šķitusi godīga partija.

Ļoti gribas, lai saemā būtu sakarīgi cilvēki.

26 3 atbildēt

Es ļoti ceru, to cilvēku dēļ, kuri tik karstasinīgi atbalsta KPV LV, ka visa tā skaļā bļaušana pirms vēlēšanām pārvērtīsies reālos darbos pēc tām. 

20 0 atbildēt

"nespēju noticēt, ka latviešu tauta ir tāds aitu bars" - jā, lielisks arguments apvainot citas partijas vēlētājus. Varu atklāti pateikt, ka es arī balsošu par KPV.LV.. Un ne jau tapēc, ka viņi man ļoti patiktu, bet gan tāpēc, ka visi citi lielie profesionāļi ar saviem pamatotajiem argumentiem un gudrajām sejāmir tā noriebušies un  ir ieveduši valsti tādā pak*ļā, ka tālāk vairs nav kur..  Lai visas citas partijas padomā cik ļoti viņi riebjas visiem, ja tik daudzi ir gatavi balsot par KPV.LV.. 

18 4 atbildēt

Patiesībā KPV panākumi ir viela pārdomām un nākotnē tas nesīs kaut kādas izmaiņas arī skolu programmās....

par to, ka vēlētāji ir aitu bars nevajadzētu satraukties, jo arī politoloģijā māca, ka statistiski vidējais vēlētājs ir stulbs (nu vizmaz tādā ziņā, ka no politikas pilnīgi neko nejēdz). tātad nav nekāds lielais pārsteigums, ja vēlētāji pieļauj sekojošas kļūdas:

kāpj uz tā paša grābekļa (jo politoloģijā arī māca, ka daļa vēlētāju balso tradicionāli, tā kā balsoja iepriek&scaronemotion;

notic nereāliem solījumiem. tā kā vidējais vēlētājs neko no politikas nejēdz, tad nav ko brīnīties, ja daudzi notic neizpildāmiem solījumiem..,.

tas ko mums māca KPV panākumi, ka daļa sabiedrības sprietsspējā ir aprobežota, nevis vienkārši "stulba" (ko varētu piedot, jo kļūdīties ir cilvēcīgi)....

KPV panākumus nevar izskaidrot ar iepriekš minētajām vēlētāju kļudām, jo viņi pat neko nesola, pat nemelo un aprobežotais vēlētājs pat to nepamana....

piemēram:

viņi ir teikuši, ka jālikvidē koalīcijas padome, kas izlemj valsts likteni pirmdienās..... bet viņi nepiedāvā nekādu risinājumu, piemēram, viņi varētu piedāvāt "Jaunās vairākuma sapulces" un tās uz sēdi varētu sanākt otrdienās.....;

daudzi KPV fani runā, ka būšot pārmaiņas... KĀDAS? KPV pat nav ideju ko mainīt.............

NAV ARGUMENTU.... līdz ar to pat nav ko apstrīdēt un arī viņi neko neapstrīd, tikai skaļi bļauj.....

bet tauta to nepamana.. tas lieku reizi pierāda vēlētprasmju trūkumu un pieļauju domu, ka skolu programmās turpmāk daudz lielāka uzmanība tiks pievērstya politikas un tiesību mācībai, lai nākotnes vēlētājs būtu spriest spējīgāks

14 0 atbildēt

KPV LV ir sūds

13 1 atbildēt

Vēl viens indivīds kurš mēģina nomelnot KPV (spokos jau kāds trešais 24h laikā), bet kā parasti nesanāk, par ko vispār ir raksts? Par tiem muļķiem kuri 100x jautā vienu un to pašu un pēc tam nabadziņi apvainojas, ka viņus nobloķē? Šajās vēlēšanās var pārliecināties, cik daudz mums apkārt ir slimu cilvēku, nu reāli slimu, tāpēc nav jābrīnās, ka esam tur kur esam. 

Un Arizon, man KPV un neviens neko nemaksā un nekad nav maksājis, es pat neesmu reģistrējies facebookā, šobrīd uz neilgu laiku esmu bez darba, bet balsošu par KPV, visa mana ģimene un radi balsos un vēl aizvedīšu savu omi par viņiem nobalsot, lai atkal neuzķerās uz ZZS bezmaksas koncertiem. 

17 6 atbildēt

Pat Žiga konkrēti pasaka - tikai ne par Saskaņu un ne par "Kā padirst valsti". Nezinu nevienu inteliģentu cilvēku, kas balstotu par kādu no šīm partijām. Par Saskaņas elektorātu nerunāšu, bet par klaunu partiju pamatā balso vāji izglītotu šmurguļu bars, kuri vairāk par cirku nav spējīgi saprast.

8 1 atbildēt

Nu es gan par KPV nebalsošu.

7 1 atbildēt

Pamatota sajūta, ka gandrīz visus anonīmos komentārus raksta viens cilvēks emotion

5 0 atbildēt

Bet tas nav nekas jauns, partija Sasmaka jau entos gadus piekopj šādu praksi, un iet vēl tālāk, atstājot tikai un vienīgi glaimojošos, un momentāli bloķē pat par neitrālu jautājumu. Bet nja Kā papist valsti liekas baigi aizdomīgie, un ar katru brīdi ar vien vairāk. Diskusijās neiesaistās, momentā pārejot uzbrukumos un apvainojumos. Tā kā cilvēki ir paķērušies, tad izskatās, ka drīz arī redzēsim patieso seju pilnībā. 

5 0 atbildēt

Tiem, kas domā, ka es te viltoju skrīnus - svaigs skrīns no tās grupas emotion https://i.gyazo.com/83cfcd4569d660b6fec192491c13a1f2.png

5 0 atbildēt

KPV troļļi - jūsu komentāri sāk izskatīties aizdomīgi uzmācīgi, nedaudz piebremzējiet, lai izskatās pēc reālu cilvēku komentāriem emotion

4 0 atbildēt
Arī citas vēlēšanu partijas tā dara, tas nav nekāds brīnums. Esmu par KPV. Un kad pie postiem, kuri ir par citām partijām iekomentēju kaut ko kas viņus neatbalsta, mans komentārs tika dzēst.Taka ne tikai KPV ir vienīgie sliktie. Tāpat vairs neticu, ka kaut kas šajā valstī notiek godīgi. Un arī vēlēšanu rezultāti neticu, ka būs godīgi.
4 0 atbildēt

Izskatās, ka komentāros darbojas vieni un tie paši cilvēki, rakstot no dažādām ierīcēm, jo, Spoki.lv skaita vairākus plusiņus, ja izmanto to pašu interneta pieslēgumu, bet lieto citu ierīci, diemžēl. Tas arī ved uz jautājumu - vai vajag saglabāt spokos anonīmo komentāru funkciju.

Runājot par raksu - raksts ir labs un man patīk, ka tiek apspēlēta versija par Latvijas interneta brīvības (vairāk - cenzūras) virzību Krievijas virzienā. KPV LV atbalstītāji paši vien nesaprot, ka viņu augsti godājamais Aldis Gobzems un Artuss Kaimiņš, nerunājot par pārējiem, ir sasmērējušies cilvēki, piemēram, A. Gobzems ir bijušais MNA direktors, ziedojis 12 tūkstošus Vienotībai, sadarbojas ar biznesa žurnālu "Dienas Bizness," kura īpašnieks nepārprotami ir Ainārs Šlesers (un kā saprotu, tad šai avīzei, ja KPV LV nenāk pie varas, ir pilnīgākā skuju taka par iedzīvotāju maldināšanu, musināšanu un nepatiesu ziņu publikāciju, papildus izmantojot nomelnojošas ziņas par Dž. Sorosu un slavinošas ziņas par D. Trampu.), savukārt A. Kaimiņš, iespējams, ir nodarbinājis fiktīvi darbiniekus, kuriem, cik pēc liecinieku ziņām ir saprotams, vajadzējis pusi atmaksāt atpakaļ. Pēc raidījuma "Aizliegtais Paņēmiens" var secināt, ka Kaimiņš ir pelnījis savā biznesā "Suņu Būda" pie 2000 (!!!) eiro mēnesī, tad tagad parēķiniet, cik viņš varētu dabūt no fiktīvi nodarbinātiem cilvēkiem. Un lai vai kā, es tomēr ticu lieciniekiem par Kaimiņa biznesu.

Runājot par viņu faniem - viņi cenšās nocenzēt citus cilvēkus, kas ir pret likumu, piemēram, ja kāds uzrakstīs A. Gobzemam Facebook, lai pamato, kā viņš vispār paredz Latvijā pacelt iedzīvotāju skaitu līdz 2.5 miljoniem, neievedot masīvi imigrantus, vai arī, kā viņš paredz apvienot visas universitātes, pirms bloķēšanas, tevi, visticamāk izlamās, ka esi ZZS, Lemberga, Nacionāļu, Ingas Spriņģes, Jāņa Bordāna u.c. atbalstītājs, vai trollis. Tas jau vien pierāda to, ka cenšās jautātāju nospiest līdz ar ceļiem, jo redz, Gobzems/Kaimiņš vai visi no KPV LV ir t.s. "svētās govis," kurām pirkstiņu nevar piedurt. KPV LV atbalsts man, kā jau komentāros iepriekš minēja, šķiet ir izglītības sistēmas un Latvijas Republikas Saeimas problēmas un vājums. Bieži vien skolās nemāca kritisko domāšanu, nemāca atpazīt melus no patiesības, nemāca, ka politika ir domāta cilvēkiem, nevis resniem vīriņiem ar cigāru zobos; taču valdības lielākais mīnuss ir, pirmkārt, korupcija, nespēja pieņemt svarīgus lēmumus savlaicīgi, un, lai gan kā negribētos minēt, pārspīlēts politkorektums.

Es tiešām ceru, ka cilvēki spēs šodien atšķirt melus no patiesības un mēs redzēsim 13. Saeimā vienu no labākajām (vai pat labāko) valdību kopš Saeimas izveidošanās.

P.s. Ja kādam interesē, par ko es nobalsoju - es savu balsi atdevu par Jauno konservatīvo partiju, ne par ZZS, kā bieži vien piesauc KPV LV atbalstītāji.

3 0 atbildēt

Šis raksts tikai pierāda to ka Saskaņa ir ne pa jokam nobījusies un maksā troļļiem, lai šie taisa nomelnošanas rakstus pret KPV emotion 

5 3 atbildēt
vot tu pamulķis.tavu komemtāru izdzēš un tu sāc kviekt ka tava vārda brīvību ierobežo.pamēģini ušakova lapā kko ierakstīt,kas neatbilst viņu lozungiem.dabūsi tieši to pašu.a kurš tev maksā par šadu rakstu? varbūt ušakovs,vai varbūt strīķe?
2 0 atbildēt
arī uztaisīju skrīnus.pai pēc tam uztaisītu rakstu par tevi ja tu kko dzēsīsi.un fotošopā vel kko piemetīšu klāt
2 0 atbildēt

Jelgavas dēlis, uzticams uzziņas avots. 

1 0 atbildēt

Oi, tikko vēl viens savu kampaņu uzrakstījis.

Labi, ka tas astoņos vakarā beigsies, vairs nebūs tolka rīdīt vienam uz otru, tik gauzties par mielām kuņģi. emotion 

0 0 atbildēt