local-stats-pixel fb-conv-api

Četri iemesli, kāpēc vecākiem NEVAJAG pildīt savu bērnu mājasdarbus26

114 0

Ir sācies jaunais mācību gads un nepaies ilgs laiks, kad mājās tiks nesti pirmie mājasdarbi, ar kuriem būtu jātiek galā pašam skolēnam nevis mammai vai tētim. Tā kā vecākiem bieži vien ir vēlme palīdzēt, lai ar visu «tiku galā ātrāk» nevis «lai bērns saprastu», tad šajā rakstā tiks pieminēti 4 iemesli, kāpēc vajag ļaut bērnam visu darīt pašam.

114 0 26 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 26

0/2000

Šis nav viennozīmīgs jautājums. Normālā situācijā pilnībā piekrītu, vecāki var palīdzēt ar padomu utml. Bet dažkārt ir situācijas, kad mājasdarbu apjoms "saskrien" tik liels vienā vakarā, ka tīri fiziski nav iespējams paveikt. Tad gan vecāki nākam talkā emotion Šis gan vairāk attiecas uz mājturības un zīmēšanas tipa priekšmetiem, kuri, manā skatījumā, vispār ir laika tērēšana.

6 0 atbildēt

Vecāki pilda mājasdarbus kamēr bērni pa āru dauzās emotion 

6 0 atbildēt

Pilnīgi piekrītu rakstā teiktajam! Man pašai arī nepatīk, ja manā vietā tiek kaut kas darīts. Man tas šķiet pazemojoši, var jau padomāt, ka es esmu kaut kāds neandertālietis, kurš neko nejēdz darīt.

2 0 atbildēt

Es vispār jau esmu izdomājis, kā rīkoties. Palīdzēt jā - pildīt bērna vietā  - nē.  Ja mājasdarbi ir par daudz, tad zabej nelikšu nemaz pildīt visus..  Manās skolas gaitās bīja tā - Tākā šodien ir 5diena es jums uzdošu vairāk mājsdarbu. vnk wtf? bērniem nevajag brīvdienas, bet jāapkrauj ar mājasdarbiem? Vot nereāli ir izdomāts - notiek 7 dažādi priekšmeti un katrā ir uzdots mājas darbs + bērns vai pusaudzis ir skolā līdz 13:00 pēc tam vēl kautkādi pulciņi vai trenniņi +/- pēc skolas un pulciņa mājās bērns ir ap 16:00-18:00 noguris un kur vēll laiks mājas darbiem ?

1 0 atbildēt

Nē, virsraksts jau principā nedirš- saka jau,ka nevajag pildīt kopā ar bērnu. Bet skolas gaitas uzsākot, bērnam ir jābūt iespējai pajautāt, ja ko nesaprot. Un vecakam ir jāpaskaidro un jāpalīdz. Ja vajag- vienu no četriem matemātikas piemēriem jāizpilda lēni un skaidrojoši.  Tāpēc bērns neizaugs par idiotu! Turklāt pirmajās nedēļās ir jāpalīdz izveidot jauno-skolnieka dienas režīmu. Un to vajag pat izcili gudram un apzinīgam bērnam.   Arī 9. klasē ir jābūt iespējai pajautāt!  Ja sādas iespējas nav, tad gan var izaugt par "idiotu", truklāt tādu, kas pie pirmās izdevības aizmirsīs par vecāku eksistenci. Man vienmēr mājasdarbu apjoms bijis tāds, ka izpildīt varēja visu un +/- pusstundas laikā. Arī tagad bērniem mājas darbi paņem maksimāli 40 minūtes, JA nav tos izpildījuši pagarinātajā grupā. Protams, ja vienā vakarā vēlies saraut nedēļas mājasdarbus, vai projektu,kam vajag 5 zelta lapas, čiekurus, bembja karburatoru un jaunavas asinis, turklāt iesāc to darīt p 22:00, tad ir dirsā zaļās ragutiņas.   

Protams, par saturu ko māca dažādos priekšmetos var diskutēt, bet ne par to ir stāsts.

0 0 atbildēt

👍😀

0 0 atbildēt