local-stats-pixel fb-conv-api

Latvijas izlase nervus kutinošā mačā piekāpjās Zviedrijai (2:3) un noslēdz PČ 8.33

Labs vakars, spocēni. 9 gadus nācās gaidīt ceturtdaļfinālu un, kad to izdevās sagaidīt pretī nāca varenā Zviedrija, kura ir pašreizējā IIHF ranga 3. vieta, pašreizējā pasaules čempione un līdz šim vienīgā komanda bez zaudējuma rūgtuma izbaudīšanas šajā turnīrā. Latvijas izlase nebija favorīts šajā mačā, bet to šogad varēja teikt pirms lielākās daļas spēļu. Izlase aizvadīja labu spēli un ja reizem smīkņaju par Sorokina un Pučes izteikumiem studijā, tad šī vakara Pučes izteikums "Zviedrija izspruka" šķiet ir precīzākais ko var pateikt par šo spēli. Ja Latvijai būtu mazliet vairāk paveicies vai ja tiesnesis būtu lēmis citādāk pie zviedru 3. vārtu guvuma, kur uzskatu, ka, tomēr, jau bija piespiesta ripa, vai būtu veiksmīgak izmantots vairākums - uzvarētajs, iespējams būtu cits, bet diemžel, kā būtu ja būtu neskaitās. Jebkurā gadījuma latvieši nocīnījās kā lauvas un neredzu iemesla pārmest par šo maču. Arī par visu turnīru var teikt tikai to labāko. Kāds ieminēsies par 1:8 pret Somiju - iespējams, ka šis mačs deva vairāk labā kā sliktā, jo tieši pēc šī mača sniegums lēnām sāka kāpt. Neatceros, kurā tieši (visticamāk pēc pārbaudes spēles ar Kanādu) rakstā un sarunās ar draugiem vairākkārt pirms turnīra izteicu cerību, ka varbūt Hārtlijs mēģina darīt kā ar lielajām komandām - labākā forma uz grupu turnīra otro pusi un izslēgšanas mačiem. Tas arī piepildījās. Es ceru, ka visi, kas pirms turnīra saskatoties pārbaudes mačus nodirsa Hārtliju, nodirsa izlases puišus kaut vai pie sevis klusiņām vai šī raksta komentāros vai jebkādā citā veidā atvainosies puišiem, jo šis tiešām bija izcils turnīrs. Par turnīra labākajiem atzina Džeriņu, Sotnieku un Merzļikinu. Pelnīti, jo šogad mēs bijām komanda un, izņemot Elvi praktiski jebkurš vareja aizvietot jebkuru. Džeras un Sočas vietā mierīgi varēja likt Balceru, Bļugeru, Bukartus, Rubīnu, Balinski utt. Turnīrā iegūta 8. vieta, bet cerīga 8. vieta- pie labiem apstākļiem, visas iespējas nākamgad pārspēt gan to, gan mūžīgo rekordu 7. vietu. Vēlreiz paldies puišiem par labo turnīru. Tagad atpūsties un veiksmi visiem nākamajā sezonā gan klubu rindās, gan izlasē. Par lielu hokeju, par lielu Latviju!

102 0 33 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 33

0/2000
Ja kādam pēc šī čempionāta ir dūša pateikt ko sliktu par mūsu komandu - uz priekšu. Es jau atkārtošos kuro reizi, bet esmu neizsakāmi lepna par mūsu hokejistiem! Viņiem noteikti pašlaik nav viegli, jo bijām tik ļoti tuvu uzvarai, bet nav pilnīgi nekāda pamata būt sarūgtinātiem, jo nu.. Es domāju, ka NEVIENS negaidīja šādu čempionātu. Visi skaitījās uz to no malas ar milzīgu skepsi un cerību, ka 'gan jau kādu punktu un uzvaru izvilks'. Katrā ziņā milzīgs paldies puišiem par tādu atdevi un arī trenerim Bobam par ieguldīto darbu un fantastisko rezultātu! Par stipru Latviju! 🇱🇻🇱🇻🇱🇻
11 0 atbildēt
Nu mūsu puiši, manuprāt, šogad jau pārsteidza visu pasauli ar to, ka mēs iekļuvām labāko astotniekā. Tiešām mūsu puišiem nav ko pārmest. Un protams, paldies ir jāsaka ir treneriem, jo īpaši Hārtlijam, jo kopš viņš ir Latvijas izlases galvenais treneris, var novērot, ka ar katru gadu Latvija progresē un par to liecina vieta- pagājošgad 10. vieta, bet šogad jau 8. vieta.
7 0 atbildēt

89 gadus nācās gaidīt ceturtdaļfinālu?  emotion 

5 0 atbildēt

Neapšaubāmi labākais čempis! Tieši spēles ziņā. Likām panervozēt gan ASV, gan kanādiešiem, gan zviedriem. Pie tam, izdevības gūt vārtus bija, un ne viena vien. Nebija tā, ka sēžam aizsardzībā un tad vienīgo reizi tiekam pie momenta.

Prieks par Merzļikinu, Balceru, Bļugeru, Rubīnu. Ceru vismaz vienu no pirmajiem trijiem nākošgad redzēt NHL

2 0 atbildēt

malači mūsējie

1 0 atbildēt
Smieklīgi gaidīt, ka kāds atvainosies šī raksta komentāros. 😆 Un par ko tad īsti atvainoties? Objektīvi skatoties,Latvijas vieta pasaules čempionātos ir 7-16, viss atkarīgs no trenera, sastāva un , galvenokārt, veiksmes. Ceturtdaļfināla sasniegšana ir mūsu pašreizējā līmeņa iespēju limits. Tālāk mūs lielie grandi, diemžēl, nelaidīs, būsim objektīvi. Starp 16 Pasaules spēcīgākajām komandām ir tik milzīga atšķirība meistarībā, ka Latvijai cerēt uz pusfinālu vai finālu ir gandrīz tik pat reāli, kā Dienvidkorejai. Varētu domāt, ka ASV, Kanādai, Krievijai, Čehijai, Zviedrijai, Somijai un vēl dažām valstīm pret to nebūs nekādu iebildumu. Var jau zvaigznes nostāties tā, ka notiek brīnums un mēs iekļūstam pusfinālā, bet naudu es liktu uz to, ka mēs drīzāk izlidosim no A grupas. Jebkurā gadījumā, Paldies komandai par lielisko sniegumu čempionātā un patīkamā spriedzē pavadīto ne vienu vien vakaru!
1 0 atbildēt
Cerams, ka nākamais gads būs tikpat vai pat vēl veiksmīgāks!
1 0 atbildēt

Manuprāt, šis bija labākais čempionāts ever - pat ja ne pēc formālajiem sasniegmiem (laikam augstākā vieta ir bijusi 7., kamēr šoreiz ir `tikai` 8.) un ja ne pēc iemesto vārtu skaita (kuru nebija nemaz tik daudz), tad pēc spēles stabilitātes noteikti!

Parēķinam:

- vispirms jau mēs izpildījām `absolūto minimumu` - respektīvi, vinnējām Dienvidkoreju, tādējādi principā garantējot sev palikšanu augstākajā divīzijā.

- Tālāk, mēs vinnējām (kaut vai papildlaikā/buļļos) visas `ņemamās` komandas - Norvēģiju, Vāciju un Dāniju (turklāt ņemot vērā gan to, ka Vācija šogad bija olimpiskā vicečempione un arī dāņi nebija nekādi vārguļi).

- Pilnai laimei mēs paņēmām pa punktam arī no Kanādas un ASV!

- Kopumā, no 7 spēlēm mēs bezcerīgi zaudējām tikai vienu (pret Somiju), un pārējās paņēmām vismaz pa punktam katrā. Kad vēl tā ir bijis?

- Un, noslēgumā, ceturtdaļfināla spēle pret Zviedriju, par spīti zaudējumam, bija ļoti cienīga, zviedriem nācās pamatīgi iesvīst, lai mūs uzvarētu, un, tikai mazliet vairāk meistarības, veiksmes un vairākuma realizācijas - un viss varētu būt bijis arī pavisam savādāk.

Jācer, ka misters Bobs turpinās darbu izlasē, un varbūt nākošgad ies vēl labāk emotion

0 0 atbildēt