local-stats-pixel fb-conv-api

Vai auto ar stūri labajā pusē ir solis satiksmes drošības progresa virzienā?57

215 1

«Esi īsts vīrs un pabrauc ar automašīnu, kurai stūre ir labajā pusē!» jeb «Kāpēc stūre ir cimdu nodalījumā?» Izrādās, ka no šī gada 1. novembra Latvijā būs atļauts reģistrēt automašīnas, kurām stūre atrodas labajā pusē.

Komisijas priekšsēdētājs Naudiņš uzsver, ka šī ir laba ziņa tautiešiem ārzemēs, kuri vēlas atgriezties Latvijā ar savu automašīnu - lai piedalītos satiksmē, vairs nebūs nepieciešams mainīt automašīnas stūres atrašanās vietu.

Kopš ziņu parādīšanās medijos, sociālo tīklu un dažādu ziņu portālu lasītāji ir pauduši sašutumu. Tā kāds ziņu portāla lasītājs dalījās savās pārdomās: «Satiksmes drošība jau nu gan neuzlabosies. Jāierosina CSDD atļaut, ka stūre ir kādam aizmugurē sēdošajiem.»

Par šo tēmu arī Pauls Timrots ir izveidojis sižetu raidījumā «Zebra». Viņš piekrīt, ka cilvēkiem ir jābūt iespējai izvēlēties, bet drošība tomēr ir pirmajā vietā. Ja jau Timrots, kurš ir autovadītājs ar daudzu gadu pieredzi, pagrieziena rādītāju vietā visu laiku slēdza iekšā slotiņas, tad kas notiks uz ceļa, ja pie tādas automašīnas stūres piesēdīsies Juļa, kura tikko nolika tiesības, bet tētis Anglijā viņai nopirka automašīnu?

Protams, ar laiku pie visa var pierast, tā arī latvieši Īrijā un Anglijā pierada un iemācījās vadīt automašīnas, kurām stūre atrodas «nepareizajā» pusē. Starp citu, nedrīkst arī aizmirst ļoti būtisku niansi - Anglijā un Īrijā visi brauc arī pa kreiso ceļa pusi nevis labo!

Kādas ir Tavas domas par šo?

 
215 1 57 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 57

0/2000
Ko jus njaudat un raudat ka kaut kadi debili laukji? 🤣 es 3 gadus pa UK parvietojos ar auto kam sture kreisaja puse un nav nekadu problemu vispar. 👍🚘 tapec ar labo sturi pa LV celiem braukt ari nebus problemu. jus te tagad taisat problemu tur kur vinas nemaz nav. Tada riktiga cikstulu tauta. 👍
55 8 atbildēt

Galvenā problēma šādiem autiņiem ir apdzīšana. Jo lai varētu paskatīties vai tu vari apdzīt priekšā braucošo ir tāda, ka tev ir "jāizbāžas" ar visu autiņu uz pretējo joslu lai paskatōtos vai vari veikt apdzīšanas manevru.

27 0 atbildēt

Man poh es ar riteni  man stūre pa vidu emotion emotion  

21 0 atbildēt

nu tas ka pilnībā nereģistrēja arī nebija īsti pareizi.

Vajadzētu atļaut reģistrēt, retro mašīnas, kolekcijas auto - tās kas vienā eksemplārā.. un citus izņēmuma gadijumua, bet neļaut reģistrēt, apritē esošās sēriveida mašīnas, gribi reģistrēt - pērc mašinu ar stūri pareizajā pusē.. 

Nebija jau arī pareizi, ja gribētu piereģistrēt savu betMobīli - kurš būvēts anglijā - bet ateikuma iemesls - sture ne tajā pusē.. 

13 0 atbildēt

Hesburgerā nevarēšu pasūtīt burgeru no auto, būs jākāpj ārā, citu problēmu es neredzu..   emotion 

12 0 atbildēt

Ja visi brauktu kā igauņi, tad, varbūt, sāpe nebūtu tik liela, bet kad šādus auto iegādāsies mūsu bāleliņi, kas ar braukšanas kultūru ir uz "jūs", tad tik sāksies īstā jautrība.

10 0 atbildēt

"Ja jau Timrots,..." Timrots ir balamute, kas pusi laika maļ galīgu sviestu. 

Ikdienā bruacu ar kupeju - maza, viegla, dinamiska. Vot bija jāpārsēžas angļu busiņā - pats sēdi daudz augstāk no zemes, auto izmēri vairak kā 2X lielāki, ir tikai sānu soguļi, aklās zonas savādākas, stūre labajā pusē. Un tā arī aizbraucu, starpības nekādas, tik sākumā jāpaseko līdz lai nebrauc pāri līnijām.

Par apdzīšanu - nu nevajag par katru cenu apdzīt tur, kur nevajag apdzīt, venalga kurā pusē stūre.

9 0 atbildēt

@Aptauja: Vai, tavuprāt, Latvijā ir droši piedalīties satiksmē ar automašīnu, kurai stūre atrodas labajā pusē?

Cits variants: katru gadijumu izskatot atsevišķi.

7 0 atbildēt

Tik neviens skaļi nesaka, ka arī apdrošināšana tādiem auto būs vismaz 10 reizes lielāka nekā ar stūri pareizajā pusē. emotion

5 0 atbildēt

Lielākā problēma, ka šos auto vairumā pirks želejas, kam tā jau trūkst pelēkās vielas un kombinācijā ar stūres novietojuma īpatnībām būs avārijas.

Atbalstu, kā tādu reģistrēšanu, jo ir tik daudz klasikas no Japānas vai citi interesanti auto priekš kolekcionāriem. 

Neatbalstu kapeiku piš... kad nu tik pirks gāžamo, jo uk viņš maksā pa pāris štuku lētāk.

4 0 atbildēt
Varenie autoeksperti. Ir tādas hd kameras ko uzstāda kreisajā pusē pašā stūrītī un tu redzi displejā, kas atrodas uz dash, visu, kas notiek. Protams, sūdīgas redzamības apstākļos tas nebus gana labi, bet tad arī nav jāārdās lieki.
3 0 atbildēt

Rīdzinieku problēmas. Man mazā pilsētā un laukos nulle problēmu.

3 0 atbildēt
Nu rakstā lej. Pagrieziena rādītāja un slotiņu slēdžu novietojumms ir nemainīgs neatkarīgi no stūres novietojuma.
3 0 atbildēt
Ja tu esi stulbs, tad sture ari kreisaja puse nelidzes.
2 0 atbildēt

@Aptauja: Vai, tavuprāt, Latvijā ir droši piedalīties satiksmē ar automašīnu, kurai stūre atrodas labajā pusē?

Cits variants: Reģistrēt jā, vadīt ar pietiekamu stāžu.

2 0 atbildēt

@Aptauja: Vai, tavuprāt, Latvijā ir droši piedalīties satiksmē ar automašīnu, kurai stūre atrodas labajā pusē?

Cits variants: Stūrei jābūt pa vidu.

2 0 atbildēt
Ja man būtu tāds S15 man būtu pilnīgi pohu*
1 0 atbildēt

Lukturi uz kreiso pusi spīdina.

1 0 atbildēt

@Aptauja: Vai, tavuprāt, Latvijā ir droši piedalīties satiksmē ar automašīnu, kurai stūre atrodas labajā pusē?

Cits variants: Nevis stūres novietojums rada draudus satiksmei, bet gan idiots, kurš to groza. Un Latvijā tādu ir ap 90 %...

1 0 atbildēt

@Aptauja: Vai, tavuprāt, Latvijā ir droši piedalīties satiksmē ar automašīnu, kurai stūre atrodas labajā pusē?

Cits variants: Būtu, ja tiktu ieviesta atsevišķas joslas

1 0 atbildēt