local-stats-pixel fb-conv-api

«Ainaži» Bērnu psihoneiroloģiskā slimnīca: PĀRDOMAS un SAŠUTUMS!35

647 3

Parasti no malas vēroju notikumus valstī. Taču, kad redzu klaju netaisnību un vienaldzību pret līdzcilvēkiem, kuri nesaudzēdami sevi, ar visu sirdi 20 h dienā strādā, lai palīdzētu citiem un Latvijas sabiedrībai kopumā, nereti pildot arī mūsu “pārgurušo” ierēdņu pienākumus, kuri ir pārāk aizņemti skaitot savas kārtējās prēmijas par labi padarītu darbu, klusēt vairs nevaru un nedrīkstu. Tik daudz ir sakrājies uz sirds, ka ne izteikt visu, ne izkliegt vēstulē.

Ja Tev, kurš lasa šīs burtu rindas ir nospļauties par valstī valdošo netaisnību un attieksmi pret līdzcilvēkiem un sabiedrību kopumā – tālāk vari nelasīt un netērēt savu “dārgo” laiku. Centīšos salikt to puzli kopā, lai ieraudzītu bildi kopumā. Uzreiz norādu, ka esmu politiski neitrāla persona, neesmu nevienā partijā, nestrādāju tiesībsarga birojā, neesmu žurnālists, nestrādāju valsts pārvaldē. Mana interese, rakstot šo rakstu, ir uzrunāt sabiedrību un aizkliegties līdz tām personām, kuras cenšas iznīcināt Latviju. Norādot, ka Jums nekas nesanāks! Šis ir mans personīgais pilsoņa viedoklis. Visu pēc kārtas! VSIA Bērnu psihoneiroloģiskā slimnīcā „Ainaži” ir vienīgais specializētais stacionārs valstī, kurš sniedz kvalificētu un profesionālu psihiatrisko palīdzību bērniem un pusaudžiem ar ieilgušiem psihiskiem traucējumiem un saslimšanām un ārstēšanās ilgums ir tik ilgs, cik nepieciešams.

Kā jau lielākajā daļā sabiedrības, arī manī rezonansi izraisīja tiesībsarga J. Jansona uz pieņēmumiem balstīti apvainojumi bez jel kāda juridiska un tiesiska pamatojuma par slimnīcā “Ainaži” novērotajām ‘pazīmēm’.

Lūk ko pauž J. Jansons, kurš pats nebija “Ainažos”:

Pārbaudes gaitā bērni liecināja par piedzīvoto personālo fizisko un emocionālo vardarbību. Jansons pauda, ka bērni stāstījuši, ka par nepaklausību tiek sodīti ar potēm un piesiešanu pie gultas. "Cietsirdība un vardarbība pret nepilngadīgo ir aizliegta, taču te šādas pazīmes ir," secināja Jansons.

Atvainojiet! Pazīmes!? Kādas pazīmes J.Jansona kungs!? Ir pazīmes, ka Saeimā visi zog, un !? Ir pazīmes, ka Rīgas dome dara blēņas, un!? Ir pazīmes, ka valsts sagrābšana notikusi, un!? Ir pazīmes, ka valsts kontrole kārtējo reizi revīzijā atklāj, ka kārtējai ministrijai pazuduši entie miljoni eiro, un!? Ir pazīmes, ka ārlietu ministrs vizītēs dodas ar saviem mīļākajiem uz valsts rēķina, un!? Ir pazīmes, ka Iekšlietu ministrija piesedz narkotiku kontrabandu valstī, un!?

Mani visvairāk aizskar, ka tie lielie bērnu aizstāvji par bērniem vispār nerunā. Un saprotams, jo viņiem nospļauties. Nerunā par dramatisko situāciju sabiedrībā vai arī šie bērni slimnīcās nonāk no gaisa!? Šī konkrētā un visas pārējās valsts veselības iestādes jau kliedz par problēmām, kuras ir skārušas sabiedrību un jārisina nekavējoties, visaugstākajā līmenī. Taču mēs diskutējam par to vai kāds pareizi vai nepareizi, pamatoti vai napamatoti savaldīts, piesienot pie slimnīcas gultas!? Nopietni!? Kas ar Jums cilvēki notiek?

"Cietsirdība un vardarbība pret nepilngadīgo ir aizliegta, taču te šādas pazīmes ir," secināja Jansons.

Šeit nav ko secināt! Tas ir visiem pašsaprotami! Jautājums jāuzstāda savādāk. Kā rīkoties situācijā, ja nepilngadīgais bērns, teiksim 17 gadi, 180cm 90kg ar psihiskām problēmām sāk ārdīties un/vai apdraudēt slimnīcas dakteru, savu vai citu bērnu veselību??? Pajautāt vai viņu drīkst piesiet? Uzrakstīt tiesībsargam, taču no biroja 2 nedēļas jāgaida atbilde? Vai tā ir cietsirdība, ja personāla un citu bērnu dzīvība ir apdraudēta? Un ko darīt, ja šie bērni cenšas izvarot māsiņu, jo viņi ir neaizsargāti 16 un 17 gadus jauni tēviņi, kuriem hormoni trako!?

Nu tas ir absurds! Lai tiesībsargs aizbrauc uz TVAIKA ielas iestādi un parunā ar pacientiem, redzēs ko viņam tur izstāstīs Napaleons un Hitlers. Un vai tiesa un varas iestādes balstoties uz psihiski neveselu cilvēku liecībām un zīmējumiem ierosinās lietu!?

Es vienkārši cenšos norādīt uz lietas būtību. Tiek klaigāts, taisīts lēts “piārs” uz slimu bērniņu rēķina, bez jel kādiem pierādījumiem vien uz pieņēmumu un PAZĪMJU pamata. Un, kas skumjākais, prese un valdība klaigā līdzi.

Mazliet statistikas: 1998.gadā slimnīcā “Ainaži” stacionējās 8 bērni 2012.gadā slimnīcā “Ainaži” stacionējās 134 bērni 2017.gadā slimnīcā “Ainaži” stacionējās JAU 266 bērni, no kuriem gandrīz puse 111 bērni bija ar narkotisko vielu izraisītām blakus saslimšanām un atkarībām.

Man šķiet skaitļi un to tendence ir katastrofāla, tādai mazai valstij kā Latvija. Vai presē kāds runā par to no kurienes šie bērniņi nāk? No kādām ģimenēm? Kādēļ viņu paliek aizvien vairāk? Par to, ka liela daļa slimību bērniem būs uz visu mūžu un daļa no viņiem nonāks citā pansionātā pilngadīgajiem, daļa nonāks diemžēl cietumā. ..... Tā ir visu mūsu atbildība un nolaidība, tai skaitā tiesībsarga J.Jansona. Citus vainot ir viegli, jo mums vienmēr šķiet, ka tas mūs neskar. Saprotiet taču, ka nav svarīgi, kurā laivas galā Jūs sitat caurumu. Ūdens pārņems visu laivu un sekas Jūs zinat. Dažkārt man ir tāda sajūta, ka valdības vīri, ministri un citi valstij “lojāli” darbinieki ir pārliecināti, ka tad, kad sūdi jau riktīgi smelsies mutē, viņi aizbrauks no šīs valsts. Tas izskaidro viņu vienaldzību un cinismu. Ne tikai par šo konkrēto lietu, bet visām, kuras viņi pieļauj un veicina.

Es nepažēloju savu laiku un aizbraucu personīgi iepazīties ar atlaisto slimnīcas direktori ILONU BALODI . Ir sāpīgi redzēt, ka cilvēkam, kurš lielāko daļu savas dzīves ir veltījis, lai strādātu šo grūto, psiholoģiski smago un bez šaubām sabiedrībai tik ļoti svētīgo darbu ir salauzta dzīve un iespļauts sejā par NEKO. Brīžam asaras acīs valdot, šī izcilā sieviete kurai pateicoties šī slimnīca vispār ir un pastāv, apliecināja man, ka viņai sāp sirds galvenokārt par bērniem un jauniešiem. Kam viņi rūp? Es izteicu viņai savu atbalstu un ceru, ka arī sabiedrība viņu un visu “Ainažu” slimnīcas kolektīvu atbalstīs.

Es aicinu žurnālistus rakstīt arī par tiem daudzajiem izveseļošanās gadījumiem, kuri šīs direktores un visas slimnīcas kolektīva darba rezultātā ir sasniegti. Rakstīt par pateicības vēstulēm no šīs slimnīcas bijušajiem pacientiem, kuri atgriezušies sabiedrībā, izveidojuši savas ģimenes un ir laimīgi, nevis valsts maizē cietumos.

Es aicinu tiesībsargu J.Jansonu , ministru prezidentu M.Kučinski un veselības ministri A.Čakšu kā arī preses pārstāvjus, kuri bija starpnieki šim murgam – publiski atvainoties Ilonai Balodei kā arī ‘Ainaži’ slimnīcas kolektīvam un viņu ģimenēm un visiem Ainažu pilsētas un Salacgrīvas novada iedzīvotājiem par goda un cieņas aizskaršanu paužot pieņēmumus, pazīmes utt. bez jel kāda pamata, balstoties uz slimu bērnu zīmējumiem un kādas x personu grupas interesēm . Sabiedrība saprot, ka , ja vajag kaut ko atrast atradīs, pat , ja tā nekad nav bijis. Jautājums paliek atklāts – Kam tas izdevīgi, kam tas vajadzīgs? Vai ir sākusies zemiska priekšvēlēšanu kampaņa? Vai kāds noskatījis vietu, kur uzbūvēt jaunu māju kuģi? Vai kādu jaunu SPA ar casino? Mēs sekosim lietas attīstībai! Sabiedrībai tas ir svarīgi!

Atbildīgās iestādes, valstsvīri un ierēdņi. Risiniet lūdzu jautājumu, lai Latvijā nebūtu slimu bērniņu. Nemeklējiet vainīgos un atbildīgos. Paskatīsimies katrs uz sevi spogulī un nokaunēsimies, jo katrs no mums ir atbildīgs un līdzvainīgs valstī notiekošajā bardakā.

Mēs esam lieli, stipri cilvēki – un mums katram ir jānes atbildība par saviem vārdiem un darbiem. Un ir pienācis laiks izbeigt liet vienam uz otru samazgas, bet sākt risināt jautājumus sabiedrības interesēs pēc BŪTĪBAS. Ja esam kļūdījušies, atzīstam, atvainojamies, izlabojam un uz priekšu.

Beidziet stumdīt mēslus no viena kūtsgala uz otru. Šāds risinājums kūti no mēsliem neatbrīvos!

Aicinu zem raksta atstāt savu komentāru un dalīties ar pārdomām!

Ar cieņu, Pilsonis, kuram nav vienalga! Kaspars Pudniks Māra dēls!

2018.02.14.

647 3 35 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 35

0/2000

tieši tā. labs raksts. emotion

15 2 atbildēt

Piekrītu autoram, es strādāju parastā skolā, un ar katru gadu ir vairāk bērnu kuriem tiek nozīmēta speciālā programma. Tas vien jau liecina par to kāds kontingents paliek šajā valstī, un ja es pirms kāda laika nosodīju savu radinieku par citas valsts pilsonības iegūšanu, tad tagad lepojos ar viņu. Mēs visi arvien straujāk tiekam pakļauti verdzībai un iznīcībai.

14 1 atbildēt

Es īpaši politikai nesekoju, bet Kaimiņš kaut kā pieklusis pēdējā laikā, vēl staigā visur ar kameru? emotion 

12 0 atbildēt

kurš tad tev galu galā pateiks, kam tas ir izdevīgi ? nē, es neapgalvoju ka nevajag iesaistīties procesos, un celt trauksmi par to kas notiek un kā.... bet. pie mums šeit, LV tāda sistēma izstrādājusies, kurā liela loma ir tieši šai sūdu grūstīšanai pa stūriem, vainīgo meklēšanai, diktas demagoģijas klāstīšanai utt. tas ir vieglāk[vienkāršāk] + ja kāds tiešām ķertos pie saknēm, tas kāršu namiņš sabruktu. bet atkal - viens bet -ja mēģināsi pieķerties pa īstam tad iespējams, tiksi neitralizēts.vajag notikt kaut kam lielam, lai pašreizējā sistēma mainītos. man ir jau idejas, bet ja tās izklāstītu, tad mani apsūdzēs par valsts apvērsuma plānošanu/ pretvalstisku rīcību utt.  emotion  

11 0 atbildēt

Es nezinu kas te notiek, bet te tiek spēlēts ar sabiedrības domu. Fakts ir pa visam vienkārš - Ainažu slimnīca ir katastofālā līmenī. To vajag pilnībā reorganizēt, un iztrādāt jaunu sakarīgu plānu lai ārstētu cilvēkus kam šāda veida palīdzība ir vajadzīga.

Par rakstu runājot - ir vairāki rādītāji, kas liek abšaubīt šī raksta neitralitāti. Kapēc lai šīs iestādes direktore uzklausītu kaut kādu tipiņu? Ko, viņa ar katru cilvēku kas grib aprunāties tiekas? Viņai darīt nav ko? Un autors aizbrauca pieviņas un bez jebkādiem faktiem uz viņas apliecinājuma secināja, ka viņa ir lielisks cilvēks? WTF? Un tā ir direktore! Lielākā psiholoģiskā slodze ir tieši aprūpētājiem, nevis direktoram.

Autora metaforai par laivu un sūdiem, caurumu tajā nevar nepiekrist. Bet nekādi nevar tagad apvainot kādu kas ir to darījis zināmu sabiedrībai. Fakts paliek fakts - tā iestāde nedarbojas, tā kā tai vajadzētu darboties pēc mūsdienu standartiem. Pie tā ir vainīga šī slimnīca, ka necel trauksmi, ārstu biedrība, un veselības ministrija. Visi rindas kārtībā. Un kaut ko mainīt var nomainot slimnīcas vadību - lai kā gribētos esošai vadībai vairs nav iespējams dot otro elpu, tā ir izsmelta.

Un visbeidot par rakstu - raksts ir pozicionēts uz Ainažu slimnīcas aizstāvību, līdz ar ko šis NAV neitrāls raksts, it ĪPAŠI PĒC TAM KAD IR UZKLAUSĪTAS VADĪBAS GAUDULAS PAR TO CIK SLIKTI VIŅU SLIKTAIS DARBS IR PIENESTS SABIEDRĪBAI.

PUNKTS.

9 0 atbildēt

Man piebilde teikumam raksta sākumā, kur raksta autors apgalvo, ka ir politiski neitrāls. 

 Uzreiz norādu, ka esmu politiski neitrāla persona, neesmu nevienā partijā, nestrādāju tiesībsarga birojā, neesmu žurnālists, nestrādāju valsts pārvaldē.

Es domāju, ka šī raksta publicēšana vien, apgāž šo apgalvojumu.

Pēc definīcijas neitrāls ir tāds , kas neiejaucas citu cilvēku (parasti pretrunīgās, strīdīgās) attiecībās; tāds, kas izturas vienaldzīgi, pasīvi; tāds, kas atturas ņemt līdzdalību (kur). 

Domāju, politiski neitrāli pat teorētiski nevaram būt, jo katra atturēšanas ir sava veida politika. Politikas definīcijā teikts, ka tā ir Iepriekš pārdomāta, apsvērta, arī attapīga izturēšanās, rīcība. 

 Manu domu pamatojums ir no http://tezaurs.lv/#/sv/politika un http://tezaurs.lv/#/sv/neitr%C4%81ls

10 1 atbildēt
Bet Kaspara domu gājiens man patik, kas ļauj saprast, ka mūsu valstī ir arī cilveki, kam galva ir pareizajā vietā, lai domātu. Nevis būtu par vienkāršiem patērētājiem, kas ļauj ietekmīgajiem diktēt žurnālistu zinu slejas, bet žurnālistiem noteikt sabiedrības domu.
7 0 atbildēt

Ak, jūs, naivie cīnītāji! Fiška tur ir pavisam cita - kāds ir noskatījis ēku savam biznesam, vai, vieglākajā gadījumā - Balodes vietu sev, lai ilgtermiņā tik un tā tiktu pie ēkas. Tāpēc arī no šā tā sagrābstītām puspatiesībām ir satamborēti šausmu stāsti sabiedrības traicnāšanai. Palūkosim, kurš beigās izlīdīs, tad viss arī taps skaidrs emotion

6 0 atbildēt
100% taisnība. Māsa vismaz 20 gadus strādā speciālajās skolās. Paklausoties uz ko šie bērni ir spējīgi, grūti saprast, kā skolotāji vispār ar viņiem var pastrādāt... Visiem šitiem prātvēderiem novēlu kaut vienu dienu pavadīt ārstneicības iestādes personāla vietā.
7 2 atbildēt
Strādāju kādā no Latvijas mazajiem bērnu namiem un mēs arī saskaramies ar to, ka vienu otru mazo nākas vest uz Ainažiem. Kādi ir šie bērni? Mūsējie, kurus stacionējam, neba jau paši, bet ar ārsta nosūtījumu, ir tie, kurus sabiedrība nekad nepieņems. Tas ir fakts. Ne velti aprūpes centri, kuros gadiem dzīvo cilvēki ar garīgām kaitēm, ir tālu no pārējās sabiedrības. Tātad, šie mazie diemžēl nevienam nav vajadzīgi. Viņus neņem audžuģimenes, viņi nav vajadzīgi saviem tuviniekiem, bet vienai daļai ir radinieki. Viņi, paši to neapzinoties, var nodarīt sev kaitējumu. Viņi nešaubīgi var nodarīt kaitējumu tiem, kas dzīvo blakus un neizjust par to atbildību, jo "es taču neko, mani nokaitināja". Bet nokaitināt var jebkas. Ja tieši par Ainažiem, tad esmu daudz kontaktējusies arī ar dr. Balodi. Un ziniet, es nezinu nevienu slimnīcas vadītāju, kurš jebkurā laikā man atbildētu par katru pacientu, kas atrodas slimnīcā, nepaņemot viņa kartiņu. Vienalga, kad runāju ar dakteri par bērniem, viņa zināja izstāstīt visu, kas ir bijis, kas sagaidāms. Viņa man nekad neteica - ziniet, pazvaniet man vēlāk, es sameklēšu informāciju. Cepuri nost tāda ārsta priekšā! Tikai labāko varu teikt un vēlreiz, un vēlreiz izteikt atbalstu, ko arī viņai personīgi esmu pateikusi. Par Ainažu kolektīvu arī varu teikt labus vārdus. Bērni, kad iznāk no turienes, viņi atzīst, jā, bija dienas režīms strikts, bet nekad nav sūdzējušies, ka viņiem nodarīts pāri. Ir pastaigas, nodarbības, pat skolas priekšmeti tiek apgūti ārstēšanās laikā un sekmīgi. Un tikai šādā veidā ir iespējams šos bērnus atveseļot, lai atkal varētu iekļaut sabiedrībā, nebaidoties par apkārtējo drošību. Esmu Ainažu pusē un man ir žēl, ka šobrīd šī ārstniecības iestāde tiek pamazām iznīcināta.
5 0 atbildēt
Ir krievu ražojuma filma Durak...par kādu pilsoni kas gribēja taisnigi glābt citus...viņu mēģinaja ātri likvidēt tādējādi noveļt visu vainu uz viņu. Doma tāda...šeit Lv būs tas pats. Latvijā ir panākta verdzība, apslēpta verdzība un nabadzības, ciešanu, un tie kas pie varas, ir pietiekami nodrošināti lai likvidētu tādus godīgos cilvēkus. Apklusinātu un noraktu. Uzskatu ka tikai vienota tautas sacelšanās var ko mainīt...bet tāda nebūs...latvieši ir cietēju tauta kas vienmēr klusē un samierinās...manuprāt es vairs neredzu iespēju ko mainīt, vismaz ne oa vienam. Jo vārda brīvības praktiski vairs nav. Korumpētība ir milzīga, it īpaši tiesu sistēmās. Latvija ir nolemta.
4 0 atbildēt
draugs tur bija. forši pastāstija, kā katru zilumu ieguvis, izstāstija kā tur pasūta, bērni bija mēģinājuši bēgt uz igauniju, ja vispar kautko neta izdari tad tev potes iedur kas tevi atslēdz, tāpēc beidz ainažus aizstāvēt
4 0 atbildēt

  emotion Tas tik pie mums var notikt.Visi ''tautas kalpi'' par jaut ko atbild,bet par kontrētu lietu neviens.

4 0 atbildēt

Tiešām, raksts uzrakstīts pēc būtības, Valstī valda haoss,valdība ir bezspēcīga kaut ko mainīt,jeb negrib to darit,valda nauda,cilvēcība ir gandrīz pagaisusi,cik ilgi cietīsim,vai nebūtu laiks mainīt šo nekam nederīgo valdību,kuri domā tikkai par savu kabatu piepildīšanu. 

4 2 atbildēt

vai nu dari savu darbu pēc labākās sirdsapziņas vai arī tin makšķeres. to es varu pateikt gan deputātiem gan ainažu darbiniekiem. neviens ainažos nevienu nespiež strādāt tajā slimnīcā. ja trūkst personāla un nevar izpildīt visus pienākumus tad kapēc to pacieš ? tapēc ka var piesiet pie gultas, sabarot ar trankvilizatoriem un dzert tēju

1 0 atbildēt
Tiešām, ļoto labi uzrakstīts. Kam tur ir interese? Lai Valdīvas vīri pastrādā kaut 1 mēnesi tur, varbūt kāda sajēga uzradīsies pirms bīda figūras ne uz šaha dēļa.....
1 0 atbildēt

Šis gadījums nav viennozīmīgi vērtējams un stāstam ir vairākas puses. Tikai retais sapratīs, ko nozīmē ikdienā strādāt ar garīgi slimiem cilvēkiem, kas jebkurā mirklī var pastrādāt neticamas lietas, tāpēc metodes, kā ar tiem apietas ārstniecības personāls, arī ne vienmēr būs līdz galam pārējiem pieņemamas vai saprotamas. Šis gan neizslēdz, ka pa baru neatbilstošu attieksmi vai aprūpi ir saņēmis kāds, kam tāda attiecīgajā brīdī nav pienākusies. Summā sliecos domāt, ka taisnība vairāk ir Ainažu darbinieku pusē, bet liels akmens kā parasti jāmet valsts varas un sistēmas dārziņā!

1 0 atbildēt
Ja Jûs pats nav sastapies ar śo iestàdi labak nekomentejiet ja tur ir viens psihiatrs divas reizes nedèłà kurś vel paspèj taja paśà laiká pieñemt maksas pacientus tad stacionára pacientiem atliek divas minutes viña darga laika vai tas ir normali pa to laiku var tikai izrakstît kártejo "ziloñdevu" medikamentu. Vai tas ir normali? Vai tá var kadam palîdzèt ? Un ta slimnîca darbojas jau veselus 15 gadus. Un vienigais psihiatrs Bojara kungs tur darbojas ka labpatik.
0 0 atbildēt

Man mamma kkad tam Tiesībsargam bija rakstījusi. Viņš atbildēja, ka jā mūs apmāna un vairāk neko.

0 0 atbildēt

 emotion 

1 2 atbildēt