local-stats-pixel fb-conv-api

Madonas Ģitāristu Sesija5

134 0

Sveiki draugi un šeit atkal es, un šoreiz raksts būs par Madonas Ģitāristu Sesiju. Šis rakts ir tapis ļoti lielā steigā, tādēļ jau laicīgi atvainojos, ja tekstā ir kādas neprecizitātes un nepilnības informācijā. Rakstu biju domājis uztaisīt vismaz vienu mēnesi atpakaļ, bet man nesanāca laika, biju aizņemts.

Ja gadījumā tev nepatīk lasīt garu garlaicīgu penteri, tad vari izlaist un ķerties pie bildēm un video.

Šonedēļ ir sākusies Madonas Ģitāristu Sesija 2017 (22.10.2017 - 27.10.2017). Tā tadpieteikšanās ir noslēgusies.

Es ģitāristu sesijā piedalījos 2015. un 2016. gadā. Tikai vienīgi šogad man ģimenes apstākļu dēļ nācās izlaist. Bet savādāk, es centos to apmeklēt katru gadu. Uz Ģitāristu Sesiju es dodos kā uz ziemassvētkiem. Vienmēr kad sākas ģitārsitu sesija, es paņemu atvaļinājumu, lai tajā varētu piedalīties. Un tad no Apvienotās Karalistes dodos uz Latviju.

Savā dzīves laikā, nekur citur šādu liela mēroga meistarklases pasākumu neesmu redzējis. Kā arī neesmu dzirdējis, ka kaut kur tads notiek, vismaz Anglījā tiešām tāda nav un tādēļ Ģitāristu Sesija ir tik unikāla, manu prāt.

Esmu dzirdējis dažādus izteikumus par ģitāristu sesiju interneta vidē (gan arī ir cilveki, kas tā man ir izteikušies personīgi), ka tā esot naudas izšķiešana, un laika terēšana un ka no tā organizatori piepelnās un tāpat var mācīies un apgūt instrumentu spēli viens pat. Kas manuprtāt ir pilnīgas muļķības, vispimrs piedalies un tad spried.

Šādā pasākumā ir vērts ieguldīt 100 eiro un tajā piedalīties 5 dienas, kas ir azraujošas un parit garām nemanot. Tajā notiek meistarklases un tikšanās ar profesionāliem mūziķiem un ari ar cilvēkiem kas darbojas mūzikas biznesā. Tur arī notiek koncerti gandrīz katru vakaru kur pasniedzēji, gan dalībnieki uzstājas un džemo uz skatuves, kas ir forši.

Ģitāristu sesija vienmērs sākas ar "Praulienas ritmi" koncertu jaunajām grupām. Piemēram pagājušo gad uzstājās leģendārā grupa "Skyforger", kur pēc tam varēja ar viņiem nofotografēties un dabūtr parakstus no viņiem. Un sesijas pēdējā dienā ir noslēguma koncerts, kur uzstājas, mūziķi, pasniedzēji gan arī paši dalībnieki. Iesaku visiem ierasties uz noslēguma koncertu Ģitāristu sesijā, pat ja tu nepiedalaties, tad noslēguma koncertu var noskatīties par ziedojumiem vai arī vienkārši tapat.

Un, ja tik liels pasākums notiek, tad tas arī prasas finansiālus ieguldījumus un atbalstītājus, kas ir gluži loģiski. Nemaz nerunājot par izguldīšanu naktsmītnēs un ēdināšanu visiem sesijas dalībniekiem un skolotājiem. Un darbiniekiem kuriem par to ir jāmaksā (nekas nenotiek par velti), apskatņotāji, skolotāji, pavāri, apkopējas utt. Plus vēl aparatūras īre. Un protams citas izmaksas, par kurām es vēl neesmu iedomājies. Bet tas ir tikai no mana skatu punkta kā dalībniekam.

Daļa ģitāristu un citi censoņi ir iesācēji, tādēļ viņiem šī sesija ir liels ieguvums pieredzes ziņā uzstāties uz skatuves, gūt zināšas. Protams, ja tu, sevi uzskati par Master Piece, tad tas nenozīmēk ka tu izšķied laiku. Jo piemēram ir iespēja satikt sev līdzīgi domājošos no visas Latvijas un kopā pamuzicēt un vēl šo to , kā arī pieredzes apmaiņa, kas ir ļoti noderīgi, laiks tiek pavadīts fantastiski. Aizmirsu pieminēt, ka vienmēr trešdienās, kad notiek sesija ir eksursija.

Šeit būs dažas atsauksmes no iepriekšējām sesijām:

Nu tad tā! Ģitāristu sesija, Tu biji interesantākais notikums manā dzīvē šī un iespējams arī dažu iepriekšējo gadu laikā. Katra fotogrāfiju kaudzīte, ko Tu ievieto šeit, mani atgriež tajā brīnišķīgajā nedēļā, ko pavadīju Praulienā, fantastisku cilvēku kompānijā. Esmu turējis vārdu un iegādājies ģitāru un kombi, lai nākamgad varētu muzicēt daudzpusīgāk un ar lielāku “jaudu”. Ja vien kaut kā varu palīdzēt Tev, Ģitāristu sesija, nākamgad notikt, padod ziņu. Uz tikšanos! ~Mārcis M-

Tāda dīvaina sajūta… Pagājušas sešas mūzikas pilnas dienas. Pilnas prieka, pilnas jaunu zināšanu, jaunu satikšanos, pilnas neaprakstāmu emociju….
Tajā pat laikā tieši tik daudz, ka nav par daudz…
Man ir tāāaads prieks par to, cik mums ir daudz jaunu, talantīgu un muzikālu jauniešu un arī par to ka viņiem ir tāda iespēja šeit satikties.
Megalielais paldies Tev, Imants Paldies arī Linda, Mārcis, Zigrīda, Asnāte, jūs bijāt pati labākā šo dienu kompānija it visā.
Ak jā, un lai pagarinātu sajūtu klausamies #RichardsLībietisOrchestra Ticiet man, tas ir kaut kas riktīgi foršs (ir pieejams kolosāls diskiņš #tānavreklāma #tāirpatiesība ) ~Ginta E-

Kā redzams, atsauksmes ir ļoti pozitīvas, no cilvēkiem, kas piedalījās.

Diemžēl, šogad uz sesiju vairāk pieteikties nevarēs, jo pēdējais datums, līdz kuram varēja pieteikties bija 18. oktobris. Gribēju šo rakstu uztaisīt ātrāk, lai noreklamētu bet diemžēl nesanāca. Bet tomēr labāk vēl nekā nekad. Tādēļ, gatavojaties tad uz nākamo gadu, silti iesaku.

Bet nu tagad lielo penteri pie malas un tagad būs neliels atskats uz Ģitāristu sesijām iepriekšējos gados, kuros es piedalījos. Būs daži foto un video. Video un Foto ir organizatoru veidoti nevis mani.

2016. gadā Sesijā piedalījās 72 dalībnieki, notika 18 meistarklases, konkursā spēlēja 11 jaunās grupas. Visa informācija par sesiju ir pieejama šeit: http://www.gitaristusesija.lv/

Bet nu tagad versim pie ragiem un pie interesantākās raksta daļas, foto,video. Foto/video materiāli būs gan no maniem gan arī Ģitāristu Sesijas arhīviem.

Gitāristru sesijas gaitām var seko šeit:

Novelu visiem Veiksmi!

« 1  2  3 »
134 0 5 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 5

0/2000
Atceros, ka tajos laikos, kad puse no šodienas dalībniekiem vēl stāvus zem galda staigāja, pirmās ģitāristu sesijas notika Madonas kinoteātrī.
2 0 atbildēt

Forši! Paldies par rakstu! Kaut arī tas notiek manā pusē un biju daudz par to dzirdējusi, nekad nebiju painteresējusies, kā tur viss notiek emotion

1 0 atbildēt
Nekas, pakaca skilu vēl vienu gadu un tad piesakies. Būs labais tad, nenožēlosi. emotion
0 0 atbildēt