local-stats-pixel fb-conv-api

Paštaisīts Elektro-velosipēds. (Video)9

153 2

Čau visiem, tā nu pa šo ilgo laiku esmu uzlabojis un pārbuvējis savu elektro riteni. Šoreiz mans mērķis bija uzlabot nobraucamo distanci ar vienu uzlādi un padarīt velo ērtāku tā lietotājam. Tā nu meklēju veidus kā to izdarīt, un nonācu pie secinājuma - 18650 izmēra kapsulas, un viss labākais veids kā dabūt kvalitatīvas un jaudīgas kapsulas bija - laptopa baterijas. Rezultāta izjaucu ap 30 laptopa aķiem un ieguvu ap 180 kapsulām, 2 nedēļu testēšana rezultējās ar 115 pilnībā veselām kapsulām, kuras pēcāk sadaliju pa sekcijām (9 kapsulas katrā sekcijā -10 sekcijas = 42 volti uz apm 16ah). Tika arī pārprogrammēts ESC - ātrāks timings, cutoffs pie 34 voltiem. Pārbūvēts tika arī motors - magnēti tika izņemti, papildus pietuvināti statoram un pielīmēti atpakaļ ar epoxīdu līmi (lielākai slodzei un jaudai) ir arī pārveidota eļļošana motora gūltņiem.

Vienīgā problēma man bija ar aķiem, 18650 kapsulām ir ļoti liels strāvas kritums zem slodzest , tādēļ izdariju ko neviens cits vēl nav darijis - hibrīda sistēma, papildus 18650 kapsulām katrai sekcijai ir klāt 2700mah litija polimēra kapsulas kas pārņem jaudu zem lielas slodzes, savukārt 18650 kapsulas pārņem kad slodze ir zem 80% 18650 tajā pat laikā arī lādē lipo. Šī sistēma papildina pati sevi

Parametri

Max ātrums - pietiekams

Motors - Sinhronais līdzstrāvas, 3 fāzu

Aķis - LI-ON UN LI-PO 42volti, 16ah.

primārai reduktors - tas pats 1:10 gliemezis

pārnesumi - 8 ātrumu pusautomāts.

Max nobraucamā distance ar vienu uzlādi -25-30km

drošība - maza atslēdziņa ar slēdzi (pieliku jo bija lēti un ērti tādu uzlikt emotionsmi:

Nākotnē tiks pielikti paneļi ar savu dizainu un motors iegūs sķidruma dzesi lai uzlabotu motora veiktspēju.

Protams ka ritenis vēl ir tālu no pabeigšanas bet koncepts un funkcionalitāte ir !

Ja būs interese , rakstu papildināšu. Paldies!

153 2 9 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 9

0/2000

Super.

Ieteiktu arī pieteikties startupiem, ko dala pašvaldības jauniem uzņēmumiem, lai tie attīstītu kādu tehnoloģiju, kas tavā gadījumā ir ričuka aprīkošana ar elektromotoru, vismaz piķi dabūtu atpakaļ pa izlietotajiem elementiem un elektroniku.

p.s. rekuperācija arī ir vai tikai tīri patēriņš? Vajadzētu pakaļējo bremzi pārtaisīt kā brake by wire - nospiežot bremžu ručku, kas ir pievienota pocītim, motors tiek pārslēgt ģeneratora režīmā, un jo vairāk tiek nospiests, jo spēcīgāk bremzē ar pakaļējo riteni. priekša gan lai paliek rokai, lai uz muti neparauj.

un vajadzētu sākumā kaut vai no metāla pamēģināt kādu čeholu uztaisīt, ar ko visu paslēpt, tādā veidā arī estētiski izskatīsies.

2 0 atbildēt

Kau kāc sūc

2 1 atbildēt

 emotion 

0 0 atbildēt

Malacis! Lai Tev nākotnē veicās!

Tālu tiksi, ja turpināsi šo lietu. Iemācīsies ko jaunu, drīz jau sāksi auto veidot  :  emotion  

0 0 atbildēt
Wow kruta.
0 0 atbildēt