local-stats-pixel fb-conv-api

Tests sievietēm: Vai Tu esi FEMINISTE?

Pirms sākt pildīt šo testu, vēlos atgādināt Tev to, ka feminisms NAV apmākta piekasīšanās pie visa, ko vīrieši var darīt. Tas, ko Tu redzi mūsdienās, ir murgs. No visa tā apjoma, kas ir ielikts vienos ratos ar «feminismu», tikai maza daļiņa atbilst patiesajai definīcijai.

Ja ir slinkums meklēt definīciju, tad lūdzu: Feminisms ir pārliecība, ka visiem dzimumiem pienākas vienādas politiskās, sociālās, seksuālās, intelektuālās un ekonomiskās tiesības. Feminisms saistīts ar dažādām sabiedriskajām kustībām, teorijām un filozofijām, kas pēta dzimumu atšķirības, aizstāv sieviešu līdztiesību un aģitē par sieviešu tiesībām un interesēm.

Un tagad tests!

324 11
324 11 91 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 91

0/2000

Es neesmu feministe. Jauki.

3 0 atbildēt
Es apzinos par to,kas notiek Latvijaa, un pasaulee, bet turos savaa vietaa un nelienu tur, kur nevajag😃😃😃
3 0 atbildēt

Esmu feministe, kas spēj sevi kontrolēt, un, man jāsaka, tā arī ir.

2 0 atbildēt

Yes, neesmu feministe.  emotion Kkā negribu, lai tagad dominējošais dzimums paliek sievietes. Tagad lienam otrā grāvī. Esmu par tīru līdztiesību, katram tomēr ir jābūt kaut kādām tiesībam, bet paliek arī pienākumi, kuri ir japilda katram dzimumam. Neesmu no tām, kura sacentīsies ar vīrieti, nozarēs, kuras tomēr, pēc manām domām, ir paredzētas vīriešiem.

Ja piebilst kaut ko par feminismu. Es saprotu par ko agrāk cīnījās, bet tagad kaut kāds nonsenss iet. Dzimumiem nav jācīnās par pārākumu vienam par otru, bet jāciena viens un otru un jādzīvo draudzīgi, saprotot katra unikalitāti un vēlmes kā dzīvot, nevis bāzt vienu trafaretu visiem virsū.

Un runājot par tā sauktajām mūsdienu neatkarīgajām sievietēm. Mīļās, jūs esat tādi paši vergi saviem darba devējiem kā vīrieši un tā sauktā jūsu patstāvība ir atkarīga no viņiem, ja jūs protams nebīdat kādu savu biznesu.

3 1 atbildēt

""Feminisms ir pārliecība, ka visiem dzimumiem pienākas vienādas politiskās, sociālās, seksuālās, intelektuālās un ekonomiskās tiesības.""

Ir tikai 2 dzimumi, locies kā gribi, bet bioloģiski vairāk par 2 dzimumiem nav un pats vārds "FEM-inist" fokusējās uz sieviešu tiesībām, nēsmu redzējis, ka feministes būtu patiešām par vienlīdzību, ja tā ir tad lūdzu parādiet man tās kuras piekrīt, ka saistībā ar likumu sievietei ir lielāka vara, kas nav godīgi pret vīriešiem. Protams, ka dubūltais standarts visiem patīk. Teiciens "You want to have your cake and eat it too" šeit lieliski der.

Personīgi es piekrītu "Gender egalitarianism" kustībai, kas ņem racionālo, patieso vienlīdzības nostāju un fokusējās uz problēmām, kas skar abus dzimumus. MRA (Men's rights activists) un Feminism kustības sašķeļ sabiedrību, rada naidu. 

1. Daudzās darba vietās sievietes saņem to pašu, ko vīrieši, šis mīts, ka sievietes saņem mazāk tādēļ, ka ir sievietes ir aplams, jo tas tika apreiķināts saskaitot cik pelna vīrieši viduvēji un cik sievietes. Šis paņēmiens nepieskaitija to, ka vairākums vīriešu strādā ilgākas stundas, labāk apmaksātus darbus, ar kvalifikācijām sfērās kurās lielākā daļa ir vīrieši, to, ka vīrietim nekad nebūs jāņem dekrēts. Otrkārt katrs uzņēmums pats nosaka savu politiku un respektīvi cik saņem katrs darbinieks. Es saņēmu iepriekšējā darbā tik pat cik manas kolēģes, bet mana draudzene saņem labu summu vairāk par savām kolēģēm, jo ir sevi pierādījusi. Tā vietā, lai man griestu nost algu, lai kāds mazāk kvalificēts ar mazāku darba stāžu saņemtu vairāk (kā rezultātā sāksies konflikti), darbiniekam būtu sevi jāpierāda un pašam sev jānosaka cena par kuru gatavs strādāt.

2. Piekrītu. Ieskaitot tiesas sistēmā, kur diskriminācija ir tieši pret vīriešiem.

3. Ja tu domāji "transeksuāļiem" tad par to varētu padiskutēt, bet transvestītiem? Nē. Vīrietis kurš ģērbjās sieviešu drēbēs tomēr ir vīrietis. Transeksuāļi kuriem ir hormonu terapija, lai viņi varētu veiksmīgi pārmainīt dzimumu es teiktu ir atļauts izmantot toleti, ko viņi uzskata atbilstošu savam dzimumam, jo hormonu terapija ir liels solis un parāda, ka cilvēks to vēlās. Uzvilkt sieviešu drēbes un tā doties pa ielu neko nepierāda.

4. Es piekrītu tam, ka cilvēkiem jāļauj pašiem darīt kā vēlās. "Uzdrošināties riskēt" tas neko nepasaka, ir pārāk nekonkrēti. Katram cilvēkam ir pašam jāpārdomā cik lielā mērā viņš/viņa ir gatavi riskēt. "Uzmundrināt sievietes" jebšu uzspiešana, lai tikai tas skaitlis virāk līdzinātos 50/50 ir lieki un pret brīvības būtību.

5. Vidēji? Jā, jo vīrieši vidēji strādā labāk apmaksātus darbus.

Vienā darba sfērā? Nē. Mana šefene saņēma vairāk, jo viņai bija augstāks postenis, kā arī kolēģe ar 7 gadiem vairāk pieredzes par manīm. 

Ja mēs runājam par konkrētu industriju tad tās ir muļķības.

6. Jā un nē. Jā, ja mēs runājam par vienlīdzību zem likuma, bet kā minēju iepriekš ir diskriminācija pret vīriešiem. Piemēram bērna pabalstus jāmaksā vīrietim pat tad, ja viņš pelna mazāk.

7. Bezjēdzīgs jautājums. Un "viss ko viņa grib" ir pārāk plaši, parādiet man lūdzu kur īsti meitenes tiek ierobežotas, bet puiši nē? Abi dzimumi ir vienlīdzīgi šinī ziņā, bet bērnus ir jāaudzina.

8. Personība ir tieši tā, kas ietekmē attiecību statusu un atkal tas pats ir arī puišiem. Kā saka "tāds tādu pievielk". Katram cilvēkam ir sava personība un šī personība arī ietekmē kādos cilvēku apriņķos šis bērns būs. Tas attiecas uz abiem dzimumiem. 

9. Sievietēm un vīriešiem patīk, kad viņiem saka komplimentus par izskatu. Cilvēki ir brīvi izteikt komplimentus par ko viņi vēlās un to ierobežot vai koriģēt, lai izpatiktu ir stūlbi. 

10. Piekrītu. Cilvēki var darīt ko vēlās ar savu ķermeni. Visai sabiedrībai ir tiesības izteikt savu viedokli, jo runas brīvība ir svarīga, bet liegt neko nevar.

11. Pilnīgas un absolūtas muļķības. Jebkurš cilvēks ir nevainīgs kamēr nav pierādīts pretējais. Pārāk daudz pēdējā laikā nākās lasīt kā sievietes izmanto upura mentalitāti, lai kādam nevainīgam vīrietim sabojātu visu dzīvi. Un pats labākais... kad atklājās, ka viņas meloja... VIŅĀM NEPIESPRIEŽ SODU! Un kur esat jūs feministes? Kad ir atklāta diskreminācija jums vajadzētu šīs sievietes nosodīt par tādu rīcību, bet tā vieta jūs klusējat. Nožēlojami.

12. Jā, zinu, jebkura feministe, kura aizstāv dubulto standartu un diskremināciju pret vīriešiem, jo viņām tas ir izdevīgi.

13. Vajag vairāk konteksta. Uzprasījās uz ko? Dabūt pa seju? Dzimumu vienlīdzība, ja sit tad gaidi to pašu pretī. Nepiekritīsi? Vai te parādīsies dubūltais standarts? 

14. Tad tev ir plāna āda un vājš raksturs. 

15. Tas pats atiecās uz vīriešiem, ne visi apkārt staigā ar ķieģeļiem uz vēdera, bet te nu atkal parādās, tas, ka fokuss ir tikai uz sieviešu pusi. Sabiedrība var darīt un sludināt ko vien vēlās. Mani fascinē tas, ka jūs vēlaties demokrātiju, bet tanī pašā laikā vēlaties ierobežot un kontrolēt ko drīkst un ko vajadzētu izbeigt.... hypocrisy.

Katram cilvēkam ir sava gaume, mani personīgi nepiesaista šīs modeles, esmu ļoti vienaldzīgs pret viņām. Citam varbūt viņas patīk, jūs šim cilvēkam teiksiet kas viņam drīkst un nedrīkst patikt? Tas pats attiecās uz sievietēm, ne visām patīk uzpumpēti vīrieši, jeb vīriešu modeļi.

Japiemin, ka modelēšanas industrija ir tā vieta, kur vīriešu modeļiem maksā daudzas reizes mazāk nekā sieviešu modelēm. Cīnīsimies par vienlīdzību, ne? Sarkasmu pie malas, ja paskatās kādēļ tā ir tad ir skaidrs, ka tas ir mārketings un brīvā tirgus rezultāts, nevar vainot cilvēku primitīvās smadzenes, ka sievietes šarms labāk pārdod kosmētiku un veļu nekā vīriešu. 

16. Sievietes ir spējīgas, viņas vienkārši neizvēlās tādas karjeras. Vairāk vīriešu apgūst tehniskas sfēras, vai tas nozīmē diskrimināciju? Nē, vienkārši vīriešiem šīs tēmas vairāk piesaista, tā nav sabiedrības vaina, ka sievietes neizvēlās šīs programmas. 

17. You just went full retard.... Ir tirgus daļas kuras ir orientētas konkrēti uz vienu dzimumu. Tas ir mārketings, abi dzimumi saskarās ar to. Es ceru tev bārdas skujamo līdzekli nevajag?

18. Es uzskatu, ka abiem dzimumiem ir vienam otru jāaizstāv. Ja ir situācija kurā vīrietis var palīdzēt tad viņam to būtu ieteicams izdarīt. Tas pats attiecās uz sievietēm.

19. Nevainīgs jautājums. Cilvēki nav tik vāji, lai pēkšņi sabruktu un sāktu raudāt, ja viņiem kāds paprasītu vai viņiem nav bērnu. Man nav bērnu un abi ar draudzeni esam vienas prātis, ka bērnus nevēlamies. Tas ir mūsu lēmums un nekas tāds īpašs nav.

20. Esmu kritizējis un kritizēšu. Tāpatās, kā mani kritizē par manu bārdu un gariem matiem. Es saprotu kādēļ cilvēki tā dara un viņiem ir tiesības to darīt. Mums ir tiesības izteikt savu viedokli un to ierobežot nav demokrātiski.

3 1 atbildēt

..dīvaini, es neesmu feministe  emotion 

1 0 atbildēt
Tu neesi feministe ! Taisnība ,esmu vecis 😎
1 0 atbildēt

Feminisms ir filosofija, bet filosofijas piemērošana dzīvē ir visai bīstams pasākums. Visi atceras, kas notika, kad nacionālsociālisti Vācijā sāka īstenot dzīvē Nīčes „pārcilvēka" doktrīnu, tas pats attiecas uz komunisma cēlējiem, kas skaistu filosofisku mācību pārvērta par murgu. Mans rada gabals Nīderlandē darba vietā no vienas dāmītes saņēma apsūdzību punktā „Pārāk īslaicīgs skatiens upura virzienā". Advokāts izskaidroja, ka tas ir viens no seksuālās uzmākšanās veidiem. Izrādās, ka uzmākšanās ir ne tikai pārāk ilga skatīšanās uz dāmu, kam varētu arī piekrist, bet arī pārāk īslaicīga skatīšanās. Tiesa radinieku attaisnoja, bet viņš iztērēja kaudzi naudas advokātiem, kas netiks atmaksāta. Tādas galējības neveicina arī saprašanos vīriešu un sieviešu dzimumu starpā.

2 1 atbildēt

Ha tu neesi feministe... laikam strādā tests ?  emotion 

1 0 atbildēt
Esmu gandrīz pabeigusi jau “vīriešu” arodu, pēdējos gadus esot gandrīz tikai vīriešu kompānijā, darbs arī vairāk vai mazāk ar vīrišķīgu pieskaņu - un es nesūdzos - ir lietas, ko sieviete vienkārši nevar izdarīt. Standartiem es nesekoju, pie virpas stāvu papēžu kurpēs un nekad neviens vīrietis neko nav teicis - katrs atrod problēmas , tur kur tās meklē un feministes pašas sevi nostāda zemāk par vīriešiem. Komentāra jēga ? Nekāda ! Esmu sieviete un nekad neuzsverot uz neko esmu bijusi spējīga izsisties vīriešu vidū salīdzinoši augstu - visā ir tikai gribēšana ne bļaušana par tiesībām
1 0 atbildēt

Smieklīgākais ir tas, ka feministes kļūst vīrišķīgas, lai parādītu sieviešu spēku tā, it kā sievietēm pašam nebūtu pozitīvu īpašību. Tāpēc man postmodernisma feminisms nav saprotams. Pirmo vilni varēja un vajadzēja atbalstīt, bet šobrīd tā ir modes lieta, kas tev dod plusus slavenību aprindās.

1 0 atbildēt

Mūsdienu feminisms necīnās par sieviešu tiesībām, jo tiesību normās un likumos rietumu pasaulē sieviete un vīrietis ir identiski. Viņas cenšas mainīt sabiedrības iekārtu un uzskatus. Cenšas audzināt sievietes tā, lai tās darītu vīriešu darbu, bet vīrieši sieviešu darbu. Kā arī viņi uzskata, ka, piemēram, celtniecībā strādā vairāk vīrieši nekā sievietes sabiedrības uzskatu dēļ. Viņi neatzīst, ka starp vīriešiem un sievietēm ir tādas bioloģiskas atšķirības, kas ietekmētu darba izvēli, lai gan darba izvēle līdz šim radā pretējo.

Zviedrija centās to apkarot, bet beigās izrādījās, ka sieviešu un vīriešu darba izvēles atšķirība palielinājās vēl vairāk. Secinājums ir tāds, ka uzspiežot sabiedrībai viedokli vai izvēli, radīt vēl lielāku problēmu.

1 0 atbildēt

Tu esi feministe, kas sevi spēj kontrolēt! //img3.spoki.lv/upload2/articles/83/834837/quiz/res_4.jpg

0 0 atbildēt

Tu esi feministe, kas sevi spēj kontrolēt! //img3.spoki.lv/upload2/articles/83/834837/quiz/res_4.jpg

😍😍😍

0 0 atbildēt

un kas tad cits manās acīs nosaka sievietes vērtību ? lai viņas tur feministojās, bet faktu tas nemaina, smukākas un gudrākas viņas no tā nekļūs

1 1 atbildēt
Tu esi feministe, kas sevi spēj kontrolēt. 😄
0 0 atbildēt
« 1  2  3  4 »