local-stats-pixel fb-conv-api

Ko lai dzer svētkos ?????18

156 0

Chaw spoki!

Esmu atpakaļ ar kārtējo nedēļas apskatu, šoreiz testam esmu izvēlējies smagu un mums visiem sāpīgu tēmu, ko lai iedzer Ziemassvētkos? Lai arī kā man sāpētu galva un lai arī cik maz es atcerētos no sadarītā varu Jums atzīt, ka darbs bija grūts un patiesi darbietilpīgs- tāpēc nav ko skumt un prātot daudz, bet jādodas iedzert :)

Brīdinājums!!! Eksperimentu ir veikuši profesionāļi vai pilnīgi muļķi, tāpēc necentieties to atkārtot mājās. Un gudriniekiem- esmu subjektīvs- nepatīk nelasi!

 

1.Dzirkstošais vīns Duc De Paris

Cena vs % vs tilpums: 1,89Ls- 10.5%-0.75l

Apraksts: Uzreiz atvainojos nabadzīgajai Latviešu tautai, par to ka esmu izvēlējis nevis lēto un nekvalitatīvo, bet izsmalcinātu franču šampanieti, par veseliem 2 latiem, es saprotu, ka to varēs atļauties retais, bet rakstus tomēr lasa arī biezā gala ļaudis. Pudele tiešām skaista, pat neizskatās pēc lētā gala, garša, tā ir vienīgā sāpe šajā stāstā, jo nevarēju strīdā ar draudzeni vienoties vai klāt ir liets ūdens vai bērzu sulas.

Reibums: Romantiski sēžot un strēbjot laukā otro pudeli, es apjautu, ka nu neko viņš nedod, ne galvā ne kur citos, piecēlos tad gan sapratu, ka šitais dod pa kājām labāk kā vajadzētu, jo pēc maniem uzskatiem- dzirkstošais vīns bija licis sarauties manai kreisajai kājai, jo visu laiku nesam mazliet pa kreisi, bet varbūt tās bija tikai manas iedomās.

Nākamais rīts: Vāks- viss it kā normāli, bet galva sāp nenormāli.

Vērtējums: ***

Rezumē: Ja esi nelabojams romantiķis, bet maciņš tāds paplāns, cel galdā šo brīnumu, negaršos nevienam, bet ja izteiksi pāris frāzes par dārgo šampaniešu specifisko garšu- pārējie noteikti tev piekritīs, jo kurš gan pie joda zin kaut kādu Duc De Paris.

 

2. Ziemassvētku alus Aldaris

Cena vs % vs tilpums: 0.53Ls- 5.8%-0.5

Apraksts: Ģimene sēž pie galda visi ir sarijušies tā ka lien pa visiem galiem jau ārā, un tu sēdi ar degunu pielipis pie stikla gaidot veci sarkanā praķī ar bārdu un palielu maisu. Ja esi viens no naivajiem tipiņiem tad Zsvētkos baudi arī Zsvētku alu un būsi viens no tiem, kas ticēs, ka tas atšķiras no citiem aliem. Tiem kas vairs netic pasakām pasaku, ka alum ir bišķu dīvaina piegarša un tas arī viss nav tur nekāda Zsvētku īpašā alus ir vienkārši parastais aldara pilzenītis, kam iekšā izšķīdināta viena karamele, kas tiek saukta par karameļu iesalu :D Ja garšo alus strēb vien iekšā bet brīnumus negaidi!

 Reibums: Nu nekas traks tur nav esmu sevi radinājis pie alus jau pāris gadus tāpēc 4 aliņu neko prātīgu nedeva varu pat teikt, ka rezūltāts bija nekāds, kas arī noveda pie nākamā testa dalībnieka.

Nākamais rīts: Objektīvu iemeslu dēļ nevaru aprakstīt sekas( lasīt 3. punktu)

Vērtējums: ****( man garšo alus)

Rezumē: Nu ja tu visu gadu pavadi sēžot da jebkur ar ierasto puslitreni rokās, kāpēc gan tev arī Ziemassvētkos nedarīt to pašu ?

 

3. 3 graudu degvīns

Cena vs % vs tilpums: ap 3ls- 38%- 2x0.5

Apraksts: Ziemassvētku alus mums nebija radījis pietiekamu emocionālo gammu tāpēc drauga mājā, ku tika veikts tests nez no kurienes parādījās viens no izsmalicinātākajiem latviešu dzērieniem 2x 0.5 3graudnieks, ko šis esot dabūjis nosperot vienā balītē no galda. Par garšu varu teikt, ka pirmās 3 glāzes ir pretīgas, bet pēdējās piecas tajā brīdī šķiet kā labākais dzēriens, ko jebkad esmu baudījis. Dzerot šo burvju uguns ūdeni var rasties tikai pāris problēmu. Piemēram, ja savā dizciltīgajā kompānijā dzerot šo izsmalcināto dziru, jums kā jau Zsvētkos ap 22:00 sagribas iet tuvējā eglītē iedegt pa 3 svecītēm, bet pēc svecīšu iedegšanas 30% no Jūsu pārstāvētā bara ir izdomājuši nosnausties tuvējā kupenā, bet 30% to ir izlēmuši to nepieļaut tāpēc uzsāk kautiņu ar guļošajiem, tos spārdot un izkliedzot- ":BĻ*T TU $#^%@$" , 20% neliksies par to ne zinis un savā starpā apspriedīs savas dzimumatiecības ar garāmgājējiem, bet 10% skatīsies visā notiekošajā un skaļi raudās par to, ka dzīve grūta. Pēdējie 10% vnk būs pazuduši un visi atzīs, ka ir viņus redzējuši, bet neatceras, kad un kur.

Reibums: Nu laikam, jau būtu muļķīgi teikt, ka bērni nav labi jaukt alu ar šņabi- par reibumu varat izlasīt iepriekšējā aprakstā, jo laikam izbaudījām lielāko daļu no fāzēm.

Nākamais rīts: Tu guli uz spilvena pie kura galva ir pielipusi, jo tev no mutes pil pretīgs, lipīgs šķidrums- slienas, mēģinot pacelt galvu tu saproti, ka tas ir bezcerīgi, jo sāpes kļūst nepanesamas. Pēc pāris minūtēm sagaršoju, ka naktī " melnie rūķi" ir pieķēzījuši man muti. Un galvā ir tikai viens jautājums KĀPĒC?

Vērtējums:*

Rezumē: Nu ja esi lopā katru dienu tad vismaz Ziemassvētkus pacentie būt skaidrs, nav tā vērts, jo nākamās dienas ar;i būs sapostītas, jo jālāpās ir!

 

4. Vīns Special Cherry

Cena vs% vs tilpums: 2.35Ls - 10.5%- 1l

Apraksts: Zoss cepetis kūp galdā, tiko mamma no cepešķrāsns izvilkusi speķapīrāgus, tu paskaties sev blakus uz mazo brāli un iemalko vīnu, vīns ir pretīgs, bet tu skaties brāļa skaudīgajā sejā, tāpēc tev ir jāsmaida, jo poh, ka garša sūdīga galvenais, ka sīkais nedabūs šito pamutēt vēl 6 gadus. Tas ir vienīgais iemesls, kas varētu šo franču tradīciju visur strēbt vīnu ieviest mājās, mēs šito nopirkām tikai tāpēc, lai uzlāpītos pēc stiprinātā deg vīna baudīšanas, bet tāpat nekāda bauda nav.

Reibums; Kamēr ber uz karstām oglēm, šmigu vēl var noķert, bet  ja nebutu jālāpas, bet vnk jāapreibst, es laikam labāk dzertu vecās Dzintara smaržas.

Nākamais rīts: Bišķi sausa mute un šķidrs vēders, kas sagādā ne vienu vien problēmu.

Vērtējums: **( Negaršo man vīns)

Rezumē: Nu svētkos labāk jādzer šito nekā, 3 graudu, bet arī ja negaršo tad nemoki lejā, jo alus tomēr gardāks.

 

5. Zaptsūdens

Cena vs % vs tilpums: 0ls- 0%-cik vari iejaukt

Apraksts: Nu sakiet, ko gribiet, bet svētkos nav nekā labāka par veco labo zaptsūdeni, aizej līdz Omes pagrabam un paķer kādu burku ar plūmju ievārījumu un iegāz pusburkas saturu ūdens krūzē, pieber puskilo cukura un balīte var sākties. Reibumu gan nenoķersi, bet padzēries būsi.

Reibums: Piejauc zaptsūdenim 300 gramus klepus sīrupa un būsi padomājis gan par jautrību gan veselību.

Nākamais rīts: 0 reakcija

Vērtējums: *****

 Rezumē: Nu no šitā vismaz nereibst :) Dzer droši

 

Nu tas arī šoreiz būtu viss, ja jautāsiet kāpēc nav karstvīna, tad varu pateikt, ka man ir alerģija pret krustnaglām :(

p.s. ja patīk tas ko lasīji ieej ferma22.wordpress.com

156 0 18 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 18

0/2000

KARSTVĪNS IET UZ URĀĀĀ, ĀRĀ TAKŠ AUKSTS

12 0 atbildēt

emotion  Vēl tādus rakstus.

6 0 atbildēt

es par alu emotion

5 0 atbildēt

bebru dziedzeru uzlejumu. tas tagad ir topaa !!

5 0 atbildēt

ALUS

4 0 atbildēt

emotion emotion emotionlabaisemotion

3 0 atbildēt

Viennozīmīgi - zaptūdens!

3 0 atbildēt

teļi sadzerās buļļu dziru un tad brīnās!!!! dzer tik vien to zaptsūdeni un neaiztiec grādīgos.

un trīsdraugu manuprāt normāli cilvēki nedzer....

2 0 atbildēt

njā... Ziemassvētku alu grīūti nosaukt par alu! tas varētu būt kvass atjaukts ar kafiju, vai kkā tā!   tad jau labāk walteru iekapāju!

2 0 atbildēt

Tu esi lopā čalīt, man patīk tavi raksti ! +++ ja varfētu ieliktu arī visus trīs :D

Tisk smeiklīgi palasīt ko tādu, pats gan alkoholu vairs nelietoju, bet ir sanācis.

P.S Tev vajadzētu kļūt par rakstnieku :D

4 2 atbildēt

Kruta vecīt. Lielisks raksts. 

1 0 atbildēt

lielu lielais +, orģinalitāte iespārda, super!

1 0 atbildēt
dea avatarsdea

man ļoti patīk tavi raksti, liels + ! :))

1 0 atbildēt

Tas Ziemassvētku alus gan ir garāk, tad jau labāk kādu Piebalgas alu iedzert pie eglītes.

1 0 atbildēt

Ē no kura laika tad Jaunajā gadā dzer alu, tur no sākuma ir šampis un pēc tam 40% dzērieni, lūgums vairāk grādigo dzērienu Review uztaisīt 

2 1 atbildēt

ja no siem butu jaizvelas, tad viennozimigi ALUS...

2 1 atbildēt

atbildot uz Artexons komentāru " Ē no kura laika tad Jaunajā gadā dzer alu, tu... " "šoreiz testam esmu izvēlējies smagu un mums visiem sāpīgu tēmu, ko lai iedzer Ziemassvētkos?"

Šis raksts par Ziemassvētkiem. Pas uzskatu, ka Ziemassvētkos vispār nevajadzētu īpaši dzert. Tie tomēt ādi ģimenes svētki vairāk, ja vien protams ģimene nav alkāni :DDD

0 0 atbildēt

No testētajiem dzēris esmu alu, zaptsūdeni, un vrb kkad arii 3graudu, neatceros.

Priekšroku dotu Zsvētku alum, briesmīgs viņš nav, taču iedzert varētu tikai tā, retu reizi pa pudelītei, ne vairāk.

0 0 atbildēt