local-stats-pixel fb-conv-api

Vai vīrišķība ir toksiska? 🏋🏻‍♂️3

54 0

Sveiki,

Es gribu pastāstīt par jaunu terminu ,,toksisko vīrišķību”, kurš tagad figurē Ziemeļamerikas valstīs kā ASV 🇺🇸 un dažās Eiropas valstīs. Šis termins tiek lietots psiholoģijā, lai definētu noteiktu vīriešu uzvedību.

Vīriešu uzvedība, kura tiek uzskatīta par ,,toksisku”🚯:
*homofobija;
*patriarhāli uzskati, ka sievietes ir zemākas sabiedrībā vai vienkārši nepatika pret viņām;
*nosliece uz vardarbību starp laulātajiem un seksuāliem uzbrukumiem;
*šovenisms;

Šis termins ir kā arguments, ka sabiedrībā sociālās normas atļauj vīriešiem būt agresīviem.
Šo terminu iespējams radīja Austrāliešu socioloģe un profesore Raevina Konella, kura pati ir trans sieviete 🏳️‍🌈. Viņa veica pētījumus par abiem dzimumiem, un pat deva padomus UNESCO par vīrišķību.

Pagājušajā gadā Playboy apgalvoja, ka slavenajam dziedātājam Edam Šeranam piemīt ,,toksiska vīrišķība”. Pēc Playboy raksta Eda dziesmas tekstos ir daudz šovenisma jeb mačo attieksme pret sievietēm.

Interesanti, ka ASV universitātēs ir pat speciālas grupas, kur vīriešiem māca kā būt īstam vīrietim, lai viņam būtu veselīgas attiecības un pieņemtu dzimumu dažādību utt. Brown universitātē pat ir speciālas grupas, kur vīrieši var atbrīvoties no ,,toksiskās vīrišķības”.

Es varu piekrist, ka vīriešiem vajag cienīt sievietes utt., bet pašreizējā feministu(jeb Feminazi) kustība īpaši Rietumvalstīs manuprāt padara vīriešus sievišķīgākus un rada tā saucamos ,,Sojas puišus”. Par ,,Sojas puišiem” tiek saukti vīrieši, kuri atbalsta feministu kustību, ir diezgan sievišķīgi, parasti nav atlētiski uzbūvēti, un ir pakļāvīgi.
Varbūt Rietumos sievietes vēlas tādus vīriešus? 🤷🏻‍♀️ Varbūt grib, lai viņi būtu pakļāvīgi?

Mentāli un bioloģiski vīrieši un sievietes ir atšķirīgi, un apspiest vīrieša vīrišķību kā sievietes sievišķību ir pat pretdabiski un, manuprāt, var novest pie kompleksiem vai mentālām problēmām. Ir jau izņēmumi, ka varbūt sievišķīgi vīrieši un vīrišķīgas sievietes.

PS Varat komentāros rakstīt savas domas par šo terminu 📝

Izmantotie avoti:
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Toxic_masculinity
https://www.google.co.za/amp/s/babe.net/2017/03/16/now-even-playboy-dragging-ed-sheeran-toxic-masculinity-problem-yes-really-playboy-492/amp
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Raewyn_Connell
https://www.brown.edu/campus-life/health/services/promotion/general-health-social-wellbeing-sexual-assault-dating-violence-get-involved-prevention/unlearning
https://www.google.co.za/amp/s/www.houstonchronicle.com/local/gray-matters/amp/university-of-texas-program-toxic-masculinity-12901478.php
https://www.google.co.za/amp/s/www.urbandictionary.com/define.php%3fterm=Soy%2bBoy&=true

Amerikāņu YouTuberis Hunters Avalons par toksisko vīrišķību.
Slavenais zviedru YouTuberis ,,Pewdie pie” par Sojas puišiem.
54 0 3 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 3

0/2000

Malacis.. + no manis

2 0 atbildēt

nu šitādu hu*ņu vēl nebiju lasījis emotion 

0 0 atbildēt

👌

0 0 atbildēt