local-stats-pixel fb-conv-api

Par kustībām pret resnu cilvēku nosodīšanu 🤷🏻‍♀️15

92 1

Sveiki,

Es gribu pastāstīt par kustībām kā #fatacceptance, #fatphobia, #FatGirlProblems, kuras tagad figurē valstīs kā ASV 🇺🇸 un Lielbritānijā 🇬🇧. Šīs kustības mēģina iedrošināt cilvēkus ar pārmērīgi lielu svaru mīlēt savu ārieni, un cīnīties pret citu cilvēku asu kritiku pret viņu izskatu.
Pēc Wikipedia datiem pirmais protests pret resno cilvēku diskriminizāciju notika 1967. gadā Ņujorkā. 🗽 Šis protests iespējams bija iedvesmots no feministu kustības tā laika periodā.
1989. gadā tika izveidota pirmā franču grupa ,,Allegro Fortissimo” par resnu cilvēku pieņemšanu sabiedrība. 🇫🇷 Arī aktrise Anne Zamberlande ir iekļauta tajā.
21. gs sākumā sociālos medijos un internetā parādījās blogi un grupas kā PeopleOfSize.com, kuras atbalsta cilvēkus ar lieko svaru.👨🏽‍💻

No pozitīvas puses šīs grupas iedrošina cilvēkus ar lielu svaru sevi mīlēt un neļauties diskriminācijai. Arī pievērš uzmanību kādām grūtībām ikdienā viņiem ir jāiet cauri, piemēram, atrast sava izmēra apģērbus.

Skatoties no negatīvās puses šīs kustības cenšas normalizēt cilvēkus, kuru svars jau ir pārsniedzis to ,,veselīgo normu”, kad tas jau pat sācis apdraudēt cilvēka veselību. Šīs kustības arī māca cilvēkiem nelietot diētas vai nesportot ar mērķi zaudēt svaru. 🏋🏻‍♂️🤸🏼‍♀️🚴🏻‍♀️ Un ēst ko sirds kāro. 🍕🍔🍟🍰🍩
Pārāk liels svars var izraisīt sirds kaites 💔, asinsvadu aizsprostošanu utt. Daudziem cilvēkiem ar pārmērīgi lielu svaru ir lielāka iespēja nomirt pirms viņi sasniedz sirmu vecumu. 👵🏻

Ir cilvēki, kuru augumi ir dabiski būdīgi(kā britu dziedātājai Adele), apaļīgi vai kalsni. Dažiem ir arī liekais svars, bet tas neapdraud viņu dzīvību un netraucē veikt ikdienas aktivitātes kā staigāšanu.
Bet manuprāt problēma ir tāda, ka šīs kustības ir populāras valstīs, kur cilvēku skaits ar lieko svaru ir salīdzinoši liels, un ja tas paliks par sociālo normu, tad palielināsies cilvēku ar neveselīgu dzīvesveidu. Un veselīgā pārtika var palikt pat dārgāka, ja daudzi dos priekšroku neveselīgai. 🥗🍓🥒🥦

Varu par piemēru pieminēt Kuveitu 🇰🇼, kad tur ienāca amerikāņu ēdienu brendi kā KFC, tad tur daudziem vietējiem iedzīvotājiem sākās liekā svara problēmas. Un tagad daudziem ēst neveselīgu pārtiku jau ir ikdienas lieta. 🍗🌯

PS Es negribu nosodīt cilvēkus, kuriem ir liekais svars, bet gribu izcelt to, ka ir valstis, kur veselīgs dzīvesveids ,,nav modē”. Dzīvojot Dienvidāfrikā 🇿🇦te visur var redzēt ātro uzkodu ēstuves(KFC, Mc’Donalds) un apkārt staigā daudz cilvēku, kuri ir tik apaļīgi, ka pat knapi var staigāt.

Amerikānis A. Hunters kritiski ar sarkasmu izsaka savu viedokli par šo kustību
92 1 15 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 15

0/2000

Ir jāatrod tas zelta vidus ceļš. Nevajag slavināt ne kaulainonos,ne ar lieko svaru. Būtu jātiecas uz veselīgu svaru.

24 0 atbildēt

Tas ir pilnīgs autisms, tas būtu tā pat, ja tagad kāds izveidotu cigarešu ''akceptances'' kustību vai arī nestrādāšanas akceptances kustību un teiktu - nevajag taču risināt savas problēmas, vienkārši ļauj tām iesaknēties dziļāk! Kas gan slikts varētu notikt?

Man ir ļoti grūti saprast, kas notiek ar to sabiedrības daļu, kas seko šādām kustība, tas ir pilnīgs racionālās domāšanas zudums.

16 0 atbildēt

Sēž tādi 180kg maķīti grauž savu desmito macburgeru un vaino pasauli, ka viņi nešķiet skaisti pārējiem  emotion Ir ļoti liela atšķirība starp resnu un apaļīgām formām. Un lielākoties tieši cilvēki ar pārmērīgu lieko svaru izmanto šos trulos saukļus. 

15 0 atbildēt
Man ar ir 110kg 2,19cm augums un šim es nepiekrītu. Pārspīlēts socialais taisnīgums. Mīnusus Nav jāafišē. Tik pat labi var arī ražot leles ar laustiem deguniem. Jo labrāt tādus uztaisītu šitiem te izdomu bagātajiem pridurakiem.
5 0 atbildēt

Manuprāt- ja cilvēks ir nepareizi, daudz utt. ēdis un ir ar konkrētu lieko svaru, viņš nevar būt skaists. Domāju, ka visi ir redzējuši pārbarotus kaķus un diez vai kāds kādreiz ir teicis, ka viņi ir skaisti, tieši otrādi - žēlojuši kaķus un lamājuši viņu saimniekus. Es gribēju teikt, ka dabiskais ir skaists, resnums nav dabisks. Protams, es nerunāju par cilvēkiem, kuriem ir veselības problēmas (sirds, vielmaiņa utt.). Bet neredzu nevienu iemeslu, kāpēc pārbarotas miesas vajadzētu aizstāvēt, tieši otrādi - varu saderēt, ka daudzi ir braukuši sabiedriskajā un blakus ir sēdējis kāds resnais - kaifs un ērtības neaprakstāmas emotion

3 0 atbildēt

Tā ir kustība, jo viņi mazāk kustas?  emotion 

3 0 atbildēt

tauki nav skaisti!

2 0 atbildēt

man pasam ir 125kg un 195cm (17 gadi) un manliekas sitas pilnigais murgs.

Cilvekam jasaprot, ka tas nav veseligi un nekas nav jaakcepte, bet jacensas, es pats ciesu no ta ka gimene taisa treknus edienus un iedzimts, ka jaed ir tas. Pats lenam censos izvilkties no sita murga, tiklidz tiksu prom patstaviga dzive ledusskapi vispar neatradisiese nekas neveseligs. Protams, tagad teiksiet kapec tagad nevar, bet nu ja ledusskapis pilns ar sudiem, bada ari kaut ka negribas mirt. 

2 0 atbildēt

 emotion 

1 0 atbildēt

Amerikā visi jūk prātā, cerams, ka līdz mums viņu pārspīlētais "sociālais taisnīgums" neatnāks. 

1 0 atbildēt

 emotion 

0 0 atbildēt

  Sīkais  grib ar kaut ko izcelties,domāju ka viņš nav atradis īsto tēmu.Man patīk uzņēmīgi jaunieši,bet te nav tas variants.

0 0 atbildēt

 emotion 

0 1 atbildēt