local-stats-pixel fb-conv-api

Kad mājdzīvnieku ir par daudz 🐈 🐕3

32 0

Sveiki,

Daudzi ir dzirdējuši par cilvēkiem ,,vācējiem”(hoarders- angliski), kuri uzkrāj lietas, kuras vairs nav vajadzīgas, bet viņi nav spējīgi no tām atbrīvoties. Ja par šo parādību palasa plašāk, tad mantas nav vienīgās lietas, ko cilvēki mēdz vākt, uzkrāt vai kolekcionēt. Daži dod priekšroku pieņemt dzīvniekus kā mājdzīvniekus, un turpina palielināt to skaitu mājās, lai gan ne vienmēr spēj nodrošināt pietiekami draudzīgus apstākļus lielam dzīvnieku skaitam.

Dzīvnieku vācēji atšķirās no dzīvnieku audzētājiem, kuri speciāli audzina dzīvniekus pārdošanai un uzmana to veselību un sanitāros apstākļus. Vācējiem parasti piemīt depresija, garīgas novirzes , impulsi paņemt jaunus dzīvniekus mājās nedomājot vai spēs viņiem nodrošināt labvēlīgus apstākļus. Parasti, kad vācējiem ir vairāk par 10 dzīvniekiem, tad viņi sāk noliegt, kad ir problēmas, piemēram:
*pārāk liels dzīvnieku skaits, kad cilvēks nespēj brīvi pārvietoties savā dzīvojamā telpā- mājā, dzīvoklī vai pagalmā;
*netīrība, ko viņi atstāj(spalvas, kakas, urīns(kas izraisa amonjaka smaku);
*finansiālās grūtības, kad liela daļa naudas aiziet dzīvnieku pārtikai, veterinārām izmaksām utt.
*saspīlētas attiecības ar tuvajiem cilvēkiem(vīru/sievu, ģimeni, draugiem).

Dažās vietās pat ir likumi, lai cīnītos pret dzīvnieku vācējiem. 2008. gadā Havaju salu štatā, ASV 🇺🇸, pat pieņēma likumu, kurš aizliegt cilvēkiem būt par dzīvnieku vācējiem.
Daudzās valstīs nav specifisku likumu pret dzīvnieku vācējiem, bet ir pret nežēlīgu izturēšanos pret dzīvniekiem. Par piemēru var minēt SPCA organizāciju Dienvidāfrikā 🇿🇦. Palasot likumus ir nianses, piemēram, darot pāri lauvai 🦁 Ziodārzā ir nežēlība pret dzīvniekiem, bet to darot savvaļā kā ,,Krūgera nacionālā parkā” tas neskaitās.

Vispopulārākie dzīvnieki, kurus vācēji pieņem lielā skaitā ir kaķi un suņi. 🐶🐱Bet ir atsevišķi gadījumi, kad daži vācēji krāj putnus(kā papagaiļus vai vistas) un pat žurkas. 🐀

Ir pat raidījums ,,Atzīšanās: dzīvnieku vākšana”(Confessions: Animal hoarding- angliski), kurš sākās 2010. gadā. Šo raidījumu pārraida pa kanālu ,,Animal planet” un ir arī pieejams Netflix. Tam jau ir 3 sezonas. Šajā raidījumā ir par cilvēkiem, kuriem ir problēmas ar lielo mājdzīvnieku skaitu, un kā tad ietekmē viņu apkārtējo vidi.

Izmantotie avoti:
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Animal_hoarding
https://www.aspca.org/animal-cruelty/animal-hoarding/closer-look-animal-hoarding
https://www.dailymaverick.co.za/opinionista/2015-07-22-not-all-animals-are-equal-under-south-african-law/#.WroBQR2xWEc
https://www.netflix.com/za/title/70227005

32 0 3 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 3

0/2000

 emotion 

1 0 atbildēt

 emotion 

1 0 atbildēt

 emotion 

0 0 atbildēt