local-stats-pixel fb-conv-api

Zemeņu laiks nav nemaz tik ilgs – tāpēc baudiet to!4

Zemeņu laiks nav nemaz tik ilgs – tāpēc baudiet to!

Beidzot arī šogad ir klāt zemeņu laiks.Lai kā mums ,visiem, gribētos,lai zemenes varētu ēst,jau pirmajās, saulainājas dieniņās, un ēst tās līdz paliek auksti, bet zemeņu laiks diemžēl ir diezgan īss.

Izrādās, tās veicina apetīti, patīkami atsvaidzina, izvada no ķermeņa lieko šķidrumu, kā arī palīdz cīnīties ar stresu, jo tām ir nomierinoša iedarbība. Sastāvā ir 90% ūdens, turklāt 100 gramos ogu ir tikai 33 kilokalorijas. Protams, tikai tad, ja tu, lieto uzturā svaigas, nevis, piemēram, ar cukuru vai putukrējumu.

Uztura speciālisti iesaka zemenes lietot mazasinības gadījumā, jo tās satur daudz folskābes (lai uzņemtu dienas folskābes devu, jāapēd 500 grami zemeņu) un dzelzi. Augstais kalcija saturs pasargās kaulus no osteoporozes, kālijs un magnijs stiprinās sirdi, savukārt silīcijskābe darbosies kā pretiekaisuma līdzeklis un mazinās ģikts un reimatisma radītās sūdzības. Zemenēs ir arī daudz C vitamīna, pat vairāk nekā apelsīnos un citronos.

Kā izrādās,zemenes mazina sirds un asinsvadu saslimšanu risku.Zemenes padara zobus baltākus.Tās palēnina novecošanos.Izbalina vasarraibumus.Palīdz cīņā ar asmu un alerģijām.Izstrādā ,,laimes hormonus,,.Uzlabo redzi. Kā ari ieteicamas grūtniecības laikā,un daudz ,daudz vēl labu īpasību ir šim gārdajam ogām..

Ieteikums: Baudiet vasaru kopā ar daudz zemenēm un dzīvojiet vesali, mīlot sevi un daloties ar citiem:) Labu apetīti!!!!!!!!!

126 0 4 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 4

0/2000

Galvenais, lai zemenes nav pesticīdi, tad var ēst uz nebēdu! Par veselīgu tautu! emotion

1 0 atbildēt

emotion

0 0 atbildēt

manai krustmātei ir zemeņu plantācijasemotion

0 0 atbildēt