local-stats-pixel fb-conv-api

Viss par proteīna pulveriem75

807 6

Iepriekš jau esmu publicējis vairākus rakstus par uztura bagātinātājiem, to galvenajām grupām, nozīmi un nepieciešamību, taču tagad nolēmu izveidot plašāku rakstu par vienu no vispopulārākajiem sporta uztura bagātinātājiem – proteīna pulveri.

807 6 75 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 75

0/2000

Labs raksts, cerams tagad būs mazāk kas domās ka proteīni ir tas pats kas stereoīdi.

82 1 atbildēt

Mācība citiem! , pašam ir bieši ar tādiem muļķiem jārunā, kuri domā ka tā ir ķīmīja, un uzreiz sākas runas, tu jau dzer to sūdus, tāpēc tev tā ir :D es ahujel :D , tas ir koncentrāts, reāls uzturs, kas ir domāts pirms un pēc, kā jau autors ir minējis.

 

Bez Smaga darba un laba uztura nekas nebūs, no kauliem muskuļi neaug ;) , kārtīgi ir jāēd un proteins vai geineris, ir jalieto pēc treniņa, proteins pirms. Jo apēst tik daudz, ir diezgan grūti :D

23 3 atbildēt

Praktiskos aprēķinos pieņem, ka cilvēkam dienā ar uzturu nepieciešams uzņemt 1 g olbaltumvielu uz 1 kg ķermeņa masas, savukārt sportistiem un cilvēkiem ar lielu muskuļu masu esot ieteicamas uzņemt 1.5 līdz 3 g uz katru ķermeņa masas kilogramu.

Oriģinālais raksts gan ir tuvāk patiesībai:

Praktiskos aprēķinos pieņem, ka cilvēkam dienā ar uzturu nepieciešams uzņemt 1 g olbaltumvielu uz 1 kg ķermeņa masas, savukārt sportistiem un cilvēkiem ar lielu muskuļu masu esot ieteicamas uzņemt 1 līdz 1,4 g uz katru ķermeņa masas kilogramu.[2]http://lv.wikipedia.org/wiki/Olbaltumvielas#Noz.C4.ABme_uztur.C4.81

Tāpat daudziem vīriešu dzimuma atlētiem ir zināmas bažas par to, ka no sojas viņiem varētu izaugt krūtis.

Šo varētu saukt par neizglītoto vīriešu daļu. Tiesa, ka soja satur fitoestrogēnu, bet tā atšķirībā no piena produktiem (tātad arī sūkalu proteīna) nesatur estrogēnu, kas ir sieviešu hormons un principā var izraisīt dažādas veselības problēmas. http://www.news.harvard.edu/gazette/2006/12.07/11-dairy.html Tātad, ja ir bailes par krūšu augšanu, tad loģiski būtu vispirms atteikties no sūkalu proteīna.

Tajā pašā laikā nevar nepieminēt, ka tieši sojas proteīns ir vienīgā alternatīva priekš sportistiem – vegāniem.

BS. Vegāniem ir plašs proteīnu pulveru piedāvājums (kviešu, rīsu, kaņepju, sēklu, zirņu u.c.). Aizej un iepazīsties ar dažiem piemēriem: http://store.veganessentials.com/protein-powders-and-meal-replacements-c112.aspx

Piebildīšu, ka to starpā ir īpaši pārdomāti šo proteīnu maisījumi, lai bioloģiskā vērība neatpaliktu no sūkalu proteīna.

12 0 atbildēt

Pats eju uz zāli un ēdu Myo Fusion! Esmu vēl dzīvs! emotion

9 0 atbildēt

Jauki, pievieno vēl rakstu par pareizu uzturu un būs pavisam ideāli ;D

9 0 atbildēt

Noderīgs info, varbūt vari pastāstīt kā pareizāk būtu plānot arī normālo uzturu, lai organismam nodoršinatu pietiekoši barības vielu balstoties uz slodzi? :)

6 0 atbildēt

paldies par info!emotion 4+ tev

4 0 atbildēt

 

Tas ir TIEŠI TĀDS PATS proteīns. Tikai RTD formā, t.i., Ready to drink jau sajaukts ar pienu. Tas nav nekas ne labāks, ne sliktāks, tas ir tieši tāds pats, tikai ērtākā formā (jo nu dažreiz ir tā, ka nopirkt pudeli ir vieglāk nekā ar šeikeri apkārt staigāt). 

4 0 atbildēt

noderīga lieta emotion

3 0 atbildēt

@ nickey, kā proteīnus ar stereoīdiem var sajaukt? emotion

Pastāstīji par visvisādām herņām kurus daudzi neizmanto... maxmuscle tak ir pats lielākais un galvenais proteīnu pulveru ražotājs. Un tu aizmirsi piebilst, kad organisms visus proteīna pulverus spēj absorbēt 50 % ātrāk ja ūdens sajaukuma vietā lieto pienu.

Mīnuss no manis par `tātad` emotion

5 3 atbildēt

man trenerim ir ir 35 gada stazas un vins ir wpc-wpo latvijas prezidents un varteikt sito pasu pateica tikai issak un konkretak

1 0 atbildēt

kā man čoms teica vienkārši vistiņa un ola samalta pulverī ar zemeņu garšiņu. 

1 0 atbildēt

šitas uz maikas jāuzdrukā,jo zb jau klausīties citu viedokļos par manu formu 4+ Tev !

1 0 atbildēt

es ari pats lietoju dymatize whey protein ka ari creatinu un st ne veselibas problemas krans ka vienmer ir par lielu prieks mana vecuma damam visa visuma tik daudz cilveki nezina ne ko runa ne visapar neko par treninjiem !Sheit anglija ir cienja cilveki kas ir uztrenejusies diezgan pamaigi !  es piemeram saku ka jau izbijis dator nugis kaulaisn tirlinjs 74 kg svars  un nu jau 93 tas reali ieguts 6 menesu laika !pagaidam tiek treneta masa augsa !

1 1 atbildēt

Varēji vnk uzrakstīt

Proteīni=Olbaltumvielas

Daži vnk nesaprot angļu valodu :D

0 0 atbildēt

Lietojot anaboliskos steroidus rezultati arii neparadiies uz reiz...ir daudz un smagi jastradaa ... steroiidu lietotaaji trenejas daudz vairaak un smagaak .

Un es neteiktu ka obligati ir jadzer 1.5-3g proteina uz 1 kg tas jav ir par daudz pietiek ar kadiem `50 g dienaa lai vis buutu kartibaa :) 

0 0 atbildēt

labs raksts man ,jo vēlos sevi sakartot un saku iet uz sporta zāli trenēties,jo 2 gadu laikā es esmubiki nolaidusi savas smukās formiņas ,he jaatjauno ar trenera palīdzību.

uzturs to arī vajag mainīt tākā japamēģina.TEV+++++emotion

0 0 atbildēt

Kur Latvijā ir tāds labs veikals, kur var nopirkt šos brīnumus? Būtu pateicīgs, jo negribas sūtīt no kaut kādādas ASV.

0 0 atbildēt

Es viendien biju aizbraucis uz Lietuvu, kādā lielajā rimi veikalā, netālu no pārtikas produktiem bija visādas tās burciņas... laikam tad tikai Latvijā ko tādu ir atrast grūtāk, zinu galerijā centrs, kurā tur stāvā arī tādus pārdod, bet nekad neesmu redzējis, ka kāds tur kautko pirktu...  ;D ;D

karoč, man jautājums - tad sanāk, ja es gribu lielāku masu, man jāpērk burciņas, jo ar vecmammas biezpiena pankūkām un karbonādēm būs par maz, ja?  emotion

0 0 atbildēt

10. Man lūdzu visus emotion

Ļoti labs raksts. Beidzot nezinātāji beigs te šausmināties.. " ahh tu to lieto šaumas es tur dzirdēju to un šito " vienk gribas punch inda face.

1 1 atbildēt