local-stats-pixel fb-conv-api

Veģetārietis, gaļēdājs... Ko tad īsti ēst?32

311 1

Vakar radās pārdomas par tēmu, ka veģetārisms ir fui, pē, kaka! Nepiekritīšu tiem, kas klaji saka, ka ir vai nu, vai nu. Ka: gaļa ir vai nu jāēd vai nav. Esmu pret galējībām un to, ka cilvēks, nezinot sevi un organisma uzbūvi, ēd tā, kā rakstīts, piemēram, sieviešu žurnālā, jaunākā numera - 43. lappusē...
***

Ir zināmas likumsakarības, kas attiecas uz cilvēka organismu un ķīmiju. Kā arī katra organisma unikālais kods. Sauksim to par unikālām gēnu kombinācijām, kas ir neatkārtojamas, savā kopumā iekš katra cilvēka.
Cilvēki dzīvo. Ilgi dzīvo. Gan tie, kas ēd gaļu, pat dzīvo samērā neveselīgi. Ir tādi, kas ir veģetārieši un arī - dzīvo ilgi. Ir vērts palasīt internetā par tā saucamajām valstīm, kas apzīmētas ar zilo kodu: ilgdzīvotāji ( Sardīnija, Okinavas sala Japānā utt. ).

311 1 32 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 32

0/2000

Tas viss ir forši un pareizi bet diemžēl pie šodienas situācijas daudzi iegādājas pēc iespējas lētākus produktus kuri nu noteikti nav tie labākie.  Jo kaut kas taču ir jāēd.  Diemžēl veselība paliek otrajā plānā. Labs raksts.+++

14 0 atbildēt
Katrā ziņā katrs izvēlas savu uzturu kādu pats vēlas vai kādu atļauj maciņš. Un kas ir pareizi un nepareizi, to katrs zinās labāk.
4 0 atbildēt

Pašmāju audzētās zemenes nav pieejamas cauru gadu, kā gaļas produkcija, nē, nu ir, bet tās ir importētās. Apčurātas , tā būtu  mazākā problēma, bet cik viņas ar ķīmiju  ir apūstas, tik daudz,  ka zilonis kājas varētu atstiept un tā garša ir vnk pretīga, salīdzināt to var ar zāles ēšanu, bet vegāni ar pāris gadu pieredzi importētās zemenes apēdīs ar garšīgu muti, jo garšo taču pēc zaļbarībasemotion

3 0 atbildēt

Ko ēst, ko ēst...  Ir jāēd gaļa ar dārzeņiem

3 0 atbildēt

Latvijā pērk, to kas lētāks, lai vispār badā nenosprāgtu. Kur tur vēl par eko un Fair trade domāt!?

3 0 atbildēt

Veģetārieši ir dīvaini

Gaļēdāji forever!

6 5 atbildēt

Lētākā produkcija vienmēr būs tā sliktākā , bet dārgākā kvalatīvākā un veselīgākā, ne vienmēr, bet lielākoties.  

Ja, tu strādā fiziski aktīvu darbu, tad bez gaļas nekādi, jo nebūs spēka pacelt to 40 kg smago cementa maisu, jo gaļā ir spēks. Kā arī gaļa satur dzelzi, kas cilvēka organismā ir tā nepieciešams.

2 1 atbildēt

Pilnīgi noteikti temeats ir svarīgs. Varbūt nedaudz īpašāk, ja ir salasīti visādi sieviešu žrunāli. Principā jau pārtika ir tikai enerģijas avots - kā tu to pats labāk sintezē, tas tev pašam jāsaprot. Un ja no tā sanāk grūt prieku un baudu - lieliski! (parasti man sanāk emotion )

Man kā īstam bulciņēdājam ... varu ēst gaļu, varu neēst gaļu.

Būs OK.

1 0 atbildēt

Jāskatās pēc klimata kādā dzīvo un asinsgrupas. Nav jau arī tik dārgi, ja pērk vietējos augļus un dārzeņus. Cilvēki domā, ka dārgi laikam tāpēc, ka pārāk saskatījušies uz tropisko augu cenām, kuri nemaz nav piemēroti mūsu kuņģiem. Ja tiešām kapeikas jāskaita, mierīgi var dzīvot uz tādām lietām kā pupiņām, kartupeļiem, burkāniem, bietēm, griķiem, āboliem utt. Ar tām audzēšanas metodēm ar visādām ķimikālijām arī nav tik traki. Neesam jau tik vāji, lai izvadītu to nevajadzīgo no organisma. Ar gaļu gan tā pašvaki. No viņas labāk izvarīties ņemot vērā to, kā viņu ražo. Dārga arī. Ja nu galīgi nevar, jāpērk no zemnieka.

1 0 atbildēt

Par to ir tas stāsts. Katram ir jāizdara sava izvēle un jānonāk līdz izvēlei. Par labu tam, par sliktu - kam citam. Un tas, kuram tas liktenīgais būs viens vai otrs uztura veids, ir grūti 100% spriest. Tāpēc, manā skatījumā, nav vērts šķiest enerģiju tverot visas diētas un uztura veidus pēc kārtas modes pēc, kā arī - strīdotie spar to: man labāk tā, tātad - arī Tev!  Nojaušot, kas ir kas mūsdienās pārtikas un zāļu industrijas pasaulē, kā arī ņemot vērā sava organisma stāvokli un īpatnības, es izdaru izvēli par labu vairāk sev piemērotam uzturam, bet līdz tam ir jānonāk katram pašam. To arī novēlu visiem citiem! 

0 0 atbildēt

Zelta miljards? 

0 0 atbildēt

Jā , arī pirms kaušana viņiem  izdalās tādi hormoni, tad jau viņi nav veselīgiemotion

0 0 atbildēt

Labi mamma, kā teiksi!  emotion 

0 0 atbildēt

Man patīk, Pluss no manis!

0 0 atbildēt

👍

0 0 atbildēt