local-stats-pixel fb-conv-api

Vai vakcīnas ir nekaitīgas?5

Pēdējos mēnešos vairākkārtīgi ir nācies saskarties ar ziņām par masalu uzliesmojumu. Veselības speciālisti visi kā viens aicina vakcinēties. Tiek uzsvērta vakcinācijas drošība un nekaitība. Bet, vai viss ir tik vienkārši, lai ietilpinātu pārs teikumos?

Neesmu ārsts (kaut esmu studējis ar to saistītā jomā), bet lasīt protu. Šo brīnumproduktu kastītēs atrodas lapiņas, uz kurām melns uz balta rakstītas neskaitāmas iespējamās komplikācijas. Pat, ja pati aktīvā viela ir nekaitīga, jāatceras, ka tā peld noteiktā šķīdumā, savukārt pats galaprodukts var arī nebūt pilnībā attīrīts no ražošanas procesā esošajiem starpproduktiem. Protams, eksistē pieļaujamās kaitīgo vielu normas, bet tas nenozīmē, ka viss ir ideāli.

Mans mērķis nav pierādīt, ka vakcīnas ir briesmīgas, vienīgi padomāt par apgalvojumam, ka nekas slikts no tām nevar notikt.

1) Spēcīga alerģiskas reakcija - to izraisa imūnsistēmas pārstimulācija. Savlaicīgi nesniegtas palīdzības rezultātā var rasties nenovēršami audu bojājumi.

2)Dzīvsudraba savienojumu izmantošana. Šādi savienojumi ir neirotoksīni, it sevišķi augošā organismā. Tos pievieno vakcīnām, lai novērstu baktēriju un sēņu savairošanos.

3)Formaldehīds - izmanto patogēna novājināšanai, bet ne iznīcināšani. Novājināts patogēns ar augstu varbūtību izraisa imūnatbildi, bet vienlaicīgi tikai retos gadījumos inficē pacientu. Kancorigēns savienojums.

4) Alumīnijs - izmanto imūnatbildes pastiprināšan, līdz ar to nav nepieciešams ievadīt mazāk novājinātā patogēna. Kaitē smadzenēm un kauliem. Kaut arī dabiski alumīnija savienojumi ir sastopami asinīs, vakcīnās esošie būtiski atšķiras un organisms var neprast ar tiem tikt galā.

5) Antibiotikas - tiek izmantotas barotņu, produkcijai nepieciešamu šķidrumu sterealizācijai. Slimības gadījumā samazina iespēju, ka šīs pašas antibiotikas būs efektīvas.

6) imūnsistēmas darbībā joprojām ir daudz neskaidrību. To, cik maz zinām, lieliski ilustrē nespēja saprast, kā veidojas autoimūnās slimības (kad organisms pats uzbrūk savām šūnām). Pirms vakcīnas laišanas tirgū netiek veikti pētījumi par to, kā tā ietekmēs veselību ilgtermiņā vai kādu ietekmi atstās uz pēcnācējiem.

7)Th1/Th2 balanss. Mākslīga pārstimulācija to izjauc. Tas var samazināt organisma spējas atbildēt uz ļaundabīga audzēja rašonas. Tiek pētīta saistība starp šo abu šūnu balansu un autoimūnām slimībām.

8) Smadzeņu iekaisums. Kaut arī lielākoties maznozīmīgs, tomēr, vairākas reizes atkārtojoties, var dot negatīvu kopējo efektu.

9) daudzas citas, retāk sastopamas problēmas.

9 0 5 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 5

0/2000

 emotion 

0 0 atbildēt
Cerams, ka ieviesīs piespiedu vakcināciju pirms maniem bērniem būs savi bērni. Tādu gudrinieku dēļ atgriežas sen izskaustas slimības. Labi ja vēl savus bērnus apdraudēsi, bet kādēļ citiem uzbāzties ar šādu dezinformāciju.
0 0 atbildēt

Žēl ka lēmums nelietot vakcīnas ietekmē visus cilvēkus, ne tikai tos kuri nevēlas vakcinēt savus bērnus. Studēšana ar ārstniecību saistītā lomā un prasme lasīt vēl negarantē prasmi arī saprast lasīto, toties piedod zināmu kredibilitāti tekstam. Loģiskā ķēdīte - neesmu studējis medicīnu, ja es iebildīšu citi var padomāt, ka neprotu lasīt.

Lai novērstu, ka tiekam maldināti pieminot dažādus avotus svešvalodās, aspkatīšu tos īsumā:

1) www.nhs.uk/.. apskata cita starpā vakcinēšanās priekšrocības un riskus, papildus autora minētajiem, bet nekvantificētajiem riskiem, šī pati lapa saka, ka vakcinēties ir drošāk nekā nevakcinēties

2) ncbi.nlm.nih.gov/.. saturīgs, kaut arī novecojis 95. gada pētījums par to, ka autoreaktīvās Th2 CD4 + šūnas spēj regulēt Thl CD4 + T šūnu aktivitāti, kas ļauj kontrolēt autoimunālo slimību attīstību. Ne vārda par vakcīnām, bet laikam jau šis pētījums bija minēts kādā citā rakstā no kura autors nokopēja atsauci bez konteksta

3) www.nvic.org mājaslapa slavena ar izdomātu faktu izplatīšanu, tur pat nav ko analizēt. Lai atrastu uzticamu informāciju par vakcīnām ieteiktu izmantot kādu no norādēm šeit: https://www.cdc.gov/vaccines/vac-gen/evalwebs.htm

0 0 atbildēt

Kad sapotēja mazo, pēc 5-10 minūtēm sākās alergiska reakcija. Vēl tagad āda sarētota. Labi, ka nav meitene, tad būtu tragēdija. 

0 0 atbildēt

Vakcīnu pretinieki nemaz nesaprot par ko cīnās tik primitīvi. Tu uzņemsi vairāk dzīvsudraba, ēdot Baltijas jūrā ķertas zivis, nekā no vakcīnas, kurā dzīvsudraba koncentrācija nepārsniedz limitu, pie kuras veselam cilvēkam rodas draudi veselībai. Turklāt, ja tev būtu kaut kāda sajēga ķīmijā, tad varbūt zinātu, ka neviena viela nav absolūti tīra un ka absolūti visas vielas ir indīgas! Dzīvsudrabs ir it visur un nav svarīgi, vai tas ir dzīvsudrabs, glikoze vai visparastākais ūdens - visus viņus pārdozējot nomirsi, tikai deva būs noteicošā! Turklāt, pašas indīgākās vielas nāk tieši no dabas!

0 0 atbildēt