local-stats-pixel fb-conv-api

Vai ir iespējams novērst ādas novecošanās pazīmes? Zinātne saka, ka jā!1

Laba diena!

Šī viela sola grumbu izlīdzināšanu, pigmenta plankumu likvidāciju, un kopējas sejas krāsas uzlabošanu, un tas ir zinātniski pierādīts.

Ja jau eksistē brīnumlīdzeklis, kāpēc par to nav nekas dzirdēts un kādēļ Latvijā to nemaz nepārdod?

Sāksim ar to, kas tas ir!

Tretinoīns ir A vitamīna atvasinājums, ko sākotnēji pagājušā gadsimta beigās izmantoja tikai kā līdzekli pinnēm. Šis krēms / gēls veicina ātrāku šūnu reproducēšanos kā rezultātā šis medikaments var palīdzēt hroniskām pinnēm. Zinātnieki, veicot eksperimentus ar to ievēroja, ka ādas stāvoklis vizuāli uzlabojas un nelielas grumbas pazudušas pēc vairāku mēnešu lietošanas. Tie vēlāk izstudēja, ka tretinoīns veicina kolagēna veicināšanu ādas šūnās. Viņi atklāja arī to, ka medikaments novērš saules radītos bojājumus uz ādas. (90 % ādas novecošanos rada UV starojums) Tas savukārt nozīmēja grumbu mazināšanos.

Tātad pie lietas. Kāpēc par to tik maz cilvēku zina, it īpaši Latvijā?

Šim medikamentam ir ļoti spēcīgi blakusefekti. Pirms tolerances iestāšanās lielākajai daļai cilvēku krēma lietošanas laikā āda paliek sarkana, sajūta ka iegūts saules apdegums, āda nāk nost, un šie blakusefekti var ilgt vairākus mēnešus. Vajadzīgi vismaz 6 mēneši, lai ieraudzītu taustāmus rezultātus, tāpēc daudzi padodas, neieraugot rezultātus un neturpina to lietot. Lielākajā pasaules valstu tas ir iegādājams tikai ar recepti! Tretinoīns ārkārtīgi pastiprina saules jūtīgumu, un ja netiek lietots saules aizargkrēms, var iegūt spēcīgu apdegumu. Tādejādi, ja jūs vēlaties līdzēt saules radītajiem bojājumiem uz sejas lietojot tretinoīnu, bet neizmantojat saules aizsargkrēmu vismaz SPF 30 tad jūs dodaties 10 soļus atpkaļ, tā vietā, lai dotos 3 uz priekšu.

Latvijā kosmētikā šis A vitamīna atvasinājums ir aizliegts: https://likumi.lv/ta/id/48673-noteikumi-par-kosmetikas-lidzeklu-drosumu Nav īsti saprotams iemesls, bet laikam stipro blakusefektu dēļ un es pieļauju arī tāpēc, ka tas ir medikaments, kas iedarbojas dziļāk par virsādu, toties tam ir daudz vajāks tā brālens retinols, par kuru kāds no jums varbūt būs jau dzirdējis. Tā efektivitāte pret grumbām ir apšaubām salīdzinot ar tretinoīnu.

30 0 1 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 1

0/2000
Oho
0 0 atbildēt