local-stats-pixel fb-conv-api

Tievēt - To var katrs!3

Kurš gan nesapņo par ideālu ķermeni! Kurš gan kādreiz nav paskatījies uz garāmgājēju un nodomājis:''Kaut man būtu tāds augums!'' Jau simtiem reižu vismaz katrs otrais planētas iedzīvotājs (vismaz tā domāju es) ir apņēmies sākt tievēt. bet tik retais šo mērķi tiešām sasniedz.

Nesen kādā žurnālā uzgāju rakstu ar nosaukumu ''Viedie palīgi tievētājiem''. Tā nu izlēmu iepazīstināt Jūs ar jaunākajām tehnoloģijām, kuras atvieglo tievētāju dzīvi un padara tievēšanu par interesantu un patīkamu nodarbi. Un pie reizes dalīšos arī savā pieredzē ar dažādām tievēšanas metodēm un tās palīglīdzekļiem.

Pārskatot rakstu iepazinu dažādas jau sabiedrībā iegājušās tehnoloģijas, kuras ir pazīstamas daudziem. gan arī tāds par kuru eksistenci uzzināju no raksta. Piemēram jau visiem zināmās lietas ir svari, kas atrodami katrā mājoklī, kā arī zināmas ir fitnesa aproces, soļu skaitītājs, masāžas ierīces un visai populāri ir arī pulksteņi ar dažādām funkcijām. Bet vai Jūs zināt piemēram par ūdens pudeli ar elektronisko displeju, kurš tev vienmēr seko līdzi tavam izdertajam ūdens daudzumam un kura tev atgādina par uzdevumiem,kuri saistīti ar tievēšanu. Vai arī par elektronisko dakšu, jā dakšu, kura skaita kumosus-ēšanas tempu un ēdiena daudzumu. Tā pat fiksē laiku kāds paiet no brīža , kad no šķīvja paņem ēdienu un nogādā to līdz mutei, kā arī brīdina ēdāju ja ēšanas temps vai barības daudzums pārsniedz normu. Ja godīgi līdz šim neesmu izpratusi šīs dakšas lietderīgumu, bet gan jau ir tādi sabiedrības locekļi, kuri to saprot.



Tagad mazliet par pašu tievēšanas procesu! Ir daudz un dažādas iespējas kā tievēt-iet uz sporta zāli, skriet, vingrot mājās, ēst pareizi, kā arī to visu var kombinēt. Lai gan daudziem rodas grūtības atrast sev piemērotāko tievēšanas veidu, kas saskanētu ar personas uzskatiem un dzīves ritmu. Lai atrastu savu pareizo recepti kā tievēt ir jaizmēģina katra no iespējām. Arī es esmu izmēģinājusi daudz ko, bet mana ideālā tievēšanas recepte ir-iešana. Izklausās dīvaini, bet tā ir. Katru vakaru izejot svaigā gaisā un vienkārši mierīgi ejot, var panākt daudz. Protams, tā ir laikietilpīga tievēšanas metode, tā ar laiku atmaksājas. Sāku ar mazumiņu, vakarā nogāju kādus 2km, un laika gaitā kāpinot attālumu esmu jau nonākusi līdz 13km vienā vakarā, un atnākot mājās jūtos lieliski. Ejot esmu gan nometusi svaru, gan uztrenējusi kāju muskuļus. Esmu ievērojusi ka svaigais gaiss vakarā manāmi uzlabo garastāvokli, kā arī laikam ejot un pašai ejot esmu nostiprinājusi pareizu elpošanu. kas ir ļoti svarīgs faktors labas fiziskās slodzes gadījumā. Pēc pastaigām jūtos mundrāka, ja arī diena ir bijusi nogurdinoša. Ziemas sezonā kad pastaigas aukstā laika dēļ ir īsākas, pēc pastaigas mājas apstākļos izpildu arī kādus vingrojumus, lai uzlabotu visas muskuļu grupas.



Pie katras tievēšanas metodes VISS svarīgākasi faktors ir ūdens! Lai sasniegtu vēlamos rezultātus regulāri uzturā ir jālieto ūdens, jo tas attīra ķermeni, kas pie tievēšanas ir svarīgs faktors. Katram cilvēkam ir jaizstrādā tieši savam ķermenim atbilstošs ūdens patēriņa grafiks. Jo arī laiks kādā dzeram ūdeni ir svarīgs. Ja tavs ķermeņa svars ir 60kg tad tev dienā jaizdzer vismaz 1,8l ūdens, bet ja esi 100kg smags tad ne mazāk kā 3l dienā. Protams svarīgs ir arī tavs auguma garums un vecums, pat dzimums iespaido ūdens daudzumu. Ir daudz aplikācijas un tabulas ,kuras palīdzēs izstrādāt tieši tev atbilstošu grafiku ,pēc kura dzert ūdeni.



Tas arī šai reizei viss. Ja Jūs šis rakst ieinteresēja un vēlaties turpinājumu, kurā sīkāk aprakstu tieši tievēšanai paredzētās viedtālruņu aplikācijas un vēl šo to ko šoreiz aizmirsu, bet iespējams Tu vēlies lai aprakstu kaut ko īpašu, tad atstāj komentāru!

Paldies ka izlasīji līdz galam! Lai Tev jauka diena!!! emotion

49 0 3 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 3

0/2000

Patiik, ka rakstiiji savu pieredzi. Jauki.  emotion 

1 0 atbildēt

Tas nav tik vienkaarshi.. emotion

1 0 atbildēt