local-stats-pixel fb-conv-api

Salātu gatavošanas māksla12

50 0

Salātu dienas

Salāti ir viens no vienkāršajiem un daudzpusīgakajiem risinājumiem gardai maltītei. To gatavošanā ir daudz vietas radošumam un iztēlēi, izvēloties piemērotākās sastāvdaļas no plašā izejvielu klāsta. Ir aizgājušās dienas, kad salāti bija tikai nenozīmīga un neizteiksmīga piedeva, kas sastāvēja no dažām salātu lapām,vārītām bietēm, tomātu šķēlem un kripatiņas salātu mērces. Mūsdienās salāti ir izteiksmīgu garšu un vērtīgu uzturvielām pārpilni.

Iegūstiet vislabāko

Mājās gatavotu salātu lielākā priekšrocība ir tā, ka precīzi zināt to sastāvu līdz pat pieliktās sāls daudzumam. Zaļumi,svaigi vai termiski apstrādati dārzeņi, kraukšķigi graudi, makaroni, svaigas ogas, citrusaugļi, cieti vārītas olas, rieksti, rīsi, mīkstie un cietie sieri, gaļa un svaigas vai konservētas zivis - tās visas ir salātiem piemērotas sastāvdaļas. Aromātiskās mērces ir teicams papildinājums. Tas var būt pavisam vienkāršs labas kvalitātes olīveļļas un balzāmetiķa maisījums vai izsmalcināts garnējums no Roksfora vai dolcelatte siera. Dienā ieteicams apēst vismaz piecas porcijas dārzeņu un augļu, lai uzņemtu visas nepieciešamās uzturvielas, kas vajadzīgaa labai veselībai. Regulāra salātu iekļaušana uzturā ir vienkāršs veids,kā šo mērķi sasniegt un uzņemt pietiekami daudz vitamīnu, augu ķīmisko vielu, šķiedrvielu un minerālvielu. Vislabāk izvēlēties porcijas pēc "luksafora" principa. Tas nozīmē, ka ik dienas ir jāapēd vismaz viena porcija sarkanu augļu un dārzeņu (piemēram, pipari, redīsi, tomāti un zemenes), viena porcija dzeltenu vai oranžu (burkāni, ķirbji, melones, annasi un apelsīni) un viena porcija zāļu augļu un dārzeņu (brokoļi, pupiņas,kabači, spināti, zaļumi, zirņi, ūdenskreses, āboli, bumbieri un kivi). Ievērojiet šo formulu, un pavisam vienkārši nodrošināsiet, ka ik dienas uzņemat visplašāko uzturvielu klāstu.

Ēdiet zaļumus -tie ir labi veselībai!

*Dažu šķirņu lapu salātos un citos zaļumos ir beta karotīns, folāti, C grupas vitamīni, dzelzs un kālijs. Tumši zaļajos vai citos tumšajos lapu dārzeņos ir vairāk beta karotīna un C vitamīna. Piemēram, romiešu salatos ir piecas reizes vairāk C vitamīna, vairāk beta karotīna un folātu nekā ledus salātos.

* Tumšas krāsas lapu salātos un zaļumos ir arī daudz bioflavonoīdu - augu krāsvielu, kas kopā ar C vitamīnu novērš vēzi izraisošos šūnu bojājumus.

*Rukola, kas pieder pie tās pašas augu dzimtas kā brokoļi, ir viens no uzturvielām bagātākajiem zaļumiem. Tajā ir vairāk kalcija nekā vairums lapu salātu.

50 0 12 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 12

0/2000

Ha, rijiet salātus zālēdāji emotion Priekš manis vairāk gaļas paliks emotion

2 0 atbildēt

Tu dārzeņus tikko pasniedzi kā raķešzinātni. Un es nevaru saprast, tā ir māksla vai kas cits. emotion

1 0 atbildēt

 emotion 

1 0 atbildēt

👍

0 0 atbildēt

👍

0 0 atbildēt