local-stats-pixel fb-conv-api

Patiesība par alkoholu.139

1313 34

Medicīnā alkoholu jau pirms 300 gadiem izmantoja kā narkotisko pretsāpju līdzekli un otrā pasaules kara laika kā narkozi operāciju laikā. Ievainotajam tukšā dūšā deva izdzert 3 glāzes "kandžu" (pašbrūvēts, augstus grādus saturošs alkoholisks dzēriens), atšķaidītu spirtu 40º, vai degvīnu. Pēc tādas devas, pacients zaudēja samaņu un zaudēja jeb kādu sāpju sajūtu. No narkozes līdz nāvei šķir tikai 1 glāze šāda alkohola. Tomēr anestezioloģijā ātri atteicās no alkohola pielietošanas, jo tam ir ļoti šaurs efektivitātes spektrs un praktiski netverama robeža no narkozes līdz nāvei. Cilvēkam ar lielu ķermeņa masu tās var būt 3,5 glāzes, kamēr cilvekam,kuram svars ir ievērojami mazāks, liktenīgas var izrādīties 2-2,5 glāzes alkohola.

Cilvēka organismā nav neviena orgāna, kurš neciestu alkohola ietekmē, tomēr visvairāk cieš smadzenes, jo tieši smadzenēs šai indei ir tendence uzkrāties. Alkohols nokļūstot organismā, uzsūcas asinīs un ar asinsriti nokļūst smadzenēs, kur noārda smadzeņu garozu. 1961.gadā, trīs ASV zinātnieki – fiziķi Melvin H.Knisely; Raymond C.Pennington; Herbert A.Moskow, Dienvidu Karolīnas, Čarlstonas Medicīnas Universitate.



1313 34 139 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 139

0/2000

Ne jau no labas dzīves cilvēki dzer. Es runāju jau par pieaugušajiem, nevis pusaudžiem, kuriem nav prātiņa un akli tic, ka viss būs tā kā reklāmā (ja dzeršu, es būšu pirmais čalis miestā, un baigā krutā beibe!). Mani bioloģiskie vecāki tā nodzērās, ka es esmu, tagad bērnunamā - māte nomira, kad es biju divgadīgs zīdainītis, bet tēvs no manis atteicās un, tagad kaut kur župo Ventspilī... tā kā alkohols viennozīmīgi nav labs, alkohols tā nav izeja. - es esmu ļoti slimīgs bērns, es dazreiz raustu valodu, esmu ļoti nervozs, ir mazliet problēmas ar mācībām, hiperaktīvs, par laimi man nav garīgas problēmas, un tas viss no tā, ka vecāki alkoholiķi!

117 2 atbildēt

Manuprāt alkohols tiek propagandēts tā iemesla dēļ, ka alkohola ražotājiem tas ir izdevīgi, un kā zināms - nauda vada pasauli. Tas ir par iemeslu, kādēļ marihuāna, kurai ir daudz mazāka negatīva ietekme gan uz veselību, gan uz uzvedību, tiek nosaukta par narkotikām un aizliegta. Jo loģiski - ja cilvēki sāks legāli vilkt zāli, alkohola ražotājiem būs krietni mazāk ienākumu! Pats iedzeru reti kad, un tikai vienu vai divus aliņus, zāli uzpīpēju vēl retāk, varbūt reizi vai divas gadā, taču no malas palasot visu info par esošo situāciju, daudz prāta nevajag, lai saprastu, kā viss ir uzbūvēts.

79 0 atbildēt

Piekrītu daļēji, alkoholisms tā ir slimībā , kas izraisa neprātu.Pazīstu dažus un zinu , ka es viņu vietā nekad negribētu attapties. Bet es nesaredzu nekā slikta tajā , ka 2x mēnesī izdzeru pa pāris aliņiem pie kādas spēlēs , vai šašliku cepot. Tas manas smadzenes nesabojās tādā mērā , lai es vecumdienās kļūtu par traku večuku.

64 1 atbildēt

Kādos 18 gados ( 2. kursā ) biju pasācis dzert alu viens pats. Pēc tam 21..22 gadu vecumā arī ik pa laikam pie datora sēdēju ar alus pudeli. Un tad pamanīju, ka alkoholu vienkārši gribas ik pa laikam, samazināju patēriņu. Pēdējos gadus 2 to pat apzināti ignorēju - max 4 aliņi gadā darba pasākumos, bet uz jaungadu bērnu šampanietis.

Tagad varu tikai ar līdzjūtību noklausīties stāstus, kuram tur vīrs vai draugs 5dienas vakaros noraujas un aiziet plostot. Jo nav laikā apstājies.

Nedzeriet bezjēgā - alkoholiķu mums pietiek, un nodzerties var katrs. Labāk nedzeriet vispār. Mūsu pašu Raimonds Pauls spēja apstāties, tāpēc vecumdienas sagaida uzstājoties nevis kādā pritonā. Un manu radu lokā ir gan vīrieši gandrīz nodzērušies, gan vēl visādas ne mazāk lielas veselības problēmas. Dārga cena par nespēju atpūsties bez alkohola.

 

P.S: Cēsu alus ir tīņiem LĪDZ 18 gadiem. Pēc tam nāk pie prāta un saprot, ka tas ziepjūdens nav dzerams - tad labāk pienu :D

P.S2: Ģimenēs kļūst daudz foršāk, kad vīriem beidzot pielec sievu asaras un sāk atpūsties normāli, nevis tikai truli pieļurbājoties ;)

45 0 atbildēt

Alkohols kaitīgs, pīpēt kaitīgi, ēst gardi arī kaitīgi, dzīvot vispār laikam ir kaitīgi.

37 0 atbildēt

Neko jaunu neatklāji - valdošajiem ir vieglāk manipulēt ar nodzirdītu un dumju tautu, paskaties kautvai kas ir lielākie akcionāri Latvijas alkoholisko dzērienu ražotnēs, pietam tas ir diezgan labs bizness, varētu pat teikt, ka pat izdevīgāks, kā degvielas tirzniecība, ja salīdzina iepriekšpieminēto cenas litrā! Neaizmirsīsim, ka alkohols nav līdzeklis ar kuru risina samilzušās likstas - uz īsu brīdi tas palīdz aizmirsties un tas arī viss.emotion

22 0 atbildēt

Man lasot pilnīgi glāze vai no rokām izkrita

20 0 atbildēt

pirms kaada laika tepat bija raksts kas alkohola ietekmi uz organismu un pagiru iemeslu izskaidroja skaidraak, vairaak no mediciiniskaas puses, tavs raksts man personiski atgaadina kaut ko lidzigu baznicas spredikjim.

18 1 atbildēt

Vieni saka dzert vajag vairāk, otri saka dzert vajag mazāk, vēl kādi, ka dzert vajag ar mēru - viņus visus vieno kopsaucējs dzert vajag. (cik un ko jāizlemj katram pašam)

17 1 atbildēt
Liek nopietni aizdomāties...
15 0 atbildēt

Vajag ar mēru dzert alkoholu! Bet labāk vispār nedzert! 

15 0 atbildēt

iešu labāk iedzert pienu.emotion

15 1 atbildēt

Es alkoholu vispār nelietoju... Ja nu vienīgi uz pohām kādu aliņu... 

15 1 atbildēt
Arī tiku lasījis rakstu ka tautu nodzirda. Vienkārši pieradina pie alkohola. Mēs kļūstam par mērenajiem alkohola lietotājiem kuri lieto alkoholu itkā svētkos, kas tā ir pieņemts kā norma. Un tad mūsu liktenis ir tāds pats kā tiem alkoholiķiem kuri dienu nevar izvilkt bez komas, tikai tas viss notiek gausāk. Es nelietoju alkoholu pa visam. Neiesaku to nevienam. Tā ir atkarība. Grūti atmest bet var. Var nelietot pa visam. Tas ir tā pat kā ar citām atkarībām. Kaut vai tā pati smēķēšana. Tāda pati atkarība kā alkohols kas ķermenim nemaz nav vvajadzīgs. Ķermenim ir vajadzīgs Ūdens. Vēlams dzīvs. Ne no krāna. Es kautkad aizdomājos par to. Kad es pēdējo reizi dzēru ŪDENI? Un tad es pamanīju ka tas bija sen. Protams. Mūsu ķermenis ir pieradis ūdeni "atfiltrēt" no dažādiem šķidrumiem vai pat pārtikas. Ūdens attīra ķermeni un dod enerģiju un visu nepieciešamo ķermenim. Es pat nedzeru neko gāzētu, lai neradītu lieku nevajadzīgu slodzi kuņģim. Tas mans viedoklis par dzērieniem. :)
13 0 atbildēt

KleineFuhrer, tā ir krievu rulete - vienam var paveikties, citam nē ... ne visiem alkaholiķiem piedzimst bērni ar anomālijām un kroplībām, tomēr ar katru izdzertā alkahola glāzi, tāda iespēja  pieaug !  Tomēr, zinot, kas patiesībā notiek ar Tavām smadzenēm lietojot alkoholu, vari pieņemt lēmumu, vai vēlies turpināt tās nolaist kanalizācijā, vai nē ... :) Mums vienkārši domāšana šajā jautājumā ir tā degradēta, ka to, kas patiesībā ir inde, mums gadiem pasniedz kā normu !!!

9 0 atbildēt

pilniga huinja, ejot pa ielu tu ieelpo masinu izdalitas tvana gazes kas (ljoti garsh biologjisks raksturojums) attista tava kjermenii veezi un bla bla bla. Galu gala tu nomirsti no taa ka ej pa ielu.

12 5 atbildēt

Labi-nedzershu kadu laiku....

6 1 atbildēt

paldies par rakstu +++ Es aizdomàshos par shito pievakarè, kad bùs luste ieshaut alinju.... Jàpaprovè kàdu periodu vispàr neko gràdìgu nedzert...

6 1 atbildēt

Reizēm jābrīnās. Visādas grupas, kas sludina, dzert nedzert, pīpēt vai nē. Alkohols ir tradīcija, kas ir pazīstama jau gadu tūkstošus. + Negribas ticēt par stāsta ticamību, jo reāli zinu kā ir dienvidos, viņi, ja izdzer alus pudeli, tie čaļi ir štīmī kādas 3 dienas. Pilnīgi reāli, tāpēc apšaubu, kur pie velna ņēmi to info. Alkoholu jau paaudžu paaudzēs senči ir gatavojuši un dzīrēs mielojuši. Ja pakļaujies mārketingam, tad tas ir kas cits. Pats nēesmu dzēris ne pīpējis jau labu laiku, bet es aizstāvu tos, kas dara, jo respektēju viņu izvēli. Pat zālītes pīpēšana ir tradīcija. Ja viss būtu galīgā dirsā, neviens nedzertu. Atverat acis, paskatieties uz realitāti, tas nav nekas tik toksisks. Piepušķotas muļķības nācās vien izlasīt. Taisnība tur ir pārāk mazos daudzumos, lai ņemtu vērā.

5 1 atbildēt

Nepiekriitu !!!emotion nejau visi ir dzeeraji.

4 0 atbildēt
« 1  2  3  4  5 »