local-stats-pixel fb-conv-api

Meitene izģērbās, lai parādītu visiem savu slimību18

576 4

«Es slimoju tikai piekto gadu, bet, ja godīgi, es nevaru vairs pat atcerēties, kāda es biju pirms šīs slimības. Psoriāze, tā ir hroniska saslimšana. Tā it nemaz nav lipīga. Es to pat nesauktu par slimību, man vienkārši ātrāk nekā citiem atjaunojas āda bojātajās vietās. Mana psoriāze izskatās nedaudz citādāk kā citiem. Manu ķermeni klāj mazi plankumiņi, kuri pēc formas atgādina leoparda kažoku. Tāpēc draugi un ārsti mani sauc par leopardiņu.»

576 4 18 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 18

0/2000

Neizskatās nemaz tik ļoti slikti, drīzāk tiešām interesanti! emotion

39 0 atbildēt
Izlasot šo par manām lūpām tikai sadi vārdi nāk... Apsoli man, ka vienmēr atcerēsies: Tu esi drosmīgāks nekā Tu tam tici, un stiprāks nekā izskaties, un gudrāks nekā Tu domā.
28 0 atbildēt

Žēl gan meitenes emotion 

24 2 atbildēt
Es arī ar šito slimoju. Sākās dienesta laikā profesionālajā dienestā pirms 9 gadiem. Stress, skarbas mācības, morāla rūdīšana (armija tomēr!), tas viss panāca to, ka sāku smagi slimot, kļuvu raibs un pat dabuju pagulēt slimnīcā. Tiku atzīts par nederīgu dienestam. Bija traki, izskatījos līdzīgi raibs, kā meitene attēlos, tikai pleķi bija lielāki. Bija gan uz muguras, vēdera, kājām, sejas. Galvas āda vispār bija kā klāta ar garozu. Bija traki, baidījos parādīties pludmalē un tml. Taču rūpīgi smērējot ārsta izrakstītos medikamentus, kļuva labāk. Ar katru gadu ir arvien labāk. Kad sanāk pastresot, vai uz gadalaiku maiņu, tad gan atkal sametas daži pleķi uz vēdera un muguras (salīdzinoši maz), bet lielākoties nekā vars nav, tikai tādas kā blauznaz un sarkani pleķīši uz galvas. Pats galvenais - nestresot. Jo tieši stresa hormons Kortozols dod nepareizu signālu imūnsistēmai, kas savukārt sāk nesamērīgi audzēt ādu. Tās šūnas nepaspēj nobriest, un lobās nost, rodas neliels lokāls iekaisums. Un svarīgi ir neiespring par to, ko padomās citi. Ja cilvēkam ir smadzenes, tad viņam jāsaprot, ka ja "raibs" cilvēks peldas kopā ar saviem draugiem vai bērniem, tad gan jau nekas lipīgs tas nevarētu būt. Taču saskarmē ar pretējo dzimumu man problēmu īsti nav bijis. Visas ir bijušas saprotošas. Un ja nav, tad ar tādu nav, ko iesākt.
21 1 atbildēt

Meitene malacis ka tika ar to galā!   Labs,pamācošs raksts! +++

17 0 atbildēt

Skumji, tomēr prieks, ka neslēpies no pasaules šīs slimības dēļ. man pašai ir ādas problēmas (atopiskais dermatīts) un esmu jutusies nelaimīga un šausmīgi mocījusies ar savu slimību, bet man nav noteikti tik traki gājis kā tev.

13 0 atbildēt
Ko gan citu cilvēkiem domāt, kad viņi ierauga neveselīgu ķermeni? Ne jau, ka tas ir normāli, jo viņa arī ir cilvēks.
10 2 atbildēt

Man arī psoriāze, uz sejas... ta mazliet pāriet, ta progresē... Sākumā nekur negāju, meitenes smējās - slimais... Tagad Man ir pofig, ko par Mani domā... Esmu samierinājies ar to, ka pastāvīgas draudzenes nekad nebūs... tikai gadījuma sakari emotion

8 0 atbildēt
Man māsīcai ir tāda slimība. Tad kad viņa gāja pirtī viņai palika labāk. Bet tas ir nežēlīgi kā cilvēki cits pret citu izturas..
8 0 atbildēt

Arī tagad es nereti pieķeru cilvēkus, kuri mani pēta un riebumā saviebj seju, viss, ko es gribu viņiem pajautāt, ir ''Kurš no mums ir pretīgāks, es vai jūs?'' 

Nu droši vien tu, ja jau tu domā, ka cilvēki ir pretīgi...

6 0 atbildēt

Vispār, šī ir risināma problēma, privāti varu iedot cilvēka kontaktus, kurš, iespējams, var palīdzēt.

5 0 atbildēt

Vispār, godīgi sakot, pat neizskatās pretīgi vai šaušmīgi, drīzāk, tas ir normāli un tomēr tai pašā laikā interesanti Tev tie plankumi! Bet Tu esi malacīte, ka sevi pieņem un izej sabiedrībā, nav jābaidās! Tā tik turpini! Pazīstu dažus, kuriem tāpat kā Tev, bet tas manu attieksmi nemaina pret to.

5 0 atbildēt

Ir cilvēki,kas prot,tam visam paskatīties cauri...

4 0 atbildēt

Tiešām takā leopardam diezgan forši nemaz nav slikti emotion

3 0 atbildēt

Psoriāze ir dažādi iemesli ;

E vielas pārtikā var samazināt daudzumu uz ķermeni (zinu no personīgās pieredzes)

Asi ēdieni un stress, bet pašai ir jāievēro no kā veidojas paasinājumi

2 0 atbildēt

 emotion 

1 0 atbildēt
Psoriāze ir sēne - vajag vienkārši attīrīties un nevajag ļauties kodēšanai un samierināties ar diagnozi. Viss ir risināms! Nutricioloğijas pieeja ir pati efektīvākā. Meklējiet, rakstiet man.
1 0 atbildēt