local-stats-pixel fb-conv-api

Māte nevēlējās vakcinēt savu bērnu, ārsts perfekti atbildēja kāpēc tas ir stulbi65

Pasaulē ar vien populārāk kļūst strīdēties par sīkumiem bez iepriekšējām zināšanām. Pēdējos 20 - 30 gadus viena no populārākajām tēmām ir vakcinācija.

Reddit lietotājs Graynard, savā Reddit lapā bija nopublicējis jautājumu, domātu šī portāla lietotājiem - ārstiem:" Kāds ir viņu vispārsteidzošākais "Es nespēju noticēt, ka man ir šāda saruna ar pieaugušu cilvēku" stāsts.

Kāds no atbildētājiem dalījās ar lielisku stāstu, kurš apliecināja to, ka nevajag uzticēties slavenībām vai vienkārši cilvēkiem bez priekšzināšanām. Kāda māte bija norādījusi, ka nevēlās, lai viņas bērns saņem vakcīnu, jo Dženijas Makkārtijas (Jenny McCarthy) grāmata norāda, ka viņas bērns ieguva autismu no Timorezāla (Thiomersal) viņā MMR vakcīnā.

Ārsta atbilde uz šo ir bijusi precīza un definējoša, iedalīta, īsos un kodolīgos punktos:

1. Dženija Makkārtija ir vienu reizi Playboy tikusi modele, kura vēlās notirgot savu grāmatu

2. MMR ir vakcīna kura nesatur Timorezālu

3. Timorezāls satur Etildzīvsudrabu (Ethylmercury) kurš paūd no ķermeņa 10 dienu laikā atšķirībā no metildzīvsudraba (methylmercury). kurš ķermenī saglabājas mēnešiem un patiešām var radīt problēmas.

4. Masaliņas pagājušajā gadā pasaulē nogalinājušas 135000 cilvēku

5. Autismam ir liela iespēja tikt iegūtam ģenētiskā veidā. Ja vienam no identiskajiem dvīņiem tāds ir, tad ir 75% iespējamība, ka šī pati problēma būs arī otram dvīnim.

6. Endrjū Veikfīlds (Andrew Wakefield) viltoja izpēti, kas saista autismu ar MMR vakcīnu, pazaudēja savu ārsta licenci un nopelnīja miljonus palīdzot, advokātiem tiesāties un tirgojot grāmatas. Viņš dzīvo villā Anglijā.

7. Es mācījos skolā 11 gadus, pavadīju 10000 stundas mācoties un tikai gribu bū pārliecināts, ka jūsu bērns paliks vesels. Beidziet domāt, ka jūsu 5 minūšu interneta izmeklēšana kaut ko nozīmē, tiec pāri sev un vakcinē savu bērnu.

Kā jūs, spoki domājat? Vakcinēties vai nē? Bīstami vai droši veselībai? Vai tas dod jēgu, vai arī tikai atdodam naudu medicīnas kompānijām?

258 2 65 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 65

0/2000

Uz šo jautājumu nevar tik viennozīmīgi atbildēt par visām vakcīnām kopumā, jo vakcīnu ir daudz un to iedarbība arī dažāda. Arī bērni ir dažādi, tāpēc katrs gadījums izskatāms individuāli. 

10 0 atbildēt

@Aptauja: Vai tu vakcinētu savus bērnus vai sevi?

Cits variants: pret ko vakcinēties,lūk kur ir jautājums,jo kuru katru vakcīnu neveiktu...

8 0 atbildēt

Viens "ģēnījs" izdomās nepotēties un viņam nekas nenotiks. To saprotot, sāks bļaut, ka vakcīnas ir sūds, tās nekam nav vajadzīgas, bet tas tikai pateicoties tam, ka apkārt ir pilns ar potētiem cilvēkiem.

Cik gan cilvēku atmiņa ir īsa un ātri aizmirstas tas, ka no infekcijas slimībām strīpām mira un tieši pateicoties vakcinācijai tās ir apturētas

8 1 atbildēt

Vajag piedzemdēt divus bērnus, vienu savakcinē, otru nē. Turi katru savā krātiņā un pēc 20 gadu vecumam paskaties rezultātus.

Ja šāds pētījums nav bijis, tad nevaru spriest.

6 0 atbildēt

Galvenai, lai Tu maksā par ārsta apmeklējumu, vakcīnu un pēc tam pretvakcīnu emotion 

6 0 atbildēt

Lieciet mieru vienreiz ķīmijai! Pašas indīgākās vielas nāk tieši no dabas! Tās pašas difterijas baktērijas producē toksīnus, kas ir miljoniem reižu toksiskākas par jebkuru vakcīnu! Un difterijas vakcīna ir nekas cits, kā inaktivēts difterijas baktēriju producētais toksīns! Būtu labāk bioķīmiju pamācījušies, nevis ar putām uz lūpām cīnījušies par šo kārtējo stulbinga akciju - nevakcinēties. BTW, nav tādu neindīgu vielu, visas vielas ir indīgas, neatkarīgi no tā, vai nākušas no dabas, vai no kolbas, visu izsaka tikai un vienīgi DEVA!

5 0 atbildēt

Pēdējos gadus ir panesies kaut kāds jauns stulbinga paveids, nepotēt bērnus un sevi.

Ko lai saka, vēlu veiksmi. Man spēlēt krievu ruleti ar visām zarazām, ko var norauties jebkurā vietā, arī pilsētā (ieskaitot ērču encefalītu, difteriju u.c.) nav ne mazāku velmju, tāpēc godīgi potējos pēc plāna. 

P.S. vasarā atpūšoties pie ezera,  kājā piesūcās ērce. Visticamāk bij zālē. Labi, ka laicīgi pamaniju. Labi ka pie rokas bij māte, kas operatīvi izķeksēja. Dezinfekcija ar 40% no ārpuses un iekšpuses, un aiziet. 

3 0 atbildēt

Ja patīk riskēt ar sava bērna veselību, tad uz priekšu - nevakcinē!  emotion 

3 0 atbildēt

Kad jautâju gimenes ârstei, ko viña domā, atbilde bija, ka pēc teorijas jāvakcinē, bet pati savus bērnus nepotē, jo “nav vēl izpētīts, kā precīzi imunitāte strādā, kādas sekas atstās nākotnē.”

3 0 atbildēt

ja kas, etildzīvsudrabs, nevis etilmerkūrijs.  emotion 

3 0 atbildēt
Nejauciet vakcināciju kas bija kādreiz, un kas ir tagad mūsdienās, jo šobrīd ir ļoti daudz jaunu eksperimentālo vakcīnu, kuras nav pilnibā pārbaudītas, un ir daudz pētījumu par to sastāviem kas tiešām norāda uz to kaitīgumu. Un domāju ka ne visas vakcīnas ir kaitīgas, iespējams kādas konkrētas tikai. Kā arī neuzskatu ka tikko dzimušam būtu jādod pites, bērns tik dzimis un jau bāž iekšā ķīmiju. Pie tam pēc paša pieredzes esmu novērojis ka tie kas ir potējušies slimo daudz biežāk, kā tie kas ir maz vai vispār nav potējušies. Bet to kā ir patiesība neviens no šeit esošajiem nespēs pierādīt, jo tuvu neesam tām vietām kur izgatavo potes un farmakoloģiju.
4 2 atbildēt
Man ir 1.5gadus vecs bérns un dzīvoju Vācijā, līdz gada vecumam, var teikt, katru ménesi jāiet vakcinéties un vakciné vairākas vakcīnas uzreiz, kā arī kombinétās vakcīnas (6fach-6slimību). Tāds ir vakcinācijas plāns, vecākam itkā ir dota izvéle, bet ja kaut ko sāc diskutét, tad ārsts uzreiz sāk šausmināties un runāt par bezatbildību, kā arī vélāk var būt problémas ar bérnu dārzu vai skolu (tā bija ar vecāko meitu, jo Latvijā nav tik daudz vakcīnu kā citur Eiropā). Manai meitai 7ménešu vecumā péc kombinétās potes, bija smagi blakus efekti - krampji, elpošanas problémas, drudzis. Ārsts nākamā dienā pateica, ka tā var gadīties, bet tas notiek diezgan reti. Vélāk apspriedos ar citām pazīstamām mammām un daudzas apgalvo, ka pieredzéjušas līdzīgus blakus effektus. Daudzi ārsti paši atzīst, ka vakcinācija sabojā imūnsistému un tie bérni, kas sańémuši neskaitāmās vakcīnas, slimo un saaukstéjas biezāk. Pazīstu mammu ar bérniem, kura arī nav potéjusi savus bérnus vispār nemaz un visi bérni ir veselīgi un slimo tiešām reti. Vakcinācija arī ir palikusi kā sava veida bizness, un vakcīnu paliek arvien vairāk. Péc sliktās pieredzes, vienmér palasu internetā par nākamo vakcīnu, cik nepieciešama un bīstama tā ir, cik izplatīta ir konkrétā slimība, pret ko ir vakcīna, un joprojām uzskatu, ka dazas vakcīnas bérnam ir nepieciešamas un labāk, ka tās ir veiktas. Arī atsakos veikt vairākas vakcīnas uzreiz, un pieprasu vismaz divas nedélas starp tām. Runāju arī ar savu bérnu ārstu par to, kāpéc daudzas vakcīnas satur tik bīstamas vielas kā pieméram dzīvsudrabu, ārsts saka, ka tas tāpéc, lai kermenim vieglāk un ātrāk atrast ievadītās vielas, un sāktos ātrāka pretreakcija. Turklāt ar pārtiku més tās pašas vielas apédam daudzreiz lielākā daudzumā, tad drīzāk būtu jāuztraucas par to. Pieméram dzīvsudrabs lielā daudzumā atrodams zivīs un zivju konservos, kā arī citos konservos, un daudzi tāpat tos turpina ést.
3 1 atbildēt

@Aptauja: Vai tu vakcinētu savus bērnus vai sevi?

Cits variants: Tikai pret slimībām ar kurām ir reāls risks inficēties, citādi trenējam imūnsistēmu ar mājdzīvniekiem, dārzu, histērsku putekļu neslaucīšanu katru dienu utt. Tas nozīmē, ka vakcinētu/tos pret apmēram trešdaļu no obligātajām. Pārējās paļautos uz pārējiem vakcinētajiem, līdz ar to neizplatītu. Mazā cilvēku grupā, tad sanāk, ka vien draudzene vakcinē pret viena veida slimībām, otra pret cita un trešā nosedz atlikušo. Tad arī neaplipinās, viens otru sargā bez lieka formaldehīda un konservantiem.

2 0 atbildēt
Es par vakcinam! Pazistamai fizioterapeitei piesucas erca. Tika pie laima slimibas. Par laimi bija vakcinejusies,iznemot lielu,brunu pleki koduma vieta,nekas cits nebija. Atliek vien minet,kas vareja notikt
2 1 atbildēt

@Aptauja: Vai tu vakcinētu savus bērnus vai sevi?

Cits variants: Pret ko vakcinētu?

1 0 atbildēt

Tie kuri uzspeda nē ir de**li un pakļauj sevi un savus bērnus riskam saslimt ar smagām slimībām.

1 0 atbildēt
Fakts ir fakts pirms 75 gadiem ar autismu slimoja tikai 1/ 11000 bet tagad 1 / 75 Un tas ir del vakcinacijam, to ir apliecinajushi 3 mani pazinas ar saviem berniem, kad berns lidz vakcinam or vesels bet pec paliek invalids. Runajot par so gadijumu ar savu gimenes arsti vina izksaidroja ka tas ir individuali un ir sasitits ar vakcinas blakusefektiem kurus vajakus vai stiprakus padara katra individuala berna konkreta diena un garastavoklis taja diena. Ka ja berns ir saspringts potesanas laika ir vairak manits ka izraisa autismu bet ka to izskaidrot - neviens nezin. Viena no teorijam, ka dzivsudrabs noarda cinku kas veido tiltinus smadzenes. Man tris berni neviens nav potets.
2 1 atbildēt

Var jau nevakcinēties, tikai nevajag aizmirst, ka nevakcinētu cilvēku vidū slimības var izplatīties ļoti strauji un epidēmijas gadījumā gluži vienkārši var pietrūkt resursu, lai palīdzētu visiem saslimušajiem.

1 0 atbildēt
Skrīnšot done
0 0 atbildēt
Spoku veselībai vērtīgāka būtu lobotomija, nevis vakcinācija. skrīnšot
0 0 atbildēt