local-stats-pixel fb-conv-api

Liekais svars - gēni vai izvēle?23

Īsākā atbilde ir gan, gan, ikvienu ar organismu saistītu procesu (arī aptaukošanos) ietekmē gan iedzimtības, gan vides faktori. Gēni nenosaka precīzu svaru, bet gan iespējamo zemāko un augstāko svaru.
Mani kaitina bieži dzirdētie un medijos lasāmie izteikumi, ka apaļi cilvēki nav vainīgi pie tā, bet pētījumi rāda, ka lielākā daļa no viņiem varētu būt tievi, ja tik ļoti nemīlētu taukus. Kronis šiem izteikumiem bija māte, kas skaidroja meitai, kāpēc ir labi būt resnam, šādā veidā virzot meitu nelaimīgas dzīves virzienā. Bet nedrīkst aizmirst, ka ir arī slimi cilvēki, kuri tiešām neko nevar mainīt.
Pēdējā laikā veiktie pētījumi rāda, ka liekajam svaram ir sakars ar zemu paškontroli un, iespējams, zemāku vidējo intelektu,salīdzinot ar slaidajiem. Šiem cilvēkiem ir samazināts baltās vielas daudzums smadzenēs, kā arī traucēta dopamīna atlīdzības sistēma, kā rezultātā, lai sasniegtu vienādu apmierinātības līmeni, cilvēkam ar lieko svaru ir nepieciešams spēcīgāks stimuls (vairāk pārtikas). Varētu teikt, ka ar pārtika kļūst par atkarību izraisošu vielu un pēc būtības neatšķiras no alkahola vai cigaretēm. Augsts ķermeņa masas īpatsvars saistās ar impulsivitāti, flegmatismu un traucēturacionālu lēmumu pieņemšanu. Tika noteikts aptaukošanās līmenis 5000 aptuveni 40 gadus veciem vīriešiem, kuru IQ tika mērīts,kad viņiem bija 18, rezultātā, jo zemāks IQ jaunībā, jo lielāks tauku saturs brieduma gados.

69 2 23 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 23

0/2000

Šis ir jauns pavērsiens. Tagad mēs resnos varam vainot netikai pie tā, ka viņiem nav gribasspēka, bet arī, ka viņi ir stulbi.  emotion 

13 1 atbildēt
Vislabāk izskatās cilvēks, kurš nav ne ļoti tievs ne ļoti resns. Trenēts izskatās vislabāk. Stingrām, kačātām formām.
8 0 atbildēt
IQ šajos pētījumos ir pilnīgs bullshit, jo ja IQ tiešām ietekmētu aptaukošanos, tad lielākā daļa pasaules būtu aptaukojusies. Un kā ar bērniem? Tie taču arī ir sākuši aptaukoties, tur nevar vainot IQ ja Hesburgerīši sāk piepildīt visu. Un tas ka tu pateici ka aptaukošanās noved pie nelaimīgas dzīves ir vēl lielāks bullshit, jo resnie arī ir laimīgi, un viņiem neuztrauc diētas kā tiem tievajiem, kuri grib ēst kaut ko treknu un saldu bet nedrīkst jo savadak vini kļūs resni. Vienīgais kas liek justies resnīšiem nelaimīgiem ir tādi cilvēki kuri visu laiku apsaukā viņus par resniem un smejas par to ka resnie nevar paskriet vai izdarit kaut ko sportisku. (es necenšos nevienu aizvainot sakot resnie) Nav jāsaka ka resnie ir slikti un viņu dzīves ir nelaimīgas, ja paskatās tad tieši apalīši ir labākie komēdiķi, un viņi neuztraucas par izskatu, jo viņiem svarīgāk ir darīt savu darbu un labi to izdarīt.
7 1 atbildēt

Ja cilvēkam ir tieksme uz aptaukošanos, tad, protams, zināmos gadījumos ar gribasspēku no tās VAR izvairīties. Cita lieta ir, vai tas palīdzēs vienmēr (što ņe fakt), un vai šī iespringšana cīņā ar lieko svaru cilvēku darīs laimīgāku (daudzos gadījumos noteikti nē).

Bet nu protams, liekais svars nav nekas labs un, ja vien ir iespējams, labāk no tā izvairīties.

4 0 atbildēt

vienmēr esmu teicis 90% gadijumu pie vainas ir nepareizs uzturs, un mazkustīgs dzīvesveids..

Elementāri: padomju laikā nebija tāda izteikta problēma kā aptaukošnās, bija apmēram 20% no sabiedrības..  no tiem 50% strādāja ēdināšanas uzņemumos - respektīvi 90% no visiem ēdnīcu pavāriem bija resni..  tas vienkārši reāli parāda kur problēma.. kāpēc tad ASV ir visvairāk resno? - atbilde- tāpēc ka rij tos hamburgerus..  tieši milzīgs pārtikas daudzums, padara cilvēkus resnus.. ja neticat pavērojiet cik daudz apēd resnie, un cik tievie.. resnie noteikti apēd 2, pat 3 reizes vairāk..  piedevām ir mazkustīgs dzīvesveids.. ir gudrinieki kas pat 100 metrus līdz veikalam brauc ar mašīnu.. Tā kā, IQ tomēr ir svarīgs- ja nevar saprast ka nevajag tik daudz ēst.. 

Hamburgeros aktīvi tiek pielietots nātrija glukenāts - reāli pārtikas narkotika, piedevām apēdot to hamburgeru, jau pēc pāris stundām gribās ēst.. papildus, kola, vai kāds cits stipri cukurots dzēriens.. faktiski vienā tajā komplektā ir kaloriju norma PIEAUGUŠAM  FIZISKU DARBU DAROŠAM VĪRIETIM .. a sīkie pa dienu pat 2 tādus apēd.. un tad sēž pie datora.. 

4 1 atbildēt

 emotion 

1 0 atbildēt
Es necenšos te nevienu mācīt un ieskaidrot ka tā ir jādara, es vienkārši cenšos nedaudz aizstāvēt resnīšus, jo viņi jau tiek apcelti skolās. Īsāk sakot, ja tā nav tava dzīve un tevi tas neietekmē, tad lai kaut vai cilvēks nomirst stūķējot burgerus rīklē, tev par to nav jāuztraucas, pat ja viņš ir nelaimīgs, tā nav tava darīšana, ja vien tu neesi viņa ārsts vai terapeits.
1 0 atbildēt

Baigā mazulīte, titulbildē. :karsti:

0 0 atbildēt

''Alkahols'' tiešām? nu kā tā? es biju labakās domās par Tevi.

0 0 atbildēt
emotion
0 0 atbildēt

 emotion  emotion tā ir, visa lieta gribasspēkā  emotion  nabadziņi

2 5 atbildēt