local-stats-pixel fb-conv-api

Kobe Bryant -viens no visu laiku izcilākajiem basketbolisti10

36 0

Kobe Bīns Braients ( Kobe Bean Bryant; dzimis 1978. gada 23. augustā, Filadelfijā, Pensilvānijas štatā, ASV) ir amerikāņu basketbolists, kurš visu karjeru spēlē NBA klubā Losandželosas "Lakers" kā uzbrūkošais aizsargs. K. Braients ir viens no ievērojamākajiem šobrīd aktīvajiem basketbolistiem: viņš ir četrkārtējs NBA čempions (2000., 2001., 2002. un 2009. gadā), finālspēļu MVP (2009.), visas sezonas MVP (2007.-2008. gada sezonā). Piedalījies 2008. gada Pekinas olimpiskajās spēlēs, kur ar ASV basketbola izlasi izcīnija zelta medaļu.

 

Dzimis 1978. gadā Filadelfijā, 3 bērnu ģimenē. Ar basketbolu K. Braients sāka nodarboties jau 3 gadu vecumā, galvenokārt, tāpēc, ka viņa tēvs Džo Braients bija profesionāls basketbolists, spēlējis vairākos NBA klubos (šobrīd treneris). Māte ir Pamela Koksa Braienta. Vārds Kobe tika dots par godu populāram japāņu gaļas ēdienam. Kad K. Braientam bija 6 gadi ģimene pārcēlās uz Itāliju, kur viņa tēvs vairākas sezonas spēlēja basketbolu vietējās līgās. Bērnības gados K. Braients gribēja kļūt par profesionālu futbolistu. 1991. gadā kopā ar ģimeni atgiezās ASV un apmetās Filadelfijas priekšpilsētā.

 Savā NBA debija sezonā (1996.-1997.) K. Braients pārsvarā spēlēja kā rezervists, jo bija ļoti jauns un nepieredzējis. Viņš uzstādīja NBA rekordu, kļūdams par jaunāko spēlētāju, kas gājis laukumā NBA spēlē (vēlāk šo rekordu laboja viņa komandas biedrs Endrjū Bainams). Pēc debijas sezonas K. Braients tika iekļauts tikai otrajā simboliskajā līgas debitantu pieciniekā, toties viņš uzvarēja 1997. gada All-Star spēles ietvaros notikušajā Slum Dunk konkursā. Nākamajās divās sezonās K. Braienta spēles laiks un rezultativirtāte pieauga un 1998.-1999. gada NBA sezonā, kad "Lakers" atbrīvojās no pieredzējušajiem aizsargiem Džonsa un van Eksela , viņš kļuva par stabilu pamatsastāva spēlētāju un vienu no komandas līderiem.

Komandas rezultāti čempionātā pirmajos gados gan nebija izcili, bet pēc tam, kad 1999. gadā par komandas galveno treneri kļuva leģendārais Fils Džeksons rezultāti strauji uzlabojās. Komanda, kuras līderi bija Shaquille O'Neil un  Braients, uz vairākiem gadiem kļuva par dominējošo līgā un izcīnīja čempionu gredzenus trīs gadus pēc kārtas - 2000., 2001. un 2002. gadā  Braients kļuva par jaunāko spēlētāju NBA vēsturē, kas izcīnijis trīs čempionu titulus.

Sekojošajās sezonās K. Braienta individuālā statistika bija nemainīgi izcila, lai arī čempionu titulus komanda nesasniedza. 2004. gadā "Lakers" aizmainīja Š. O'Nīlu uz ''Heat'' un  Braients, kura attiecības ar izcilo centra spēlētāju šajā laikā bija ļoti pasliktinājušās, kļuva par vienīgo komandas līderi. Līdz nākamajam čempionu titulam komandai gan nācās paciesties - to "Lakers" izcīnīja tikai 2009. gadā, kad K. Braienta galvenais palīgs bija spāņu centra spēlētājs Po Gazols. Ja savas karjeras sākumposmā un vidusdaļā  Braients regulāri tika kritizēts par pārlieku lielu egoismu laukumā un neprasmi pārvērst savu individuālo spožumu komandas panākumos, tad pēdējās sezonās viņš ir spējis apvienot prasmes ar pieredzi, padarot "Lakers" par nemainīgu turnīra favorītu. Tam apliecinājums ir sezonas MVP balva 2008. gadā un finālsērijas MVP balva 2009. gadā.

 Braientam pieder daudzi izcili individuālie sasniegumi un līgas rekordi, tomēr viens no tiem ir izceļams īpaši - 2006. gada 22. janvārī Braients guva 81 punktu uzvarētā spēlē pret Toronto ''Raptors'' tādējādi parādot otro augstāko rezultativitāti NBA vēsturē, atpaliekot tikai no Čemberlena gūtajiem 100 punktiem 1962. gadā.

Rekordi:

12 gūti 3 punktu metieni 1 spēlē (dala ar D. Māršalu)

8 gūti 3 punktu metieni 1 puslaikā (dala ar 5 spēlētājiem)

jaunākais spēlētājs, kas guvis 15 000 punktu (27 gadi, 136 dienas);

jaunākais spēlētājs, kas guvis 18 000 punktu (28 gadi, 156 dienas);

jaunākais spēlētājs, kas guvis 20 000 punktu (29 gadi, 122 dienas);

jaunākais spēlētājs, kas guvis 23 000 punktu (30 gadi, 171 diena);

jaunākais spēlētājs, kas iekļauts NBA pirmgadnieku pieciniekā;

jaunākais spēlētājs, kas iekļauts NBA aizsardzības zvaigžņu pieciniekā;

jaunākais spēlētājs, kurš sācis NBA spēli sākumsastāvā;

jaunākais spēlētājs, kurš sācis NBA Zvaigžņu spēli sākuma pieciniekā;

spēlētājs, kurš guvis visvairāk punktu Madison Square Garden arēnā (61).



36 0 10 Ziņot!
Ieteikt: 000
Izmantotie avoti:
http://Wikipēdija
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 10

0/2000

visu neizlasiju, bet liels plus par rakstu, tiešām viens no labākajiem. ++

2 0 atbildēt

+

man arī viņš tīk, malacis! :)

2 0 atbildēt

Zel, bet ilgi vins nepaliks labakais, jo LeBron loti atri min uz papeziem.

3 1 atbildēt

visiem Kobes faniem iesaku noskatīties video, vienīgi žēl ka tur nav to brīnumu ko viņš šosezon rāda :)

2 1 atbildēt

Nja ir vins viens no labakajiem.Nu bet protams zel ka muzigi vins tads nepaliks.Jo vins tak ari paliek vecaks :D

1 0 atbildēt

Malacis Kobe! Turies tik... emotion

0 0 atbildēt

atbildot uz Vefietis95 komentāru " Zel, bet ilgi vins nepaliks labakais, jo LeBr... "

Kārtējais LeBrona fans? :D Nē, es domāju, ka tu tā saki, jo tev viņa bilde avatarā. :DD  

2 2 atbildēt

atbildot uz akfart komentāru " Kārtējais LeBrona fans? :D Nē, es domāju, ... "

Lebrons jau paaris dienas atpakalj paspeeja paarspeet vienu Kobes rekordu :)  

1 1 atbildēt

Pieckartejs jau ;)

0 0 atbildēt

Lebrons vinu atri vien visur parspes

0 1 atbildēt