local-stats-pixel fb-conv-api

Ko tik neēdam68

371 0

Ierosme uzrakstīt rakstu nāk no ezkina raksta, kur komentā kāds apšauba griķu saderību ar lasi, bet vēl kāds par šausminās par redzēto kādā bistro, kad zivi ēd kopā ar šķovētiem kāpostiem.

Šajos laikos piedzīvojam aizvien vairāk šādu mums nepierastu produktu savienojumu. Iespējams, ka daudzi vēl nebūs pamanījuši Maximas veikalos siļķu filejas rullīšus ar kāpostiem. Jā, tos pašus rollmopsīšus, kā tos saucam sarunvalodā ar marinētu kāpostu pildījumu.

371 0 68 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 68

0/2000

Šīs piedevas vismaz 99 % cilvēku neizraisa nekādas blaknes. Katrs cilvēks ir atšķirībs, tāpēc, piemēram, vienam no laktozes būs caureja, otram no glutēna sāpēs vēders, trešajam sāksies astmas saasinājums no pārlieku augsta mononātrija glutamāta lietošanas uzturā. Ja tev ir alerģija pret pīlādžiem, tad kālija sorbāts tev visticamāk arī nebūs paredzēts, jo sorbīnskābe ir pīlādžogu sastāvā - tāpēc jau tās pīladžogas tik ilgi tur tajos zaros karājas.

Visā visumā - visi taču zinām, cik veikalā, noliktavās, ražotnēs ilgi nostāv pārtika, tāpēc labāk ir nopirkt veikalā pārtiku, kurai ir piešauts klāt kālija sorbāts, nekā pārtiku, kuru jau ir pasmādējušas baktērijas.  Vispār reti kurš cilvēks aptver, ka baktēriju radītie toksīni ir miljoniem reižu kaitīgāki nekā pārtikai pievienotie konservanti. Kā nekā visas indīgākās vielas (neskaitot radiaktīvos izotopus) nāk tieši no dabas - botulīna toksīns, aflatoksīni, tetanospazmīns u.c., kurus ražo tieši mikroorganismi.

13 0 atbildēt

Man liekas, ka siļķēm u.c. izsveramiem produktiem tās lapiņas kuras printē un līmē virsū, pēc noklusējuma sarakstīts viss iespējamais, lai pārbaudēm nebūtu kur piekasīties.

13 0 atbildēt

No maksimas vispār iesaku turēties pa gabalu... Un no ādažu čipšiem. Vai no Laimas. Nupat bij viens aizliegtā paņēmiena raidījums, kur skaidri pateica, ka Orkla foods mums maksimāli ilgi baros ar s***.... Vispār ar salātiem lielveikali riktīgi grēko, un tos pirkt tur ir necienīt sevi. Tāpat kā desas, kur ir samalts un salikts viss, lai garšotu labi!

9 0 atbildēt

Raksts labs, analītisks, bet es daru sekojoši: papētu salātus, kurus pārdod lielveikalos, pašķirstu pavārgrāmatas, paskatos internetā, izvelku galvenās sastāvdaļas, un pagatavoju pats. Līdz šim, kas man no lielveikalu produkcijas noskatītajiem salātiem viss labāk sanāca mēlīšu salāti (protams pārveidoti, bet ideja bija ļoti laba), vajag pieiet radoši, Ezītim ir pilnīga taisnība, visu izsaka izjūtas un vēlme.  emotion    emotion  

P.S. Par palmu eļļu beidziet cepties, tā nav mūsu , nekas nevar būt labāks par mūsu sviestu, ja nepieciešams pievienojiet olīveļļu (sliktākajā gadījumā saulespuķu, nezinu, man personīgi ir aizspriedumi pret rapšu eļļu, tā nav mūsējā).

P.S.S. Rasiks noteikti atcerēsies Atlantijas, Latvijas un Ivasi siļķes no muciņām, tās bija tik gardas, tagad pat ar uguni nesameklēsi. 

7 0 atbildēt
Pretīgi un nevajadzīgi pieliktas vielas, kas ir pievienotas lielākajai daļai mūsu ikdienā sastopamajiem produktiem, lai tikai dotu to uzņēmumu akcionāriem lielāku peļņu, jo mēs dzīvojam tāda veida sabiedrībā, kuras ekonomikas pamatā ir ātra, šā-brīža peļņa, nevis domas par to kā ilgtermiņā padarīt labāku un kvalitatīvāku cilvēku dzīvi, tādēļ kamēr vien cilvēks nogaršos un tīri garšas ziņā, jutīs, ka tas produkts garšo tīri labi un neiskatīsies, kādas ''pārtikas kosmētikas'' ir izmantotas lai to garšu ''saspiestu kopā'' tikmēr viņam būs vienalga un ražotājs varēs pirkt tikai vairāk mājas un jahtas, kamēr vidusmēra patērētajs tikai aizvilksies aiz katra mārketinga āķa, ko viņam pieliks priekšā.   JEBKURA no e-vielām un citām vielām, kura ir pierādīts, ka rada kaut visnelielākos redzes, kuņģa, nervu sistēmas vai nezinkāvēl traucējumus/bojājumus, kaut vai, ja to lieto tikai 'lielās devās' ir PILNĪBĀ JĀAIZLIEDZ, ir neskaitāmi citi alternatīvi, kuri nebojā veselību vai pat to uzlabo un spēj dod tādu pašu garšas kombināciju, kā izmantojot ''sūd-vielas'' , uz vietas ir jāveido referendums kurš vienkārši fiziski aizliedz šādus mēslus veidot un tirgot, vienīgās e-vielas, kas ir okay ir tās, kurām nav atklātas nekādas blaknes dažādu ķīmisko eksperimentu laikā...
6 0 atbildēt

 emotion 

6 0 atbildēt

Lika aizdomāties.

Varbūt esmu dzīvē nomākts dēļ tiem E burtiņiem?

6 0 atbildēt

Man darbā nesen iedeva pagaršot tīru mononātrija glutamātu (MSG). Bija bišķi dīvaina sajūta. MSG rada sava veida atkarību, tāpēc, piemēram, cilvēki izēd visu čipsu paku vai atkal un atkal iet uz ķīniešu ēstuvi.

Pati ikdienā izvairos no produktiem, kas satur palmu eļļu vai MSG.

Palmu eļļa ir pieaugoša problēma, tā šobrīd atrodama daudzu manu iemīļotu saldumu sastāvā, piemēram, Kinder Bueno. emotion

4 0 atbildēt
Liki aizdomāties👍
4 0 atbildēt

Baigās indes!!! emotion

4 0 atbildēt

silkei interesanta kombinacija bus janoprove emotion 

3 0 atbildēt

Pamēģināju 1x tos rakveres cīsiņu bez E vielām tas bija pretīgākais, ko biju ēdis emotion

3 0 atbildēt

no čipsiem atliek tikai pringles ,tagad arī estrella un lorenz,pārējos ir palmu eļļa.. 

lorenz parējos čipsos ir palmu eļļa

3 0 atbildēt

Marinēti kāposti, uzsvars uz MARINĒTI!. Tas ir gan drīz radikāli kas pavisam cits ne kā skābēti vai pat štovēti ( un ne šķovēti, Štovēti -- "nostāvināti", jeb skābēti kāposti, kas tika sautēti. Šķovēti -- "svaigie" kāposti, kas tika sautēti. ), sautēti kāposti. Nemeklēsim izbrīnu tur kur tādam nav jābūt, tad kad pateikšu ''siļķe kažokā'', tad seko '' Aaaaaaa.... paaaarrreizi''. Bet griķi ar zivīm nu nekad īsti labi neies kopā. Nu un priekš kam tad man jāēd tas kas negaršo?  emotion 

2 0 atbildēt

Protams, tās vielas kas konkrētiem individīdiem, kam nav specifiskas alerģiskās reakcijas pret to, un kuras ir vajadzīgas lai neļautu liekajām, baktērijām, kas pēctam ražo toksīnus savairoties, ir nepieciešamas, tomēr tās vielas kuru mērķis ir vienkārši garšas nodrošināšana + vēl ir pierādīts, ka rada ilgtermiņā ne tik labu organisma veselību, tās gan ir jāaizliedz

2 0 atbildēt

Nu nezinu, ir kaudzēm raksti , ka nekas briesmīgs tai palmu eļļā nav. Nu jā, viņa ir mazvērtīga, bet vai viss ko ēdam ir ļoti vērtīgs. Ja jau būtu tik kaitīga, tad būtu arī Eiropā izņemta no ražošanas. Čipši , protams, sen zināms , ka kaitīgi. Kaut kad bija kaut kāda loterija, apēdīsi čipšus , atradīsi 5 dažādus kuponus, varēsi laimēt auto.  Es ēdu kādus 3 mēnešus katru dienu . ( emotion Toreiz vēl biju naiva). Tad gan man sākās kuņģa problēmas. Nu bet ja visu ēd ar mēru , tikai kādreiz, tad jau nekas nenotiks. Pat labā un veselīgā pārtika jāēd ar mēru. Neiespringt kaut kādā vienā produktā. Pretējā gadījumā drīz vispār neko nedrīkstēsim ēst.

2 0 atbildēt

Vēl ir meinstreama saldējumi, kuri piepildīti ar augu taukiem un karaginānu (E407), kas ir ļoti "veselīgi"... Tāka ir kur rakt emotion

2 0 atbildēt

 emotion To EEEEEE vairāk par siļķi.  

2 0 atbildēt

 emotion 

2 0 atbildēt

100 gr satur 12 gr cukura - tas ir aptuveni 3 tējkarotes  uz glāzi   emotion 

Cukurs jau arī pieder pie modernajām narkotikām, un ir vērts pasekot, cik viņu ēd.  Tā varētu būt normāli norma visai dienai.

0 0 atbildēt