local-stats-pixel fb-conv-api

Kas notiek, kad trūkst vitamīnu?40

1163 6

Šoreiz raskts par to, kādu kaitējumu nodara vitamīnu trūkums organismā. Ja nezināji, tad tagad zināsi. Ja neatcerēsies, tad lieto vairāk B12.

Agrāk cilvēki dzīvoja bailēs no dažādām slimībām, kuras izraisīja vitamīnu trūkums, tie uzskatīja, ka slimība var pieķerties kādam par grēkiem vai arī Dieva gribās dēļ.

Pavisam nesen tikai tika atklāti galvenie un svarīgākie vitamīni, kuri neļauj cilvēkam saslimt ar dažādām slimībām. Renesanses laika ceļotāji – atklājēji saprata, ka ēdot sālītu gaļu un graudus ikdienā ir lielāks risks saslimt. Pateicoties jaunatklātām zemēm tie sāka arī ēst savādāku pārtiku un uzturā lietoja daudz vairāk augļus, kas tos pasargāja no vis izplatītākas slimības uz kuģiem- cingas. Cilvēki nonāca pie secinājuma, ka ēdot daudzveidīgāku pārtiku var gan izārstēt slimību un neļauj ar to saslimt atkārtoti. Tā nu cilvēki sāka domāt par pastāvošajām sīkām vielām, kas bija vajadzīgas, lai uzturētu labu veselību. Ir bijuši vairāki Nobela prēmijas ieguvēji, kuri noteica pareizus vitamīnus, kas ļāva izvairīties no nāves vienkārši ēdot pareizu pārtiku. Šodien vitamīnu trūkums joprojām ir aktuāls tādās vietās, kā jaunattīstības valstis vai tādās, kur ir ierobežots pārtikas daudzums.

Ja tev patīk, kā es rakstu un par ko es rasktu, tad jautā vēl. Turpināšu savu darbu tālāk.

1163 6 40 Ziņot!
Ieteikt: 000
Izmantotie avoti:
http://Optiskais kabelis.
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 40

0/2000

BĀC, a es te dzīvoju bez nevienas kaites, neslimojot vairākus gadus, pārtiekot no augļiem, dārzeņiem, brokastu pārslām ar 10 vitamīniem, un īpaši ievērojot B vitamīna uzņemšanu. emotion

46 4 atbildēt

Paldies, ka pievienoji vārdu skaidrojumus,labs raksts!

39 0 atbildēt

Alus arī ir labs B grupas vitamīnu avots :D

19 0 atbildēt

8totais - man skolā ir viens ar šo slimība, - bēdīgs skats :/

7 0 atbildēt

Dzeriet pienu. Ēdiet dārzeņus un augļus bērni! emotion

7 1 atbildēt

Es saku aizdomāties,vai man nav kkadas 7. joka pazīmes.

6 0 atbildēt

Ļoti labs raksts ar izglītojošu un interesantu saturu! emotion

6 0 atbildēt

Pavisam noteikti nav obligāti jāēd gaļa vai citi dzīvnieku izcelsmes produkti, lai iegūtu B12, ir speciāli B12 vitamīni veģetāriešiem, kā arī kompleksie uztura bagātinātāji ar minerālvielām un citiem vitamīniem..

6 0 atbildēt

labs raksts.. +++++

4 0 atbildēt

Ne velti man mamma, kad biju mazs vislaik stūķēja vitamīnus iekšā pa visiem galiem, nav joka lieta ! emotion

4 0 atbildēt

opā, man jāpiedomā laikam pie B12 uzņemšanas.... tapē domāju kas man kaišs... :D fml

3 0 atbildēt
gaidīšu,nākamo rakstiņu! :]
3 0 atbildēt

Katru rītu dzeru D vitamīnu ārsts izrakstija uz pussgadu , un pats arī sāku lietot zivju eļļu , kamērt vel nesūdzos par neko ! 

 

Un jā  , ēdat normālu pārtiku (nevis hotdogus picas ,un hamburgerus)

2 0 atbildēt

Tad man ir par daudz vai normāls daudzums vitamīns A, jo perfekti redzu tumsā? Vai arī es neesmu normāla?  emotion

2 0 atbildēt

 emotion 

2 0 atbildēt

 emotion 

2 0 atbildēt

Paldies

2 1 atbildēt

Nenaaktu par skaadi beigaas pierakstiit, ka vitaminus var ari paardozeet ar smagaam sekaam vai pat naavi. Savaadaak vel kaads sabiisies no siim slimiibaam un izsaus visu burcinju vitamiinu.

viegli paardozeet ir - A D E un K vitamiinus.

paareejos ir saliidzinosi gruuti, tie aiziet podaa, ja par daudz.

3 2 atbildēt

cik zinu tad ja sāk trūkt b vitamīns pirmais blakusefekts ir sausa āda,tāda reāli sausa,tip blaugznas un pastiprināti asarojošas acis no rītiem.

1 0 atbildēt

vitamīnus organisms uzņem tāpat, kā  visas citas uzturvielas - caur zarnu traktu. vitamīni tiek uzkrāti aknās nevis ar to uzņemti. tas arī ir iemesls, kāpēc aknas nevar tik bieži ēst. meža dzīvnieku aknās vitamīnu saturs var būt pat 10x lielāks, kā mājas cūkas aknās. aknās nav tikai A vitamīns, tajās ir visi vitamīni. runājot par A vitamīnu, minēji par tā savādāko struktūru burkānos - nu pēdējās muļķības. A vitamīnam ir tikai viena struktūra, cita struktūra jau vairs nav A vitamīns. varbūt biji domājis A vitamīna provitamīnu.

1 0 atbildēt