local-stats-pixel fb-conv-api

Karašausks iesit hat-trick un nokārto uzvaru pret ''Valmieru'3

"SynotTip" Virslīgas sezonā pirmo hat-trick nokārtoja "Liepāja/Mogo" komandas kapteinis Artūrs Karašausks, kurš ar rezultātu 4:0 kaldināja savas komandas uzvaru pār turnīra jaunpienācējiem "Valmiera Glass/ViA" futbolistiem.

"Liepāja/Mogo" uz spēli pret turnīra jaunpienācēju izlika ļoti jaudīgu virknējumu uzbrukumā, priekšējā līnijā sūtot Artūru Karašausku, Ģirtu Karlsonu, Verneru Apiņu un Jāni Ikaunieku, kurš atbalstīja komandas biedrus no laukuma dziļuma. Savukārt "Valmiera Glass/ViA" sastāvs vairāk bija tendēts uz aizsardzību, rezervē atstājot komandas kapteini Mārci Ērgli, kura funkcijas pārņēma Artūrs Pallo.

Jau no mača pirmajām minūtēm liepājnieki agresīvi devās uz pretinieku vārtiem nekavējoties ar pirmo vārtu guvumu. Jau mača trešajā minūtē "Liepājas/Mogo" kapteinis Artūrs Karašausks pēc tālas piespēles izrāvās pret valmieriešu un atklāja mača rezultātu - 1:0. Turpmākajās minūtēs Tamaza Pertijas komanda lika pretiniekiem cieši piespiesties savam soda laukumam, lai atvairītu mājinieku uzbrukuma viļņus. Pēc nospēlētām 15 minūtēm pirmā izdevība mačā bija arī valmieriešiem, kad Niks Savaļnieks ar galvu centās bumbu pārcelt pāri pozīciju zaudējušajam Krišjānim Zviedrim, tomēr bumba lidoja nedaudz garām vārtiem. Līdz spēles divdesmitajai minūtei Karašausks varēja vēl divas reizes izcelties ar vārtu guvumiem, bet Elvis Arnavs spēja saglabāt minimālu rezultāta starpību.

"Valmiera Glass/ViA" atsitās no kurzemnieku uzbrukumiem izmantojot piecus spēlētājus aizsardzības līnijā. Pēc veiksmīgām aizsardzības epizodēm vidzemnieki varēja aizskriet pretuzbrukumos, tomēr bieži vien Gata Ērgļa komandai pietrūka spēlētāju, kuri pieslēgtos uzbrukumiem, tādējādi bīstamas vārtu gūšanas iespējas izveidot viesiem tā arī neizdevās. Pirmā puslaika pēdējās minūtēs valmierieši nopelnīja divus stūra sitienus, tomēr "Liepājas/Mogo" aizsardzība ar saviem pienākumiem tika galā. Līdz ar to pārtraukumā liepājnieki devās pie minimāla pārsvara.

Otro puslaiku ar ļoti bīstamu sitienu vārtu tālajā augšējā stūrī ievadīja Jānis Ikaunieks, bet valmieriešu vārtsargs lēcienā spēja atsist liepājnieka spēcīgi raidīto bumbu. Spēles 52. minūtē bumba otro reizi spēlē lidoja viesu komandas vārtos, tomēr Ģirts Karlsons piespēles saņemšanas brīdī atradās aizmugurē un vārti netika ieskaitīti. Nepaejot pat minūtei bumbu vēlreiz no saviem vārtiem ārā ņēma Arnavs, bet arī šajā reizē vārtus guvums liepājniekiem tika atņemts aizmugures stāvokļa dēļ.

Bez otrā vārtu guvuma "Liepāja/Mogo" tomēr nepalika. Karašausks, apspēlējot valmieriešu aizsargu, ielauzās pretinieku soda laukumā un kā no lielgabala trieca bumbu tālajā augšējā stūrī, rezultāts 2:0. Spēlējot ar divu vārtu pārsvaru liepājnieki atdeva valmieriešiem nedaudz lielāku bumbas kontroli, lai savu spēli uzbrukumā turpmāk veidotu ar ātrām pārejām pēc pārtvertām piespēlēm. Vidzemes komanda savas vārtu gūšanas iespējas centās radīt ar tālām piespēlēm pa gaisu, tomēr pārāk reti bumba nonāca tieši pie paredzētā adresāta. Nepilnas divdesmit minūtes līdz mača beigām uz maiņu nākušais valmieriešu kapteinis Mārcis Ērglis saasināja situāciju "Liepājas/Mogo" soda laukumā, tomēr sitiens lidoja pāri Zviedra sargātajiem vārtiem.

Spēles 78. minūtē uz maiņu nākušie "Liepājas/Mogo" jaunie spēlētāji Mārtiņš Ķigurs un Deivids Dobrecovs sagrieza pamatīgu karuseli "Valmieras Glass/ViA" soda laukumā, kur bumbu saņēmušais Ikaunieks raidīja sitienu vārtu kreisajā stūrī, tādējādi sasniedzot jau trīs vārtu pārsvaru. Mača noslēgumā Karašausks pārgāja uz spēli laukuma labajā malā, kur "Liepājas/Mogo" kapteinim izdevās izveidot vēl vienu vārtu gūšanas iespēju, nokārtojot rezultātu 4:0. Tādējādi Karašausks kļuva par pirmo bombardieri, kurš šajā sezonā vienā spēlē izcēlies ar trīs gūtiem vārtiem. Spēles noslēgumā Ērglis centās pārsteigt Zviedri ar soda sitienu, bumbu raidot zem nostādītā mūra. Tomēr sitiens bija nedaudz par vāju un rezultātu mainīt viesiem neizdevās.

Liepāja/MogoValmiera Glass/ViA 4:0 (1:0)
Vārti: Karašausks 3', 56', 83', Ikaunieks 78'
Brīdinājumi: Pallo, Bērziņš
Liepāja: Zviedris, Keita, Negro, Hmizs, Strumia (Ķigurs 59'), Tobers, Torress, Ikaunieks, Apiņš (Ivanovs 46'), Karašausks, Karlsons (Dobrecovs 70')
Valmiera: Arnavs, Sietiņsons, Kramēns, Bankavs, Miķelsons, V.Jaunzems, Pallo (Zvirbulis 84'), Stīpnieks, Lūsiņš, Bērziņš (Ērglis 67'), Savaļnieks (Belevsči 79')
Galvenais tiesnesis: Jevgēnijs Vasjukovs

24 0 3 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 3

0/2000

Es ceru, ka Starkova pēctecis, lai kas arī viņš nebūs, paņems Karu uz izlasi. Protams, Karam tur bija iespējas, bet tas, kā Starkovs viņu ignorēja pat kā labako virslīgas bombardieri, bija par traku...Un arī Kara salīdzinot ar jaunību (ja neskaita kašķus caur medijiem ar Starkovu) ir palicis prātīgāks.

1 0 atbildēt

 emotion 

0 0 atbildēt

 emotion 

0 0 atbildēt