local-stats-pixel fb-conv-api

Kā sākt meditēt5

16 0

Kā sākt meditēt

1. Sāciet ar mazumiņu

Jūsu pirmajai meditācijas reizei nevajadzētu būt stundām ilgai. Sāciet ar 10 minūtēm dienā un lēnām palieliniet laiku. Jūs nevarētu noskriet maratonu, ja neesat ne reizi noskrējuši pat 5 km. Vingrinājumus, ko izpildāt ar ķermeni, varat izpildīt arī ar prātu. Sāciet ar mazumiņu un lēnām virzieties uz priekšu.

2. Atbrīvojiet vietu meditācijai

Ja atbrīvosiet telpu vai istabu, kur meditēt, tad katru reizi ieejot šajā telpā, prāts jau pieņems to, ka tam jābūt mierīgam. Domājiet par meditāciju kā par gulēšanu. Jūs taču neguļat, kur pagadās un jebkurā laikā. Jums ir guļamistaba ar ērtu gultu. Guļamistaba ir iekārtota, lai tajā gulētu un ik reizi, kad tajā ieejat, ķermenis saprot, ka jānoskaņojas naktsmieram. Tas pats attiecas uz meditāciju. Atrodiet vietu savā mājā vai dzīvoklī, izvietojiet spilvenus un sveces, padariet vietu prātam un ķermenim mājīgu.

3. Neesiet pārāk prasīgi pret sevi

Uzsākt meditāciju sākumā var būt diezgan pagrūti. Kā jau minēju, prātu nodarbina domas, kas var traucēt meditācijai un neļaut prātam nomierināties. Pieņemiet, ka šīs domas traucēs, un vērsieties pie tām līdz ko, tās ienāk prātā. Apspiežot vai ignorējot tās – jūs problēmu padarīsiet tikai lielāku. Domu ignorēšana ir viens no iemesliem, kāpēc prāts ir haotisks. Izmantojiet laiku, lai atrisinātu savas problēmas un dodieties tālāk.

4. Izmantojiet taimeri

Viena no lielākajām barjerām meditācijā ir laiks. Cilvēki sāk satraukties par to, ka tas aizņems pārāk daudz laika. Jūs varat pavisam vienkārši iestarpināt meditāciju savā dienas plānojumā un nepatērēt vairāk laika, kā nepieciešams.

Izmantojiet taimeri.

Jūs varat izmantot arī savu mobilo tālruni. Šobrīd ir izstrādātas arī speciālas mobilās aplikācijas, kas seko līdzi meditācijas sesijām un laikam. Piemēram, Insight Timer un Meditate for iPhone palīdzēs skaitīt meditācijai veltīto laiku, kad beigt meditāciju un uzskaitīs iepriekšējās meditācijas sesijas.

5. Iemācieties sēdēt

Zinu, ka padomājāt: ”Es sēžu visu dienu! Protams, ka zinu kā sēdēt!”. Neviens nešaubās, ka, iespējams, sēžat visu laiku, bet droši vien tas nebūs piemērots meditācijai.

Galvenie ieteikumi, lai meditācijas laikā sēdētu pareizi ir šādi:

turiet muguru taisni. Taisna, augšup vērsta poza veicina koncentrēšanos, uzlabo elpošanu un mazina spiedienu uz muguras lejas daļu; neuztraucieties par savām rokām; atstājiet acis vaļā vai aizveriet, kā jums labāk patīk; turiet galvu taisni vai nedaudz uz leju; sakrustojiet kājas, kā jums ērtāk. Varat izvēlēties, kur sēdēt – gultā, uz krēsla vai grīdas un ļaujiet kājām vaļu. 6. Koncentrējieties uz intervāliem nevis pilnu garumu

Meditēt 105 minūtes vienā dienā nav tas pats, kas meditēt 15 minūtes katru dienu. Labāk meditēt nedaudz, bet regulāri nevis veikt garu sesiju vienā dienā.

Jūs, protams, varat dažreiz pameditēt ilgāk, kā citas reizes. Par to neraizējieties! Dariet, cik spējat un kad spējat. Jums nevajadzētu izjust piespiešanos, lai meditētu, jo tas radīs tikai papildu stresu, un no tā mēs cenšamies atbrīvoties.

6. Skaitiet, lai uzlabotu koncentrēšanos

Vai jums grūtības sagādā koncentrēšanas uz elpu? Lielākai daļai cilvēku tas var sagādāt nelielas problēmas, ja pirms tam, tas nav darīts. Skaitīt ieelpas un izelpas ir lielisks un vienkāršs veids, kā uzlabot koncentrēšanos. Jūs varat skaitīt 5 vai 10 sekundes kā jums ērtāk. Izvēlēties ciparu, skaitiet līdz tam un tad sāciet no jauna.

7. Piefiksējiet mirkli, kad zaudējat uzmanību

Veiciet galvā piezīmi tajā brīdī, kad prāts meditācijas laikā sāk aizklīst pie citām domām. Izelpa ir viens no tiem mirkļiem, kad domas var aizklīst, tāpēc pievērsiet tam uzmanību. Līdz ko būsiet sapratuši, kas izraisa uzmanības zaudēšanu, jūs varēsiet novērst šo situāciju nākotnē.

8. Apzinieties priekšrocības

Zinu, zinu – jūs jau esat dzirdējuši par visām lieliskajām īpašībām, ko sniedz meditācija! Lai nu kā, apzinoties priekšrocības, būs vieglāk iekļaut meditāciju savā dienas plānā.

Miegs – meditācija ir ārkārtīgi spēcīgs līdzeklis, kas var palīdzēt aizmigt. Ja ir problēmas ar miegu, tad būs laika naktī noskaņot savu prātu miegam. Izmanotjiet laiku, ko citādi pavadītu knosoties un grozoties, produktīvāk. Darbs – ja jūs esat persona, kura konkrētā dienas daļā zaudē produktivitāti, paņemiet pauzi vai dodieties laukā, lai nedaudz pameditētu. 10. Padariet meditāciju par daļu no savas dzīves

Viens no iemesliem, kādēļ cilvēki nemeditē ir tāpēc, ka meditācija netiek iekļauta dienas plānā, līdz ar to tā nav daļa no viņu dzīves. Iekļaujiet regulāru meditāciju savā dienas plānā. Ja iestāstīsiet, ka tā ir daļa no jūsu dzīves un sapratīsiet priekšrocības – jūs nekad vairs neizlaidīsiet nevienu sesiju.

Meditāciju padarot par ieradumu – būsiet soli tuvāk progresam un savas mentālās veselības sakārtošanai.

16 0 5 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 5

0/2000

jāpaņem šnabis un jāpameditē emotion   ...auuummm....

4 0 atbildēt

 emotion 

2 0 atbildēt
1 1 atbildēt

👍

0 0 atbildēt