local-stats-pixel fb-conv-api

Gulbim lielākā uzvara karjerā22

67 3

Pamatīgu sensāciju Romas "Masters 1000" turnīrā šodien sarūpēja Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis, kas otrās kārtas mačā saspringtā cīņā 2:6, 6:1, 7:5 pieveica sacensību galveno favorītu, pasaulē pirmo raketi šveicieti Rodžeru Federeru. Gulbim tā ir karjeras lielākā uzvara.

 

Spēli Ernests iesāka neveiksmīgi - jau pirmajā geimā tika "atdota" sava serve, pēcāk arī zaudēts, servējot Federeram, kā rezultātā - 0:2. Pēcāk arī izdevās uzvarēt pie savas serves un panākts 40:40 pie šveicieša serves, taču tad Federers ieguva "vairāk" un skaistā izspēlē Rodžers tomēr panāca savu - 3:1. Pēcāk abi tenisisti vēlreiz apmainījās ar uzvarētiem geimiem pie savām servēm, bet 7. geimā Rodžers 2. reizi mačā prata "lauzt" Gulbja servi, un pēcāk ar 3. iespēju izmantoja setbumbu, uzvarot ar 6:2.
Jāpiebilst, ka pirmajā setā Gulbis pieļāva 17 nepiespiestās kļūdas, kamēr Federers tikai piecas...
rī otrais sets Ernestam varēja sākties pagalam neveiksmīgi, taču Latvijas sportists parādīja cīņassparu un prata atspēlēties no 0:30, pēcāk geimu noslēdzot ar eisu, turklāt uz otrās serves. Arī Federeram uzvara pie savas serves nenāca viegli - Gulbis prata panākt 40:40, taču breika iespējas tā arī neieguva un geimā tomēr uzvarēja Federers - 1:1. Seta turpinājumā Ernests diezgan pārliecinoši uzvarēja pie savas serves un beidzot arī ieguvas pirmās breika iespējas mačā. Divas breikbumbas Federers atspēlēja gandrīz identiskā veidā, taču trešo iespēju Gulbis garām nelaida, izvirzoties vadībā ar 3:1!
Jau nākamajā geimā Ernestam nācās atspēlēt breikbumbu, bet tas neliedza viņam uzvarēt visā geimā, tiekot priekšā jau ar 4:1. Un arī nākamajā geimā Ernests turpināja priecēt savus līdzjutējus - tika iegūtas divas breikbumbas un vienu no tām izdevās realizēt, uzvarot jau ceturtajā geimā pēc kārtas - 5:1. Septītajā geimā Gulbis vājumus nepieļāva un "noturēja" savu servi, izcīnot uzvaru otrajā setā ar 6:1.
Jāteic, ka otrajā setā arī kļūdu skaits bija pavisam savādāks - planētas labākais tenisists pieļāva 16 nepiespiestās kļūdas, kamēr Gulbis - 8.
Trešo setu abi tenisisti sāka ar diviem uzvarētiem geimiem pie savām servēm, taču piektajā geimā Gulbis turpināja pārsteigt - pie Federera serves tika iegūt vadība ar 40:0, un ar otro iespēju arī tika "lauzta" serve, kas ļava izvirzīties vadībā ar 3:2! Pēcāk arī tika nosargāta sava serve, kas deva vadību jau ar 4:2. Septītajā geimā Federers pieļāva dubultkļūdu, kas bija pirmā visā spēlē, taču tā viņam neliedza uzvarēt visā geimā, Ernests pārsvaru samazinot līdz minimumam. Pēcāk Gulbis uzvarēja pie savas serves un, servējot Federeram ieguva divas mačbumbas, taču tad tika zaudētas četras izspēles pēc kārtas, kas atkal ļāva šveicietim pietuvoties līdz minimumam. Nākamajā geimā Ernests neizmantoja vēl četras mačbumbas, bet Federers jau ar pirmo iespēju izmantoja breikbumbu, panākot 5:5. Tomēr Gulbis savu vārdu vēl teica - otro reizi trešajā setā tika uzvarēts pie Federera serves, kas jau atkal deva vadību - 6:5. Pēcāk vairāk vājības pie savas serves netika pieļautas un ar 7. iespēju tika noslēgts arī vēsturiskais mačs - 2:6, 6:2, 7:5!
Gandrīz divas stundas ilgajā mačā Gulbis izpildīja deviņus eisus, kā arī pieļāva divas dubultkļūdas.
Par fantastisko sniegumu Romā Ernests jau nopelnījis 90 ranga punktus, kas jau jaunajā rangā, visticamāk, ļaus sasniegt savu karjeras labāko rezultātu - 38. vietu, taču Gulbim vēl ir iespējas papildināt savu punktu bagāžu. Trešajā kārtā Ernestam pretī stāsies Volandri un Beneto pāra uzvarētājs.

67 3 22 Ziņot!
Ieteikt: 000
Izmantotie avoti:
http://www.parsportu.lv
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 22

0/2000

Tiktiešām sensācija!

16 0 atbildēt

No kurienes kopēji,paskaties augšā-turnīrā šodien sarūpējaja-ja machs notika vakar.

2 0 atbildēt

Tiešām malacis +

2 0 atbildēt

es ahujel ,kad soriit to uzzinaaju . malacis !

1 0 atbildēt

Gulbis šodien var justies, kaa tenisā karalis, dievs

malacis 

1 0 atbildēt

tas bija kaut kas

1 0 atbildēt

zvērs

1 0 atbildēt

nu es īsti to tenisu nasaprotu kad skaitās punkts kas tur kas skaitās, bet nu malacis Gulbis.

0 0 atbildēt

👍

0 0 atbildēt

Vnk awesome!!! Tāds prieks!!! emotion

0 0 atbildēt
KT avatarsKT

Varēja redzēt Rodžeru Federers izpumēts bija,  vai nu  Gūlbis uzriet vai Rodžeru Federers noriet :D

0 0 atbildēt

malacis! tiešām liels prieks par viņu! :)

0 0 atbildēt

hahah, beigas labas! :D

0 0 atbildēt

tas jau bija gaidams, jo skatoties machu Doha jau bija skaidrs, ka fedijs kadreiz kritis Gulbja prieksa.

0 0 atbildēt

LABS,Super!!!!emotion

0 0 atbildēt

SUPEEER !

0 0 atbildēt

malacis

0 0 atbildēt

Malacis. Apsveicu!!!

0 0 atbildēt

malodec !!! 

0 1 atbildēt