local-stats-pixel fb-conv-api

9 vegānu meli79

324 0

Jūsu vegānu draugi (ja tādi ir) droši vien ir vieni no pārliecinātākajiem cilvēkiem, ko jūs pazīstat. Ar to es domāju, ka tas nav viegli izvairīties no visiem garšīgajiem dzīvnieku valsts produktiem, bet bieži vien no vegāniem nākas dzirdēt lietas, kas nav gluži patiesība. Tam vai viņi apzināti sagroza patiesību, vai arī vienkārši grib tā uzskatīt, nav īsti nozīmes. Varbūt tas ir no tā, ka mēs gribam uzskatīt, ka tas, ko mēs daram, neatkarīgi no tā, ko mēs daram, ir labākais ko mēs daram savam veselībai.

Es neatbalstu stingras diētas, bet vegāniem ir viena no striktākajām diētām vispār. Viņi ne tikai izvairās no dzīvnieku valsts produktiem, bet parasti arī nelieto transtaukus, rafinētu cukuru, pārstrādātus graudus un pārstrādātas dārzeņu eļļas. Atteikšanās no cukura varētu ļaut nomest dažus kilogramus, bet kā ir ar pārejo? Šeit būs dažas ne tik patiesas lietas, ko vegāni stāsta pārējiem

324 0 79 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 79

0/2000

Neesmu dietologs, bet zinu ka dzelzi cilvēka vielmaiņa var sintizēt tikai no gaļas un bez taukvielām tiek traucēta smadzeņu attīstība. P.S. Gorillas un citi primāti nav vegāni, viņi ļoti labprāt ēd olas, kukaiņus un  notiesā arī kādu dzīvnieku kuru izdodas noķert.

23 0 atbildēt

Vegāni izvēlas šo diētu parasti ētisku, morālu un vides draudzīguma iemeslu dēļ. Nevis priekš veselības vai tamlīdzīgi. Ja mēs uzskatām, ka nogalināt kucēnus ir necilvēcīgi, tad kāpēc cita attieksme, piemēram, pret sivēniem? Es pats ēdu gaļu, bet šo problēmu saskatu un labprāt pārietu uz vegānu diētu, kad man tas būs finansiāli iespējami (nezinu nevienu vegānu, kas teiktu, ka tas ir lētāk).

& Pirms kāds sāks teikt "bet dārzeņi arī jaaudzē un aizņem platību, kas nav videi draudzīgi!!!" - lielākā daļa no šīs ražošanas ir dzīvniekiem. Cilvēkiem ēdot zaļumus pa taisno samazinās vajadzība pēc lielas daļas no lauksaimniecības, ko var aizvietot ar videi draudzīgākiem produktiem un vienlaicīgi ievērojami samazināt apstrādātās platības.

Fakts ir viens - visa pasaule nevar dzīvot pēc Rietumu dzīvesstila (arī ar gaļas ēšanas paradumiem). Mums nav tik daudz resursi, mums nav tik daudz platības.

17 0 atbildēt

Tūlīt jau tak sāks pļaut zāli,tad jau tiem būs ar ko baroties  emotion 

14 3 atbildēt

Mūsu primātu senči bija vegāni, tāpēc arī mums tādiem vajadzētu būt

 Vai tad pērtiķi neēd gaļu? Kaut kur dzirdēju, ka dažreiz pēriķi ēdot arī putnu olas, kukaiņus un tārpus... emotion 

12 1 atbildēt
Katrs ēd ko grib, ja maciņš atļauj. Lai vegāni grauž savu zāli, man netraucē. Vienīgais, kas mani kaitina ir, ka vegāni savu mājlopu diētu cenšas uzspiest citiem.
12 1 atbildēt

Cilvēku sūdzēšanās par vegāniem tiešām iet pārāk tālu. Es saprotu, ja ir kaut kādi kaitinoši pajoli, kas visu laiku cenšas uzspiest savu diētu. Bet ja to nedara (ko daudzi vegāni nedara) - kāpēc tieši šiem cilvēkiem ir jābrūk virsū? Daudzos aspektos vegānisms ir veselīgāks (precīzāk - ir vieglāk būt veselīgam, jo gaļas ēdājiem ir risks sakāroties, piemēram, ņammīgo McChicken), bet pašā pamatā - vide un moralitāte.

Ne Latvijā, ne Nīderlandē neesmu redzējis vegānu cepšanos par gaļasēdājiem tādā līmenī kā gaļasēdāji cepjas par vegāniem.

13 3 atbildēt

Atbildot uz jautājumu vai vegāni pārspīlē?

Daļēji. Jebkurā kustībā ir normāli cilvēki un ir maksimālisti, kas savus uzskatus bāž visiem sejā un bieži vien aizmirst, ka viņu viedoklis ir kā anālā atvere, visiem tāda ir, bet nevajag to neprasītu bāzt sejā.

Btw, vegānisms nevienmēr ir sinonīms vārdam veselīgs. Fb var atrast grupu "Vegāns un slims", kas parādīs, ka arī šie cilvēki var ēst džankfūdu, vien bez gaļas.

Uuuuuuuuuuuuuuuuun....arī fakts, ka vegānisms pēdējos gados ir modes lieta, kas liek daudziem trigeroties mēdz radīt asas diskusijas. emotion 

9 0 atbildēt
Uztaisiju eksperimentu. 9 mēnesus nodzivoju ka vegans. Ar veganismu pienemos svarā, jo ēdot nav sāta sajūtas + 10 kg. Gan uz sejas, gan muguras sāka izsisties pumpas. Uz sejas saka veidoties sausa ada ar sarkaniem plekiem, plus blaugznas, kuras nekad man nav bijusas. Atzisos visus devinus menesus nenogrekoju. Nu jau mēnesi ēdu visu. Plus, tagad vairak uztura lietoju darzenus, ko pirms tam nedariju. Pa 9 menesiem sapratu ka darzeni ir ok, bet labak tie garso ar galu. Paldies. P.S. Ar ādu atkal viss ok. P.S.2 svars gan vel tas pats plus 10 kg. 😄
9 0 atbildēt
Vispār cilvēkiem tuvāk esot cūkas. Ne jau tāpat vien,tiem izmantotas arī medicīnā. Un tās ir visēdāji. Arī pērtiķi ir visādas sugas. Un priekrītu zemāk rakstītajam ka pieminētās gorillas ēd gaļu,kāpurus,utt. Ir arī nozīme kur cilvēki dzīvo. Jo vairāk uz ziemeļiem,jo nepieciešamāks ir ēst gaļu,zivis uc. Tā mūsu senči izdzīvoja. Lasīja ko varēja,medīja. Gaļu ēda,no kauliem gatavoja priekšmetus,un ar ādām ģērbās,sedzās.utt. takā vegānisms,tāda modes lieta vien ir. Tik pat apsurda kā citas diētas
7 0 atbildēt

Nu vispār, pērtiķi ēd arī gaļu, da kaut vai tārpus, kas arī ir proteīna avots. Un cilvēks savā rītausmā vispār pārtika tikai no gaļas, paņēma mietu un skrēja pakaļ mamutam. Saknes un augļus iemācījās ēst tikai  vēlāk.  Nav jau katru dienu jāēd karbonāde, es ar esmu sākusi īstenot pārtikšanu no vieglāka ēdiena, bet tikai figūras dēļ, ne jau pavisam atteikšos no gaļas produktiem. 

6 0 atbildēt

"mums pietrūkst plēsējiem raksturīgo pazīmju. "

Mums ir plēsējiem raksturīgā pazīme - acis novietotas sejas priekšpusē vienā plaknē, samazinot redzes leņķi uz sāniem, toties dodot stereoskopisko redzi, kas plēsējiem palīdz precīzāk novērtēt attālumu līdz medījumam. Visiem zālēdājiem acis ir abpus galvai.

Cilvēks tāpat kā lielākā daļa pērtiķu, kas nesmādē uzkost arī sīkus dzīvnieciņus, ir visēdājs. Protams, kas vēlas, lai pārtiek kaut tikai no sēņu sporām, bet nevajag savu "pārliecību" agresīvi uzspiest citiem.

5 0 atbildēt

patiesībā, lieta ir tajā, ka ēdiens kļuvis no nepieciešamības, par baudu...kad tik ļoti gribas, un vajag ēst, lai izdzīvotu, visas idejas un pārliecības kļūst nesvarīgas. Kā teica mana vecāmamma, kad es niķojos, ka ka kautkas negaršo - ja negrib ēst, tad jau badu nav redzējis. 

Un tā sanāca dzīvē, ka sanāca badu redzēt - ne visai ilgi, bet pietika. 

Man ar nepatīk doma, ka manas izdzīvošanas dēļ mirst cūciņa, vai burkāns - bet es piekopju pateicību - pasaku paldies cūķa garam, un Zemes garam, ka mirstot, deva man iespēju, lai varu paēst un dzīvot. Pateikties par ēdienu, par enerģijas apmaiņu, - tā darīja senie indiāņi, kautko līdzīgu dara kristieši, un to es atzīstu par labu esam arī man.

5 0 atbildēt

@Aptauja: Vai vegāni pārspīlē vegānisma noderīgumu?

Cits variants: NOP

4 0 atbildēt

Lai tik melo, viņu meli nav ne labāki, ne sliktāki par citu meliem.

Ja tā ir cilvēka pārliecība un viņš patiešām jūtas labāk, tad taču tas ir labi un citiem par to nav nekādas daļas.

4 0 atbildēt

"Visēdājs" vs. "cilvēks ar ierobežotu uztura diētu"? Kādreiz vegāni salīdzināja plēsēju zarnu trakta garumu ar zālēdāju, piemēram, govs zarnu trakta garumu.

Ja govij tie ir ~30m, tad tīģerim tie ir ~9m. Manuprāt cilvēks ir tuvāks cūkai un lācim - tie ir visēdāji, nevis vegāni vai kaut kā citādi "dabiski" ierobežoti savā diētas izvēlē. Vēl vegāni aizmirst pieminēt žultspūšļa un žultsceļu eamību cilvēkiem un tā nozīmi gaļas pārstrādāšanā. Daba tāpat vienkārši neizdomā piešķirt vai atņemt orgānus, kas tiem būtu lieki enerģijas tērētāji.  Ja gaļa būtu kaitīga, pūstoša, indīga cilvēka organismam, tad tas nespētu izstrādāt fermentus gaļas sagremošanai - cilvēks vienkārši saindētos.

3 0 atbildēt

par B12 vitamīnu nu gan nevar piekrist!Aliņā ir daudz B12 vitamīna!Alu netaisa no gaļas!Ja nu daži šmauklīgi maitas pievieno dzīvnieku žulti apiņu vietā... emotion 

3 0 atbildēt

@Aptauja: Vai vegāni pārspīlē vegānisma noderīgumu?

Cits variants: Nezinu kas ir vegānisms.

2 0 atbildēt

Cik zinu proteīns jāuzņem uz katra kg vismaz 2grami ,bet tas ir ja ir fiziskas aktivitātes,bet varbūt parastam cilvēkam ir mazāk emotion 

2 0 atbildēt

Senči visdrīzāk ēda kaut kā pietuvinātāk paleo diētai, un tas arī biologiski ir logiskāk.

2 0 atbildēt

@Aptauja: Vai vegāni pārspīlē vegānisma noderīgumu?

Cits variants: Vegānisms izraisa šizofrēnijas attīstību. 6-8 gadu laikā tas ir neatgriezenisks process.

2 0 atbildēt