local-stats-pixel fb-conv-api

70 gados uz ringa!!4

46 1

Sveiki visiem!! Izveidojam piedūrīgu video klipiņu, kur 70 gadīga omīte vada MMA treniņus, trenē latviešu MMA sportistu Mārtiņu Egli un pat viņu uzveic ar rokas laušanas paņēmienu!!

MMA - Mixed Martial Arts, jeb apvienotās cīņas, tas ir pilna kontakta cīņas sporta veids nobriedušai personai, kur treniņu un sacensību procesā tiek pilnveidots ļoti plāšs cīņas sporta veidu elementu un tehniskas arsenāls. Ir atļauts sitienu, spērienu un visdažādāko metienu arsenāls, kā arī cīņa parterī, kuras laikā drīkst pielietot gan sāpju un žņaugšanas paņēmienus, gan arī iepriekš minēto sitienu, spērienu elementus. Šādi noteikumi ir pievilcīgi visdažādāko cīņas sporta veidu pārstāvjiem, kuri visbiežāk papildina savu specializāciju ar nepieciešamo prasmi, piemēram, cīkstoņi papildus apgūst Boksu, Muy Thai, Kick Boksu, Karatē u.c. un otrādi. Sitamo cīņas sporta veidu pārstāvji apgūst Cīņu, Jiu Jitsu, Judo, Sambo u.c. Līdzīgi kā visi citu cīņas sporta veidi arī MMA pirmsākumi ir meklējami 1900. gados, kad viscaur Eiropā un pat Japānā notika jaukto cīņas veidu sacīkstes. Vēlāk 1920. Brazīlijā sāka attīstīties Vale Tudo ( tulk. „Anything goes” vai „No rulles”). 1970.gados Antonio Inoki sāka attīstīt MMA paveidu ar profesionālu cīkstoņu piedalīšanos arī Japānā. Savukārt slavenā Greisī ( Gracie) ģimene iepazīstināja ASV ar Vale Tudo un jau 1993. gadā tika izveidots UFC ( Ultimate Fighting Championship), kas guva milzīgu publicitāti sākumā ASV un vēlāk arī visā pasaulē. Par īstu revolūciju MMA sabiedrībā kļuva Brazīlijas Džiu Džitsu meistara Rojsa Greisi ( Royce Gracie ) lieliskais sniegums ar uzvaru sērija UFC čempionātā, pēc kā šī cīņas māksla iekaroja milzīgu popularitāti visā pasaulē. Neskatoties uz savu nopietno raksturu MMA ir drošs cīņas veids ar kuru nodarbojas piegauguši cilvēki.

Pagaidām vienīgais Latvijas pārstāvis, kuram izdevies kāpt UFC astoņstūrī ir bijušais profesionālā boksa pārstāvis, divkārtējais Eiropas čempions amatieru boksā Jurijs Vauļins (0-1-0). Viņš pasaules vadošās organizācijas rindās debitēja tālajā 1997. gadā šovā „UFC 14” ar zaudējumu pēc punktiem pret Džo Moreiru. Tā mūsu sportistam bija pirmā un pēdējā parādīšanās uz MMA skatuves. Pēc Vauļina nevienam no latviešiem vairs nav izdevies izmēģināt savu spēkus UFC, bet cerības tomēr pastāv, ka kādreiz kāds latvietis vēl startēs UFC vai zem kādas citas pasaules vadošās organizācijas karoga, jo mūsu valstī MMA sports attīstās un sportisti paliek aizvien spēcīgāki

Nu ko par spīti visam, vai tava omīte ir tik aktīva un prot sevi aizstāvēt? ;D

* Kamera, montāža ET VIDEO /Edgars Trankalis/



46 1 4 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 4

0/2000

Es labāk gribētu redzēt kā tā omīte viņus noliktu uz lāpstiņām emotion

7 0 atbildēt

Kas tur, zobu tā pat nav. emotion

2 0 atbildēt

L.O.L tas ir klubs rga profesionlis un viņi sponsorē to klubu kurā esmu es

2 0 atbildēt

👍

0 0 atbildēt