local-stats-pixel fb-conv-api

Simtiem dvēseles, viens liktenis.7

Gan jau katrs no mums zin, vai pazīst kādu, kurš ir smēķējis vai smēķē spaisu (atļaušos rakstīt to ar mazo burtu). Visiem skaidri zināms kas tas ir, ko tas ir nodarijis un kādas sekas atstājis.

Sergejs bija normāls bērns, kā jau visi, draudzējās ar visiem bērniem, biaj veselīgs un dzīvespriecīgs. Tiesa, tas gan bija dažus gadus pirms spaisa izplatīšanās. Laikam ejot, tas sāka draudzēties ar nepareizo kompātinu un kļuva par toksikomānu. Sāka ostīt benzīnu par vecāku sniegto kabatas naudu.Vēl nesen neviens no ģimenes to nezināja. Ar nepatīkamo degvielas aromātu viņš aizbildinājās, ka ar draugiem jaucot mašīnas un visu laiku aplejas. Ja toreiz, tas likās traki, tad tagad, kad cilvēks ir iepazinies ar spaisu, vispār notiek elle.

Sergejs ir jau 20 gadus vecs. Aizgāja no mājām, dzīvo uz ielas. Apzog cilvēkus, to neslēpjot. Kādu laiku bija dzīvojis pie alkaholiķa tēvu, bet to arī apzaga un piekāva.

Vēl pirms nedēļas redzēju uz ielas ar spaisa kāsīti mutē. Uz viņa sejas bija tādi kā pelējuma pleķi. Seja bāla, acis dzeltenas. Pats nesaprot ko runā un dara. Neilgu laiciņu sēdēja cietumā par sievietes piekaušanu spaisa reibumā. Viņš atklātās vietās uzbrūk cilvēkiem, demolē to īpašumus.

Pēdējais atgadijums bija pagājušajā nedēļas nogalē. Viņš piekāva savu omi, tik ļoti, ka viņa mātei atverot durvis, tā nepazina to.

Dod smēķēt bērniem, liekot tiem zagt no mājām, lai būtu nauda, apzog savu ģimeni, pretī mātei aiznesot zagtu gaļas gabalu, uzkliedzot -uzcep!-

Kamēr cilvēks nevēlēsies, lai tam palīdz, neviens to arī nevarēs izdarīt. Tādam cilvēkam ir vieta cietumā, bet ģimene pat pēc tādiem pāri darijumiem, to žēlo. Varbūt tas ir pareizi, bet kas būs nākošais spaisa ietekmē? slepkavības? To vienkārši nedrīkst pieļaut. Mazās Dobeles ielas ir pilnas ar šādiem noziedziniekiem. Ir liels grupējums, kas cenšas to apkarot.

Pirms divām nedēļām ome ienāca mājās un dīvaini smējās. Es sapratu, ka kaut kas nav labi. Uz jautājumu, kas noticis, tā atbildēja ar -uzpīpēju legālo. Lai cik neticami tas būtu, tas ir reāls notikums, kas nav smieklīgs. Es viņu aizvedu uz savu istabu un noliku gulēt. Kas viņai pārdeva, viņa neteica, bet liku sev apsolīt, nekad to vairs nedarīt.

Vai tiešām tie cilvēki, es atvainojos, ir podā dzemdēti, vecam, slimam cilvēkam pārdot spaisu, dažu eiro dēļ? Vai tiešām nevar aizdomāties par to, ka viņa sirds to nevarētu pavilkt?

Aicinu visus jauniešus, vecākus, vecvecākus nicināt un spļaut sejā katram spaisa tirgonim. Tas ir izjaucis ģimenes, nogalinājis cilvēkus. Tas nav pareizi, katra liktenim ir jābūt citādākam, nevis vienam- šadam.

88 1 7 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 7

0/2000

Es uzskatu šadiem spaiseriem vajadzetu likts strādāt piespiedu darbus,kāda uzraudzībā un pec katras darba dienas beigām,lai atgriežas kaut kada izolatorā,vajag dot šadam purnam lasīt kadus izglitojošus materiālus,jo kamera gan jau tapat nebus ko darit. varbut darbs un piespieu tikumība šo labotu.

10 1 atbildēt

Tu gan diezgan spokaini raksti,visi spoguļi sagriezti uz šofera pusi (kad viņš smēķē, skatās spoguļos).... bet ir interesanti... baisi..

5 0 atbildēt

Ne jau "spice" tirgotāji izjauc ģimenes un padara cilvēkus stulbus, bet gan pircēji, tā ir izvēle, vienmēr var pateikt "nē".

5 0 atbildēt

Vai tik grūti to cilvēku iebāzt trako namā uz mūžīgo palikšanu??? 

0 0 atbildēt

Jus cilveki neko lkm no spoguliem nesaprotat. Ta cilveki dara ja grib kadu noladet par sliktu ietekmi. Es zinu to Sergeju esmu redzejis ka vins skatas spoguli kad elpo benzinu. Un neesmu vienigais.

0 0 atbildēt