local-stats-pixel fb-conv-api

ROOT, kas tas par zvēru?179

1370 19

Sveiki Spoki, gan jau būsiet dzirdējuši par tādu lietu kā ROOT, kas ļauj modificēt un/vai piekļūt noteiktiem failiem Tavā Android ierīcē. Tātad šoreiz nedaudz vairāk par šo brīnumu, kas tieši tas ir un ko tas dara.

Atceries : ROOT'ojot ierīci Tu zaudē garantijas tiesības un pastāv iespēja ierici ''brickot''. Ja ir vēlme atROOT'ot ierīci ieteicams izmantot kādu bakcup vai recovery.

Iesaki rakstu sociālajos tīklos, lai arī citi cilvēki uzzin, kas šis ir par ''zvēru''!

1370 19 179 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 179

0/2000
Man bija tāda lieta, es norūtoju savu Galaxy S2 (apmēram februārī 2013.gadā) un tieši vasaras sākumā vienu nakti man telefons "Hārd Brikojās", nevarēju neko izdarīt, visu internetu izmeklēju, bet nekā. Aizvedu uz garantiju un visu manu rūtoto "Ķieģeli" sataisīja, nekādu pretenziju viņiem nebija. Problēma esot bijusi tajā kā nakts vidū telefonā divas detaļas vnk izkusa. :/ Un WTF kā? Tagad, protams, viss ir kārtībā :)
0 0 atbildēt

Apskataties manu profilu, ir raksts par operētājsistēmu, kuru sauc Cyanogenmod. Tai vajag root.

0 0 atbildēt
Uz ekrāna atstāju tikai dažas programmas un tas nebūt nav Hardcore (draugi, twitters), vnk nosvila un viss :D
0 0 atbildēt

vareji jau iedot cilvēkiem XDA fourma linku :)))

0 1 atbildēt

Vispār ROOT ir no Unix/Linux pasaules tādā ziņā, ka tas ir sistēmas lietotājs jeb superjūzeris (root). Tātad - ja ir norūtots, tad tiek klāt pilnībā visam jeb ar superjūzera tiesībām. Un tur nav nekāda sakara ar saknēm :)

Viens no sakarīgājiem modiem ir cyanogen.mod (http://www.cyanogenmod.org/) - patreiz bijušas vismazāk problēmas. Un kombinācijā ar https://www.clockworkmod.com/ vispār easy.

Bet jāatceras - uz roototiem telefoniem neattiecas garantija.... Drīzāk varēja ielikt rakstiņu par 'kā atjaunot telefonu jeb noņemt root', jo tas ir daudz sarežģītāk (tjipa, kā atjaunot nevainību).

Un vēl - rūtotie telefoni iet roku rokā ar Superuser programmiņu :) Bet es kaut kā pēdējā laikā vairs nerūtoju telefonu, izmatnoju oriģinālos OS, kas tomēr strādā lēnāk, bet drošāk un stabilāk.

Vēl interesanta tēma būtu Nokia N900 no NitDroids - vienīgā Nokia ar oficiālo Linuxu, kuram var uzbāzt arī Android (ar nokiaforum atbalstu).

0 1 atbildēt
« 1  2  3  4 »