local-stats-pixel fb-conv-api

Uncharted 4: A Thie'fs End pirmskats!2

10 0

Uncharted: Drake's Fortune, Uncharted 2: Among Thieve's un Uncharted 3: Drake's Deception. Šie ir visi iepriekšējie nosauktie grāvēji, kur galvenais varonis Neitans Dreiks apceļo pasauli, tiecas pēc adrenalīna, riska, cīņas un aizraujošajiem piedzīvojumiem. Bet pats svarīgākais dārglietu medniekam, ir iegūt bagātības...


Lai tās iegūtu, Neitanam un viņa sabiedrotajiem neklājās viegli. Allaž, šajā skaistajā, humoru pilnajā pasakā, mēdza trāpīties dažnedažādi šķēršļi: ļaundari, mīklas, lamatas, gandrīz nepārverami lēcieni, ko tikai un vienīgi spēja pievarēt atlētiskais Dreiks. Visi šie trīs elpu aizraujošie piedzīvojumi katrā attiecīgā spēles daļā bija patīkamas un jautras ar laimīgām beigām, vienīgi starpā šādi tādi starpgadījumi. Dreikam vienmēr veiksme uzsmaidīja, tas viņam bija kā slikts ieradums. Taču, Uncharted 4: A Thief's End to var krasi mainīt, pārraujot šī varoņa veiksmes sēriju.

Kādu laiku atpakaļ, mēs ieraudzījām pirmo treileri, precīzāk sakot, tīzeri, kurā bija tik niecīga informācija par jauno Uncharted spēli. Video nācās klausīties kāda vīrieša balsī un tajā pašā laikā parādījās dažādi attēli, kas mums aptuveni lika nojaust, kur tad šoreiz Dreiks viesosies. Beigu beigās, pēc svešā vīra runas, var noprast, ka viņš alkst pēc atriebības. Tas arī viss, vairāk neko mēs nezinām. Iespējams, šis vīrs nav nokārtojis kaut kādus rēķinus ar mūsu iemīļoto varoni, un iespējams, tas būs ļaunākais tēls, ar ko Neitenam būs darīšana.

Savukārt, šā gada E3 pasākumā, Sony atklāja otru treileri, kurā manījām Dreiku visā savā pilnībā. Vīrs kļuvis krietni vecāks. Dreiks varētu būt savos 40 gados, turklāt precējies.Tātad pēc tā varam secināt, ka ir pagājuši vairāki gadi pirms pēdējās daļas notikumiem un mūsu varonis krietnu laiku ir pabijis atpūtā - no dārglietu medībām. Bet, zinot Neitana raksturu, tad viņš bez tā vienkārši nevar dzīvot, tāpēc nolemj atgriezties atpakaļ ierindā. Viņš pamostas, kaut kādā džungļu nostūrī, pirms dodas tālāk - video mūs pavada ar Neitana un viņa labākā drauga jeb Tēva vietā - Viktora Salivana sarunu, kurš izteica ļoti ziņkārīgu frāzi - One last time. Pēc tā var spriest visādi, bet pieļauju, ka šī būs pēdējā Neitana Dreika piedzīvojums, lai viņš ar savu komandu vēl pēdējo reizi dotos nezināmajā.

Par stāstu, tas lielā mērā arī viss. Visu pārējo Naughty Dog tur slepenībā. Izņemot, pirms dažām dienām izlaisto veselu 15 minūšu garu spēles procesa video. To vērojot, aiz sajūsmas šat tad sasitu kopā plaukstas. Viss ir kļuvis daudz reiz labāks. Grafika ir apbrīnojama: Dreiks izskatās vēl dzīvīgāks kā vēl nekad - uz sejas saskatāmas sviedru lāsītes, rugāji (kurus varētu pat saskaitīt), pat rievas un krunciņas! Spēles vide izskatījās ļoti detalizēta. Rodas sajūta, ka es atrastos īstā dabā. Citiem vārdiem sakot, viss ir palicis vēl reālistiskāks.

Spēles process kardināli neatšķīrās no priekštečiem, taču pat nelielajā video var manīt kā potenciāls ir ticis noslīpēts, (man šķiet, kaNaughty Dog studijai nekad nav gana) atliek tikai paklanīties tās izstrādātāja priekšā. Tomēr atšķirības ir saskatāmas tehniskajā izpildījumā, proti, Uncharted 4 process ir kļuvis krietni plūstošāks: gan tuvcīņas, gan apšaudes, praktiski pilnībā viss, ko rādīja video. Visa darbība spēlē bija sasodīti lieliska. Tuvcīņa, acīmredzot, tikusi dažādota, kas jau liek vairāk iejusties cīņās, padarot tos vēl spraigākus. Pieļauju, ka animācijas daudzveidība šai spēlei nudien netrūks. Šaušanas mehānika, šķiet ir guvusi pamatīgas izmaiņas, jo tā izskatījās pēc kārtīga trešās personas Makša Peina cienīga konkurenta, turklāt ieroču skaņas beidzot līdzinājās reālajiem ieročiem. Kā arī rokas granātas brīdinājuma ierastā signāla skaņa, kad tā pamanās patrāpīties Dreika tuvumā, ir citādāka, manuprāt, ausīm tīkamāka. Acīmredzot,Naughty Dog šoreiz tiešām ir vērsuši lielu vērību un rūpību uz vairākiem spēles svarīgiem un ne tik svarīgiem elementiem. Naughty Dog - saucamie meistari, piestrādā pie katra sīkuma, tāpēc jau arī nav nekāds brīnums... Kā nekā - jaunas konsoles, jaunas iespējas!

Vislielākais jauninājums Uncharted franšīzē, ko ieraudzījām video, ir klinšu kāpšana. Tā mehānika izskatījās tīri labi, pat interesanta - vienā rokā turot asu cirtni, un tad ar spēku durdams to klintīs, rāpies augšup. Un visas Neitana kustības, kas tai sekoja līdzi, šķietami atšķīrās viens no otra. Video laikā novēroju, ka teju nenotiek viena un tā pati kustība (animācija). Piemērs - rāpjoties uz klints, Neitanam kaut kas samisējās, tad viņš automātiski ar kāju atgrūdās pret klintīm lai noturētu līdzsvaru. Vai nu Neitans savā vecumā ir zaudējis asumu, vai arīNaughty Dog ievieš vēl lielāku dzīvību videospēlē. Tas tikai paspilgtina to, ka Neitans nav tikai vienkāršs iezīmēts tēls, bet rada šķietamība, ka tas ir reāls, dzīvi elpojošs cilvēks. Tie visi ir sīkumi, bet šie sīkumi prot apburt. Nav noslēpums, ka ar The Last of Us Playstation 3 ēras laikā, Naughty Dog saskārās ar dažiem tehniskajiem ierobežojumiem zemās Playstation 3 konsoles atmiņas dēļ. Kā rezultātā dažas animācijas un citas lietas bieži atkārtojās, it īpaši cīņas laikā. Taču Playstation 4 ir daudz reiz jaudīgāka aparatūra, kurā paveras lieliskas iespējas, un kuru potenciāls nākotnē vēl tikai tiks smeltas.

Protams, ka 15 minūšu video ļāva mums vēl vairāk iepazīt jaunāko Uncharted spēli, raugoties to no vairākiem aspektiem. Vismaz, ko no tā mēs varam sagaidīt. Pazīstot Naughty Dog, mani nemāc bažas par kvalitāti, ka kaut kas varētu noiet greizi. Šie kungi un dāmas zina, ko dara. Mani vairāk interesē stāsts par kuru mēs tik ļoti maz zinām, varētu teikt, ka praktiski neko. Izņemot kaut ko interesantu - pašā video sākumā Neitans kādu meklēja. Video beigās, tā deva mums atbildi - savu brāli Semu. Kā Naughty Dog apgalvo, tad šoreiz stāsts būšot vēl vairāk saistīts ar pašu Dreiku un viņa tuvajiem draugiem. Vēl personīgāks un vēl dziļāks. Pirmajās geimpleja video sekundēs, ieraugot Dreiku un ieskatīdamies viņam acīs, var manīt, ka kaut kas nav īsti kārtībā. Dreiks izskatās noguris un satraukts. Tāds izmisis. Viņa acīs vairs nav tās pārliecības,(droši vien, šoreiz, veiksme ir pametusi šo varoni), bet pavisam kas cits. Kaut kas...

Mani joprojām neliek mierā šie vārdi One last time (vēl pēdējo reizi) un spēles nosaukums A Thiefs End (zagļa beigas). One last time, manuprāt, pasaka priekšā to, ka šī ir patiešām pēdējā Uncharted spēle, bet A Thiefs End mani satrauc visvairāk. Tiešām, spēles nosaukums sevī slēpj daudz jautājumu (uz kuriem laikam atbildes mēs negribētu zināt), bet tas jau ir tikai labi. Saglabā tādu dziļu intrigu par jauno Uncharted. Visticamāk, visas atbildes un skaidrību ap šo pasakaino sāgu sniegs tikai pati spēle, kad tā piedzīvos relīzi 2015. gadā uz Playstation 4 konsoles. One last time!



10 0 2 Ziņot!
Ieteikt: 000
Izmantotie avoti:
http://Konsoles.lv
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 2

0/2000
Sākumā neredzēju Uncharted: The Golden Abyss, kurā galvenais varonis arī ir Neitans Dreiks
0 0 atbildēt

emotion 

0 0 atbildēt