local-stats-pixel fb-conv-api

2018. gads turpina atņemt slavenus, kreatīvus cilvēkus - miris Sūkļa Boba autors4

Pirmdien (26. novembrī) 57 gadu vecumā mūžībā aizgājis Sūkļa Boba Kvadrātbikša (SpongeBob SquarePants) radītājs Stīvens Hillenburgs.

Hillenburgs mūžībā aizgājis pēc ilgstošas cīņas ar amiotrofo lateriālo sklerozi jeb ALS. Hillenburgs ar šo slimību mocījies jau no pagājušā gada marta, kad tika atklāta šī diagnoze.

"Nickelodeon", kas ir kompānija, kuras ietvaros tika radīts un pārraidīts "Sūklis Bobs" savā ziņojumā norāda:"Mēs esam ārkārtīgi sarūgtināti, no ziņām, ka Stīvs Hillenburgs aizgajis pēc cīņas ar ALS. Vņš ir mūsu mīlēts draugs un ilga laika kreatīvais partneris, visiem Nickeledonā un mēs no sirds jūtam līdzi viņa ģimenei. Stīvs piepildīja "Sūkli Bobu Kvadrātbiksi ar unikālu humora izjūtu un nevainību, kura nesa prieku bērniem un ģimenēm visur. Viņa pilnīgi oriģinālie tēli un Bikini Dzelmes pasaule ilgi būs atgādinājums par optimisma, draudzības vērtību un fantāzijas neierobežoto spēku".

Hillenburgs savu pirmo izglītību ieguva 1984. gadā, iegūstot bakalauru Humbolta štata universitātē. Savu karjeru animāciju radīšanas pasaulē viņš uzsāka 1987. gadā. 1992. gadā viņš šajā jomā ieguva maģistra grādu, studējot Kalifornijas mākslas institūtā. Šajā pašā gadā Hillenburgs ticis apbalvots ar vislabako animācijas filmas konceptu Otavasinternacionālajā animācijas festivālā par viņa animāciju īsfilmu "Wormholes".

No 1993. -1996. gadam Stīvens Hillenburgs strādaja pie citas pietiekami populāras multenītes "Roko modernā dzīve". 1999. gada 1. maijā iznāca pirmā "Sūkļa Boba" sērija ar kuru sākās Hillenburga karjeras lielākie panākumi, kas sekmējās ar dažādām balvām, savukārt, mums skatītājiem, aizsākās laiks ar maiga, naiva humora pilnu multenīti, kas reizem liek aizdomāties, reizem dod iespējas pajokot vairāk, kā būtu domājis radītājs, reizēm liek pat saskumt - nu gluži tā it kā viss būtu pa īstam. Lai vieglas smiltis.

121 0 4 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 4

0/2000

  emotion nu ik1viens ir mirstīgs...

roko modernā dzīve gan bija kruta multene  emotion  

švamme kubikbiksis protams arī...

2 0 atbildēt

 emotion 

0 0 atbildēt
Mazak tadu ka vins butu butu labaka pasaule. Prieka vests
0 0 atbildēt

 emotion 

0 0 atbildēt