local-stats-pixel fb-conv-api

suši10

45 3
Sastāvdaļas

0.5 kg suši rīsu apm. 0.75 l ūdens suši lapas suši ingvers vasabi pasta rīsu etiķis (vai gatavā piedeva „Kikkoman Seasoning for Sushi”– apm. 6 ēdk.) japāņu sojas mērce (“Kikkoman”) cukurs, sāls (ja izmanto gatavo piedevu, tad cukurs un sāls nav nepieciešams) svaigs lasis svaigs gurķis bambus

1.solis

Jāizvēlas speciālie īsgraudainie suši rīsi un pirms vārīšanas tie vairākas reizes jānoskalo, (lai atbrīvotos no talka pulvera), un jānotecina 30-40 minūtes caurdurī. Rīsus un ūdeni ielej katlā un atstāj (30 minūtes ) nostāvēties. Visu vāra uz lēnas uguns 15 minūtes, tad izslēdz karstuma avotu un atstāj 5 minūtes sutināties.

IEGAUMĒ! Vārīšanas procesā rīsus maisīt nedrīkst!

2. solis

Izvārītos rīsus ieber lielas virsmas traukā un atdzesē. Tikmēr atsevišķā traukā sajauc rīsu etiķi, cukuru un sāli, tad ar to rīsus vienmērīgi aplej un samaisa. Ērtāk izmantot jau gatavo rīsu etiķi un garšvielu maisījumu “Kikkoman Seasoning for Sushi”, jo tajā visas sastāvdaļas jau ir sajauktas nepieciešamajos daudzumos.

Pa to laiku sagriež gurķi šaurās, garās šķēlītēs. Sagatavo arī lasi.

3. solis

Lai gatavotu tievās suši ruletītes nori lapas gareniski var pārgriezt uz pusēm. Uz bambusa paklājiņa to novieto ar spīdīgo pusi uz leju un paņem saujiņu rīsu, ko rūpīgi vienmērīgā kārtā izklāj uz suši lapas, atstājot kādus 10cm nenoklātu. Ar pirkstu izveido rieviņu.

4. solis

Gaumes jautājums, bet rīsus nelielā daudzumā var apziest ar vasabi (japāņu mārrutki - izcils C vitamīna avots)

5. solis

Ar vasabi apziestās rīsu kārtas centrā uzliek iepriekš sagatavoto, šauro gurķa šķēlīti un lasi. Tad paceļ uz augšu bambusa paklājiņa malu.

Ar abu roku pirkstiem satur paklājiņu un pildījumu. Nori lapu un paklājiņu aptin, uzmanot, lai visas sastāvdaļas tiktu cieši saspiestas. Tā turpina pielietojot mazliet vairāk spēka, lai rīsi cieši saliptu

6. solis

Satīto rullīti iztin no bambusa paklājiņa un novieto uz virtuves dēlīša.

7. solis

Ruletīti sagriež vienādos gabaliņos un klāt pasniedz ingveru uz atsevišķa trauka. Un, protams, ar sojas mērci, kurā var izšķīdināt mazliet vasabi. a paklājiņš suši ruļļa satīšanai

45 3 10 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 10

0/2000

i love sushi ^.^

0 0 atbildēt

http://www.spoki.lv/receptes/Ka-pagatavot-sushi/216668

šeit varat apskatīties ar bildītēm :) 

0 0 atbildēt

Tas tak Džekijs Čans!

0 0 atbildēt

ņamma :)

0 0 atbildēt

atbildot uz esnez komentāru " Rīsiem nav apkārt nekāda talak, ja... "

Lai kas tas arī nebūtu, cik visās receptēs un raidījumos esmu redzējusi, tad rīsi ir jānoskalo... emotion  

0 0 atbildēt
8 avatars8

o man tieši tāada pati recepte

0 0 atbildēt

paklājiņu var vienkārši aizstāt ar uz dvieļa uzklātu folliju un tad rulē ar visu dveili un foliju, baigi labi sanāk ^^

ingvers fui

un vareji kādu interesantaku recepti piemest, a ta tas lasis un avokado jau zb :D

un vispār suši ņam ņam ^^

0 0 atbildēt

Viens no maniem mīļākajiem ēdieniem.. :) emotion  Es mīlu vnk šo ēdienu...

+ Par foršo bildi ar tiem interesantajiem suši... :)

0 0 atbildēt

Mēs ar māsu taisām mājās sušī.

labi sanāk!

tikai rīsus mēs nebijām pareizos nmopirkušas.

bet man ļoti garšo un raksts labs.

būs jāpamēģina pēc šitā raksta jāuztaisa. :D

+++

0 0 atbildēt

šitas jau ir baigi nopietni. Manās mājās taisa ar parastajiem rīsiem un vasabi liek sojas mērcē un apmaisa. Bet + 

0 0 atbildēt