local-stats-pixel fb-conv-api

no miltiem līdz picai19

138 0

Picas vēsture joprojām ir miglā tīta, jo nav skaidri pierādījumi kura nācija izgudroja picu. Neskatoties uz to, picas vēstures ceļā ir daudz interesantu faktu. Mēs varam tikai spekulēt kurš izgudroja picu.

Pica, tādu kādu pazīstam šodien, ir maizes garoza ar tomātu pamatu un pārklāta ar garnējumu. Tomāti Eiropā nebija pieejami, līdz Spāņu kuģotāji 16. gadsimtā tos atveda no Amerikas. Mūsdienu pica ar maizes pamatu, tomātiem un citiem garnējumiem radās tikai vēl vēlāk vēsturē – ap 18. gadsimtu Neapolē Itālijā.

Itāļu folklora apgalvo, ka pirmā pica radās Itālijā. Ir droši pierādījumi, ka senos laikos, seniem Grieķiem un Romiešiem bija maize, kura tika izrotāta ar garšvielām pirms cepšanas. No vēsturiskiem rakstiem, ir sināms ka Grieķu pica bija ar dārzeņiem, savukārt Itāļu picas izcelsme ir daudz sarežģītāja. Tās bija dekorētas ar cūku gabaliņiem, olīvēm un saldās picas ar medu, rozīnēm un riekstiem. Dažas no šīm saldām picu receptēm joprojām ir saglabājušās un tiek lietotas mūsdienās.

Šai sestdienai radīju pikantu un ļoti gardu picu.

Mīklai vajadzēs :

600 g miltu

1 tk sāls, cukura, rauga

300 g ūdens

60 g eļļas

Garnējumam :

Salami, siers, tomātu mērce, olīves, sīpoli, taču principā tas ir atkarīgs no tā, kas katram garšo un daudzums atkarīgs no tā, cik biezu, gardu picu vēlaties. :)

138 0 19 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 19

0/2000

Tā kā man besī miklu taisīt, ņemu sagatavi, apsmērēju ar kečhupu/tomātumērci salieku, galvenais - gaļu, kā arī papriku tomātus, un sieru un ir nice, varbūt kādu gurķīti skābētu vai kādu avokādo vai ananāsu šad tad :X

 

bet šis ar smuki iznācis +

7 0 atbildēt

baac tā sakārdināji :D

6 0 atbildēt

Iesaku sieru sākumā likt tikai nedaudz otrajā kārta pēc tomātu mērces un ļoti nedaudz vai vispār nemaz visam pa virsu, un lielāko daudzumu uzbērt uz picas pēc tam, kad viņa jau laiciņu ir cepusies, tad tik ļoti siers nepiedegs.

5 0 atbildēt

Ārprāc kā es sagribēju picu, bāc, pilna mute ar siekalām. damn it. :D Uz naktīm šādi raksti būtu jāaizliedz ar likumu. :D 

3 0 atbildēt

Tieši tagad pēdējo LuLu picas kumosu kožļāju. Tā ir zīme.

0 0 atbildēt

👍

0 0 atbildēt

👍

0 0 atbildēt

apsolos izmēģināt. tikai jāaizsūta kāds uz veikalu pēc sastāvdaļām :D

0 0 atbildēt

Jauki emotion

0 0 atbildēt

emotion

0 0 atbildēt

Gribu :S

0 0 atbildēt

Siekala notecēja

0 0 atbildēt

Vai uztaisot šo mīklu sanāk kā picērijās(garšas ziņā)?

0 0 atbildēt

om nom nom..

nesen taisījām picu.. ^^

0 0 atbildēt

emotion

emotion

emotion

0 0 atbildēt

mm amn garšo ēst

0 1 atbildēt

izskatās pēc pīrāga :D raugu nevajadzēja likt ;)))))

0 1 atbildēt