local-stats-pixel fb-conv-api

Ziemassvetku cepumi1

17 1

Garsiga recepte, pati esmu gatavojusi, iznaak vnk burviigi. ;) IESAKU.

Sastāvdaļas: 180 g sviesta, istabas t 60 g cukura 1 ēdamkarote skābā krējuma 1 apelsīna miziņa, sarīvēta šķipsniņa sāls 260 g kviešu bīdeļmiltu 60 g lielogu dzērveņu 60 g zaļo pistāciju 100 g gaiši brūnā cukura apviļāšanai 1 ola 1 tējk. garšvielu maisījuma* Rezultāts: 50 gab.

Svētku neatņemama sastāvdaļa – cepums, turklāt tik skaists un trausls. Dzērveņu un pistāciju vietā vari likt jebkurus mīļākos riekstus un žāvētās ogas, kā piemēram, rumā mērcētus ķiršus kopā ar pekanriekstiem vai jebkurus citus riekstus kopā ar melno šokolādi, kas sakapāta gabaliņos.

Pagatavošana: Sviestu saputo kopā ar cukuru. Pievieno skābo krējumu un apelsīna miziņu. Saputotajai sviesta masai pievieno miltus, iemīci lielās dzērvenes un zaļās pistācijas. No mīklas izvel desiņu, ietin pārtikas plēvē un liec ledusskapī vismaz uz divām stundām atdzist un sacietēt. Uzkarsē krāsni līdz 180 grādiem. Izklāj pannu ar cepamo papīru. Samaisi visas garšvielas un sajauc ar brūno cukuru. Desiņu apzied ar sakultu olu, izņemot galus, apviļā cukura un garšvielu maisījumā. Griez 0,5 cm biezās šķēlēs. Šķēlītes liec uz plāts. Cep 10–15 minūtes. Atdzesē uz restītes.

* pa šķipsniņai no kanēļa, muskatrieksta, maltām krustnagliņām, kaltēta ingvera un malta kardamona

17 1 1 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 1

0/2000

kas tie vispār ir par cepumiem un bildes kur ?

0 0 atbildēt