Pievieno rakstu! Seko Draugiem Seko Facebook Seko Twitter
 
0
140

Kad apkārt plosās stress un vīrusi, nedzeriet Fervex, bet uztapiniet gailīti!

Priecāšos saņemt vēl dažus ieteikumus gailīša gatavošanā, jo ir ļoti iegaršojies un varu sākt eksperimentēt ar garšām

Iegūst jautru jestri brīvā... Autors: Lagerta Veselīgais gailītis
1.

Iegūst jautru, jestri brīvā dabā ar vistām noskrējušos pusotru gadu vecu gailēnu

Sadala un izvēlas... Autors: Lagerta Veselīgais gailītis
2.

Sadala un izvēlas garšvielas - manā gadījumā būs duāla gatavošana - viena daļa ar ķimenēm un burkāniem, otra - ar sīpoliem un ķiplokiem

Samenedžē gaiļa daļas pa... Autors: Lagerta Veselīgais gailītis
3.

Samenedžē gaiļa daļas pa katliem

Scaronoreiz spārnainis tika... Autors: Lagerta Veselīgais gailītis
4.

Šoreiz spārnainis tika vārīts, jo gatavoju personai, kura nedrīkst ēst ceptu

Duālā vārīscaronana notiek... Autors: Lagerta Veselīgais gailītis
5.

Duālā vārīšana notiek vismaz 2.5h, jo šis ir riktīgs lauku sekstainis un nav nekāda lielveikala vista, kurai gaļa lobās jau pēc 14 min vārīšanās

Pa vidu kamēr nevar... Autors: Lagerta Veselīgais gailītis
6.

Pa vidu, kamēr nevar nociesties, novāra raksta zvaigznes dzīvesbiedres lauku olas un notestē buljonu

Pēc izvēles pievieno sāli un piparus, var arī kādu lauru lapu

Servē galdā un ēd ar sev... Autors: Lagerta Veselīgais gailītis
7.

Servē galdā un ēd ar sev tīkamajām piedevām

Gaļas garscarona un krāsa... Autors: Lagerta Veselīgais gailītis
8.

Gaļas garša un krāsa absolūti radikāli atšķiras no lielveikala vistām

  

0
140

Citi šī autora raksti:

Lasi vēl labākos rakstus:

komentāri [22]

Niks: vai ienāc ar
Kārtot komentārus: populārākie | jaunākie | vecākie
Rādīt bildes
Cigors7 avatars
Medaļa BakalaursMedaļa Moderatora favorītsMedaļa Dienas doma
  Cigors7 10.01.18 01:04
 
5
0

Es šamo noteikti būtu uzkūpinājis, bet tas tā. Jā, vistas, gan jau arī ka gaiļa buljons palīdz pret saaukstēšanos, ir dzirdēts un redzēts, ka tieši ar buljonu ārstējas. Nav man sanācis īstu lauku produkciju gatavot, bet ļoti gribu pamēģināt un sākt, saprast atšķirības. Piemēram, darbā, pasūta olas no kaut kādas tur Alūksnes putnu fermas bet ne mājražotāji, liela firma cik saprotu, olas normāli mēs vēram vidēji jēlas, jeb 4,5 min no vārīšanās brīža un viņas gandrīz nekad normāli nevar nomizot, es izmēģināju visādas metodes- etiķi, sāli, sodu, ledusūdeni, vislabāk strādāja olīveļļa (uzleju olām pirms vārišanās), eļļa iesūcas čaumalas porās un tad nu, kaut kā bik labāk nāk nost- kolēģis mājas nopirka īstas lauku olas un bez jeb kāda cita produkta pievienošanas , izvārot, varēja mierīgi smuki nolobīt, tā kā es skatos, ka varētu kādu eksperimentu iemest spokos , salīdzināt kvalitātes, nu teiksmi no 3 olu ražotājiem par to pašu lobišanas tēmu, tālāk jau garša un protams konsistence,jo, lauku olām , kad cep vēršacis, baltums būs izteikti biezs, bet fermas olām gandriz vienmēr iztecēs pa pannu. Jā un 3. lieta - konkurss, es ar savulaiku gribēju uztaisīt konkursu, kaut kā laika vai kas pietrūka, bet būtu forši, vienīgi žēl, ka mēs esam diezgan maz kas tā nopietni liek rakstus un gatavo, tad jau drīzāk aktīvajiem kaut kur visiem satikties un tad var savas gatavošanas fiškas pārrunāt un kādu rakstu vai video par to uztaisīt un atspoguļot spokos. Labi, viss, vispār ck te garus komentārus var ierakstīt ? Veiksmi , lai veicas, jo atceries, ka laime mūs padara miegainus! 

Lagerta avatars
Medaļa Admins iesakaMedaļa NamejsMedaļa Redaktors iesaka
  Lagerta 10.01.18 00:15
 
3
0

atbildot uz ezkins komentāru " Mnjammm! Oh, nu kaapee eZZiiC tur nepie... "

jātaisa kaut kādu konkursu ar vēl dažiem labiem ņammu spokiem

Kurš PAR?

Dark Magician avatars
Medaļa ViktorsMedaļa Gada SPOKS 2017Medaļa Favorīts
  Dark Magician 10.01.18 00:16
 
3
0

atbildot uz Lagerta komentāru " jātaisa kaut kādu konkursu ar vēl dažiem lab... "

Agrāk bija recepšu konkursi. Ļoti sen agrāk. Parunā ar atbildīgajiem - es domāju, tauta savāktos

Dark Magician avatars
Medaļa ViktorsMedaļa Gada SPOKS 2017Medaļa Favorīts
  Dark Magician 10.01.18 00:13
 
2
0

Izskatās ļoti apetetelīgi, tikai, neredzās lielos daudzumos burkāni un sīpoli

Juris1604 avatars
Medaļa Misija izpildītaMedaļa NastijsMedaļa Dienas doma
  Juris1604 07.02.18 20:22
 
2
0

    

Vilnis Salzemnieks avatars
Medaļa Sertificēts spoksMedaļa BetmensMedaļa Admins iesaka
  Vilnis Salzemnieks 10.01.18 16:15
 
2
0

atbildot uz Lagerta komentāru " Īsti nebija, ko putot un tāds sanāca, kāds i... "

  Laikam fizkultūrietis, gailītis ''kačaks'' . Tauku gandrīz nemaz. Kilogrami četri tīru muskuļu.  

Vilnis Salzemnieks avatars
Medaļa Sertificēts spoksMedaļa BetmensMedaļa Admins iesaka
  Vilnis Salzemnieks 10.01.18 13:39
 
2
0

Pēc kara lauku gaiļa buljons esot saukts arī par žīdu penicilīnu. Būtu interesanti pamēģināt no kapauna, vienīgi tur drusku ņemšanās ar taukiem kuro šamējam diezgan daudz. Jādzesē un kad sastinguši jāņem nost bet pieļauju ka tāds nespējīgais putnu baroklītis vārās ātrāk un ir mīkstāks. Starp citu šķiet ka jūs buljonu ar nolūku neesat noputojis citādi tas būtu dzidrāks. Nu bet tas jau gaumes jautājums.

197403 avatars
Medaļa Patīk komentārsMedaļa Patīk komentārsMedaļa Zeltrocis
  197403 10.01.18 07:47
 
2
0

  

meža brālis avatars
Medaļa Aģents 0/7Medaļa Aģents 0/7Medaļa Aģents 0/7
  meža brālis 10.01.18 01:27
 
2
0

atbildot uz Lagerta komentāru " super ieteikums, es noteikti notestēšu, man ... "

tad jau var iet uz kvantumu un uzcienāt kaimiņus, kad vismaz vienreiz būs sanācis - energoefektivitāte..   

meža brālis avatars
Medaļa Aģents 0/7Medaļa Aģents 0/7Medaļa Aģents 0/7
  meža brālis 10.01.18 01:16
 
2
0

atbildot uz Lagerta komentāru " slēgtā/neslēgtā traukā? Kkādu sviestiņu pakl... "

protams, ka slēgtā - vai nu ar pārtikas plēvi vai foliju - sviestiņš būtu ideāli...

ja nav kruta cepeškrāsns, kas parāda tik mazu grādus kā 75, tad var čakarēties ar temometru - bet protams, 75os grādos vistu gaļiņa atasiņojās un kļūst pilnībā gatava. var arī apcepināt, lai rastos skaista brūnīga karamelizācija (kas var būt labākš par šo)    

meža brālis avatars
Medaļa Aģents 0/7Medaļa Aģents 0/7Medaļa Aģents 0/7
  meža brālis 10.01.18 01:02
 
2
0

Ja baigais gribaspēks (ar temometru) vai iespējas (stilīgā cepeškrāsnī) - var samarinētu gailīti ar sāli, timiānu, ķiploku un citām garšas štellītēm, atstāt uz vairākām stundiņām pasautēties 75os grādos.    

Tad būs pats labumiņš, lai pievienotu kādām latviskām dabas veltēm vai jeb kam citam...    

Dark Magician avatars
Medaļa ViktorsMedaļa Gada SPOKS 2017Medaļa Favorīts
  Dark Magician 10.01.18 00:16
 
2
0

atbildot uz Lagerta komentāru " vārījās un dancoja kaut kur apkārt gailēnam ... "

    

ezkins avatars
Medaļa Patīk komentārsMedaļa Zoles 3000 spelesMedaļa Admins iesaka
  ezkins 10.01.18 00:12
 
2
0

Mnjammm! Oh, nu kaapee eZZiiC tur nepiedalaas?   

Charged avatars
Medaļa Dienas joksMedaļa TribīneMedaļa Nedēļas hīts #2
  Charged 03.04.18 13:22
 
1
0

  

Lagerta avatars
Medaļa Admins iesakaMedaļa NamejsMedaļa Redaktors iesaka
  Lagerta 10.01.18 01:09
 
0
0

atbildot uz Cigors7 komentāru " Es šamo noteikti būtu uzkūpinājis, bet ... "

Bija man doma arī uz vietas visiem tikties, bet, domāju, mūsdienās diezgan nereāli. Ceru, ka samenedžēšu kādu konkursu, un ceru, ka ar odziņu.

Par lauku olām taisnība - un tieši par baltumu - cepot/vārot paliek stingrs, putojot arī, vāru un ēdu mīkstas olas ar sāli, sviestu un ar karoti, veikalā pirktās nespētu šādā veidā dabūt iekšā   

Lagerta avatars
Medaļa Admins iesakaMedaļa NamejsMedaļa Redaktors iesaka
  Lagerta 10.01.18 16:17
 
0
0

atbildot uz Vilnis Salzemnieks komentāru "   Laikam fizkultūrietis, gailītis ''kača... "

var taču redzēt, cik labā formā

Lagerta avatars
Medaļa Admins iesakaMedaļa NamejsMedaļa Redaktors iesaka
  Lagerta 10.01.18 13:44
 
0
0

atbildot uz Vilnis Salzemnieks komentāru " Pēc kara lauku gaiļa buljons esot saukt... "

Īsti nebija, ko putot un tāds sanāca, kāds ir, nākamreiz skatīšos. Tauki arī - tādi maz un integrēti, nevis lavās pa virsu peld, neierasti.

SAMSS avatars
Medaļa Zoles 3000 spelesMedaļa Vampīru klana biedrsMedaļa Zoles 3000 speles
  SAMSS 10.01.18 09:12
 
0
0

  

KerCiet avatars
Medaļa PandaMedaļa Sponsora favorītsMedaļa Namejs
  KerCiet 10.01.18 08:33  
 
0
0

Gaili nu nezinu.. bet izskatās ļoti garšīgi lai gan ja brieža gaļu ēdu kāpēc nepamēģināt gaili....

Lagerta avatars
Medaļa Admins iesakaMedaļa NamejsMedaļa Redaktors iesaka
  Lagerta 10.01.18 01:05
 
0
0

atbildot uz meža brālis komentāru " Ja baigais gribaspēks (ar temometru) va... "

slēgtā/neslēgtā traukā? Kkādu sviestiņu paklāt?