Pievieno rakstu! Seko Draugiem Seko Facebook Seko Twitter
 
0
669

Velreiz pārskatīju savas vecās receptes ar skābo krējumu un atradu vēl žagariņu recepti , kas atšķiras no iepriekš manos rakstos aplūkotām Manas vafelītes (papildināts) un Eksperiments ar kēksu tikai ar miltu daudzumu mīklā. Cik interesanti. Lai būtu vieglāk pārskatīt teikto, izveidoju tabuliņu. ļoti grūti Rakstos tekstu salikt tabulas veidā, jo vienmēr to sabīda bez atstarpēm. Lai cīnītos pret šadu sabīdīšanu, saliku atstarpju vietās punktiņus. Varbūt ir kāda gudrāka metode, bet varbūt kādam var noderēt arī šada.

Produkti mīklai

Vafeles ......................... Kēkss ...........................Žagariņi

3 olas.......................... ...3 olas................................3 olas

200 gr cukurs.................200 gr cukurs....................200 gr cukurs

300 gr sk.krējums..........300 gr sk.krējums.............300 gr sk.krējums

200 gr milti.....................400 gr milti .........................600 gr milti

šķipsniņa sāls ...............škipsniņa sāls....................škipsniņa sāls

rīvēta citrona miziņa......rīvēta citrona miziņa ........ rīvēta citrona miziņa

3 ēk alkohols .............. ..3 ēk alkohols ....................3 ēk alkohols.

...................................... 0,5 tk. soda ...................... 0,5 tk. soda

.......................................2 ēk. citrona sula ..............2 ēk. citrona sula

Papildprodukti

100 gr. šokolāde, ............rozīnes, labāk rozīnes........eļļa cepšanai
30 gr. sviests
..................
šokolādē vai sukādes.................................
krāsainie cukura
graudiņi dekoram............
pūdercukurs ...................... pūdercukurs

Mīklas gatavošana.

Vafeļu mīkla. Sakuļ bļodā ar koka karoti 3 olas ar glāzi cukura, pievieno šķipsniņu sāls un sarīvētu viena citrona mizu, vēl pievieno apm 2/3 sk. krējuma, samaisa, tad pievieno 200 gr miltu, maisa kamēr masa vienveidīga, bez kunkuļiem. Pievieno vēl atlikušo krējumu, 3 ēk. alkoholu un labi izjauc. Jāiznāk apm. kā biezo pankūku mīklai.

Kēksa mīkla. Vafeļu mīklai pievieno 200 gr. miltus un dzeramo sodu, dzēstu ar 2 ēdamkarotēm citrona sulas. Izmaisa.

Žagariņu mīkla. Kēksa mīklai atliek pievienot miltus, lai mīkla ir stingra un to var izrullēt.Skaties bildēs.

Šodien gatavošu kēksu un žagariņus.

Norīvējunbsp bļodā citronam... Autors: rasiks Trīs vienā
1.

Norīvēju  bļodā citronam miziņu, iesitu trīs olas, pievienoju šķipsniņu sāls, 200 gr. cukura un visu sakuļu ar koka karoti.

Pievienoju skābo krējumu 12... Autors: rasiks Trīs vienā
2.

Pievienoju skābo krējumu, 1/2 tējkaroti sodas, 2 ēdamkarotes citrona sulas, 2 glāzes miltu un atkal izmaisu ar karoti.

Vēl pievienoju 3 ēk konjaka... Autors: rasiks Trīs vienā
3.

Vēl pievienoju 3 ēk. konjaka un izmaisu. Mīklai jābūt patreknai. Ja lauku krējuma vietā ir veikalā pirktais, var pievienot papildus 2-3 ēk. cepamās eļļas, jeb nedaudz kausēta sviesta. Arī miltus varbūt vajadzēs nedaudz vairāk - tas atkarīgs no olu lieluma kā arī lipekļa satura miltos. Mīklai jābūt kā pabiezam krējumam.

Kēksa formā ielklāju... Autors: rasiks Trīs vienā
4.

Kēksa formā ielklāju cepampapīru, lai vienmērīgāk cepas un vieglāk no formas izcelt. Apm. 2/3 no mīklas leju formā, lai ceptu kēksu. Virsū uzkaisu rozīnes šokolādē.Tām virsū arī der uzklāt mīklas kārtiņu, bet es to neizdarīju, jo pagājušā reizē laikam mīkla bija nedaudz mīkstāka un tās pašas nogrima.Tā nav problēma, var palikt arī virspusē, jo kēkss cepas tikai apm. 30 min. Tātad, lieku sakarsētā cepeškrāsnī cept.

30 min ir pietiekams laiks... Autors: rasiks Trīs vienā
5.

30 min. ir pietiekams laiks, lai sagatavotu žagariņus. Ar roku piemīcu apm. glāzi miltu. Mīklai nav jābūt cietai, bet tādai, lai var izrullēt plānā kārtā, pasijājot miltus augšā un apakšā. Ar rotējošo nazīti sagriežu rombiņos un katra romba vidū  arī nelielu griezumu.

Vienu no romba garajiem... Autors: rasiks Trīs vienā
6.

Vienu no romba garajiem stūriem izver caur izgriezumu un nedaudz pavelk, lai malas uzrullējas.Sagatavoju šādi visu mīklu.

Kēksā iedurtais kociņscaron... Autors: rasiks Trīs vienā
7.

Kēksā iedurtais kociņš sauss - kēkss izcepies. Izceļu to aiz papīra  un nolieku uz salocīta dvieļa. Ieberu karoti pūdercukura krējuma trauciņā un izmaisu ar krējuma paliekām. Masu pārziežu karstajam kēksam.

Labāk noder panna ar biezu... Autors: rasiks Trīs vienā
8.

Labāk noder panna ar biezu dibenu, lai siltums mainās vienmērīgāk .Uzleju uz pannas eļlu 1-2 cm. biezā kārtā un sāku karsēt. Kad tā sakarsēta, žigli vienu pie otra salieku pannā žagariņus.Tie peld eļļā, bet augšpusi neapņem.

Kad apakscaronpuse jau... Autors: rasiks Trīs vienā
9.

Kad apakšpuse jau zeltaini brūna, tos jāapgriež kā pankūciņas uz otru pusi. Gāzi nogriežu uz minimumu, lai eļļa nesāk degt.

Kad otras pusītes jau... Autors: rasiks Trīs vienā
10.

Kad otras pusītes jau zeltaini brūnas, salieku uz šķīvja, kam uzklāta papīra salvete lieko taukvielu uzsūkšanai. Papildinu atkal eļlu un cepu nākošās pannas kā pirmo. Man iznāca 4,5 pannas un izgāja ap 300 gr. eļļas.

0
669

Citi šī autora raksti:

Lasi vēl labākos rakstus:

komentāri [19]

Niks: vai ienāc ar
Kārtot komentārus: populārākie | jaunākie | vecākie
Rādīt bildes
GargantijA avatars
Medaļa FledermausisMedaļa Holly ShitMedaļa Fledermausis
  GargantijA 22.11.13 00:45
 
26
0

Manējie tos ''žagariņus'' sauc par zaķausīm ;) Gardi!!

rasiks avatars
Medaļa Krustvardu recidivistsMedaļa RainisMedaļa Jubilārs
  rasiks 25.11.13 15:50
 
9
0

atbildot uz NekoDelyte komentāru " man šito mutere dažreiz taisa ... " plusiņš tavai muterei  

rasiks avatars
Medaļa Krustvardu recidivistsMedaļa RainisMedaļa Jubilārs
  rasiks 22.11.13 07:54
 
8
0

atbildot uz klussa komentāru " Paldies par receptēm.Noteikti pamē... " Cik grādos nepateikšu, jo manai gāzes plītij sen termometrs noplīsis. Tur ir 5 iedaļas, sākumā lieku uz ceturto, pēc apm. 15 min. mazliet mazāk.  

klussa avatars
Medaļa PandaMedaļa Man patīk Facebook 7000Medaļa Nostradams
  klussa 22.11.13 02:32
 
10
2

Paldies par receptēm.Noteikti pamēgināšu.

Cik grādos cepi kūku?

M1FrE avatars
Medaļa Dienas joksMedaļa RecidīvistsMedaļa Dienas joks
  M1FrE 25.11.13 13:36
 
7
0
mana puse mes zhagarinjus , saucam par zakjaushiem :D , vienmer patika nolaizit pudercukuru un pec tam vinjus est :D

Abeille avatars
Medaļa Riesta laiksMedaļa SociālistsMedaļa Seko Facebook 8000
  Abeille 30.11.13 22:57
 
6
0

nomīgi

elinap avatars
Medaļa SviestmaizeMedaļa StudentsMedaļa Spoks
  elinap 27.11.13 08:45
 
5
0

kā es dievinu žagariņus

rasiks avatars
Medaļa Krustvardu recidivistsMedaļa RainisMedaļa Jubilārs
  rasiks 06.12.16 10:45
 
3
0

atbildot uz effeja100 komentāru " Nu pa kruto. Atnākšu mājās un izprintēš... " Ieliec favorītos vai lasāmrakstos pie sevis, tā es daru  

NekoDelyte avatars
Medaļa Spoks
  NekoDelyte 25.11.13 15:34
 
3
0

man šito mutere dažreiz taisa 

Fosilija
Spoku fosilijas ikonaFosilija 25.11.13 13:26
 
3
0

Būs forši un garšīgi.

Ciepanick avatars
Medaļa Mazā, spoki Tevi mīl!Medaļa Dienas domaMedaļa Viktors
  Ciepanick 22.11.13 14:11
 
4
1

Labs.Pie faforītiem.

exkluzīvais avatars
Medaļa FēnikssMedaļa MaģistrantsMedaļa Oligarhs
  exkluzīvais 08.02.17 20:40
 
2
0

Šos zinu.    

zeminem avatars
Medaļa Nedēļas hītsMedaļa Admins iesakaMedaļa Zelta ninja
  zeminem 08.02.17 19:53  
 
2
0
Trīsvienā - skat., like, share.

rasiks avatars
Medaļa Krustvardu recidivistsMedaļa RainisMedaļa Jubilārs
  rasiks 05.12.16 18:54
 
2
0

Paldies Tev par labiem vārdiem!

Stasits avatars
Medaļa KārumnieksMedaļa Dienas domaMedaļa Rainis
  Stasits 05.12.16 18:49
 
2
0

Tas viss izskatas burvigi.

ALISDZONS avatars
Medaļa NostradamsMedaļa Jaunavas vainagsMedaļa Nostradams
  ALISDZONS 17.02.18 21:09
 
0
0

   nammmīgi 

irisprime avatars
Medaļa Vilkaču klana biedrsMedaļa BetmensMedaļa Zebra
  irisprime 08.02.17 23:03
 
0
0

Njam, njam, njam, Tik garšīgi izskatās, būtu, kas to man vēl pagatavo

effeja100 avatars
Medaļa Dienas domaMedaļa TrumpeMedaļa Vidusskolnieks
  effeja100 06.12.16 10:37
 
0
0

Nu pa kruto. Atnākšu mājās un izprintēšu. Cerams,Tavs raksts nepazudīs spoka plašumos.

ELEP avatars
Medaļa Dienas joksMedaļa Dienas joksMedaļa Komiķis
  ELEP 05.12.16 19:28  
 
0
0
otlichnij povar