local-stats-pixel fb-conv-api

Tītaru aknu pastēte ar ķirbi14

185 0

Neesmu ķirbju speciāliste, neprotu tos savā dārzā izaudzēt, bet tepat Biķernieku ielas mazajā partikas preču veikaliņā nu jau duvus gadus regulāri pērku ļoti garšīgu ķirbi ar spilgti oranžas krāsas iekšu un zaļganbrūnu plānu miziņu. Tas ir ar blīvu miesasbūvi un riekstu garšu. Izrādās, ka to arī sauc par riekstu ķirbi. Ziemā katru nedēļu pērku vienu šķēli. Tās svars parasti ir 800 - 900 grami un cena 1.49 EUR/kg.

To jau sen pievienoju visiem sakņu sautējumiem un zupām, cepu kopā ar kartupeļiem, vāru biezzupas, lieku kēksos. Ķirbja labās garšas īpašības kalpoja par ierosmi to pirmo reizi pievienot arī aknu pastētei.

Vakar nopirku 300 gr tītara aknas, lai šodien veiktu minēto eksperimentu. Turpinājums bildēs un zem tām.

185 0 14 Ziņot!
Ieteikt: 000
Spoki.lv logo
Spoki.lv

Komentāri 14

0/2000

Jebkurā varaintā pašgatavota aknu pastēte ir daudz labāka, nekā tās masas, ko tirgo veikalos. Man bija kaimiņiene, sirma māmuļa, 85 gadīga. Viņa pie pastētes rīvēja klāt ingveru un bija dikti feina garša.

7 0 atbildēt

Gardi, es arī taisu, bet nekad neiedomājos pievienot ķirbi.

P.S. par ķirbjiem, pie mums ir piejami divi super gardi ķirbji, viens no tiem ir riekstu, bet otrs tā saucamais pudeļķirbis, ļoti sarežģīti izaudzēt, tuvakajā laikā apmeklēšu Tavu norādīto veikaliņu, jo riekstu ķirbja vidējā cena ir vismaz divreiz lielāka. emotion  emotion 

5 0 atbildēt

interesanta recepte emotion 

5 0 atbildēt
Ar ķirbi vēl nebija mēğināts, paldies par ideju! Mēdzu šitā pastētēs burkānus noslēpt, atklājums - ja cūkas aknas apcep kopā ar palieliem burkānu gabaliem apmēram vienādās proporcijās pēc svara, tad mazā šķidrumā izsautē, samaļ visu kopā un taisa pastēti, tad rezultāts gan pēc krāsas, gan pēc garšas atgādina liellopu pastēti, bet piekult sviestu prasās krietni mazāk kā parasti.
4 0 atbildēt

Nu jaa, kjirbiiC pamaz gan!  emotion 

3 0 atbildēt

tēta aknu pastēte... cik briesmīgi, nabaga tētis, tagad jau bez aknām.  emotion 

4 1 atbildēt
Manam kaķim garšoja vistas aknu pastēte!!!emotionViņš prata attaisīt ledusskapi un pa kluso izrīt visu aknu pastēti!!!emotionDiemžēl tas kaķis nomira no sirds mazspējas,jo bija tā nobarots,ka visi iekšējie orgāni atteicās darboties!!!emotionKad,tam kaķim bija bēres,mēs vēl kapā viņam ielikām aknu pastēti,ko viņš varēja tonnām rīt!!!emotion
3 0 atbildēt
Riebjas kjirbji un viss,kas nacis no titara, bet kjirbi izmeginashu shada formata ar vistas aknam! 👍👍
2 0 atbildēt

 emotion 

2 0 atbildēt
Laba recepte. Rasiks ir meitene :-)
0 0 atbildēt