Rudens vakariem piestāv sildošas zupītes.
Sastāvdaļas:
* 3 lieli kartupeļi,
* 2 burkāni,
* 2 sīpoli,
* marinētu gurķu burciņa,
* zaļās olīvas,
* tomātu pasta vai kečups ( es izmantoju abus),
* vārītā desa,
* 1 kubiņš vistas buljona,
*eļļa cepšanai.
Pagatavošana:
1) Sagriež desu 1cm garos salmiņos, tāpat rīkojās ar marinētiem gurķīšiem (pusi burciņas), divus sīpolus sasmalcina.
2) Ņemam lielu pannu,ielejam mazliet eļļu, liekam desu, marinētus gurķīšus, sīpolus. Ņemam rīvi sarīvējam 2 burkānus. Visu apcepam līdz sīpoli zeltaini. Pievienojam 3 ēdamk. tomātu pastas un 2 ēdamk. ķečupu, apcepinam un ņemam nost no uguns.
3) 3 kartupeļus nomizojam, sagriežam 1 cm salmiņos. Liekam katlā ar ūdeni, pievienojam vistas buljona kubiņu, pārgriežam olīves uz pusēm, pievienojam. Vāram 15 min.
4) Pēc 15 min. pievienojam sacepināto saturu un vāram 30 min.
Un soļanka gatava pasniegšanai.