Pievieno rakstu! Seko Draugiem Seko Facebook Seko Twitter
 
0
113

Ievadā mazliet par estragonu. Šo pikanto garšvielu iespējams daudzi nemaz nepazīst un nelieto.

Tas ir daudzgadīgs, sen pazīstams garšaugs, ko daudzi audzina savos piemājas dārzos. Tam ir saldens aromāts, kurš līdzinās anīsam, un mazliet rūgtena garša, kas atgādina vērmeles.

Estragons kā augs ir ļoti labs dabīgais pretknišļu līdzeklis dārzā. Pateicoties savām ēteriskajām eļļām un aromātiem, tas aizbiedē daudzus kukaiņus.

To lieto arī medicīnā.Tas veicina ēstgribu un gremošanu, regulē asinsspiedienu, darbo­jas kā asinsattīrošs līdzeklis un ir noderīgs arī īslaicīga anestizējoša efekta radīšanai. Tautas medicīnā lieto kā urīndzenošu līdzekli un pret cingu. Estragons ir bagātīgs vitamīnu avots. To lieto mutes dobuma un kakla slimību ārstēšanai.

Daudziem zināmā dzēriena „Tarhūns” pamatsastāvā ir estragona sīrups. Esmu jau rakstījusi par estragona neiztrūkstošo sastāvdaļu lielajos ķiļķenos.

Lielie ķiļķeni

Lai pagatavotu šo interesanto ēdienu, diezgan liela noņemšanās. Sliņķiem varu ieteikt to pašu ēdienu, bet ātrāk un vieglāk pagatavojamu. Garšas ziņā tas daudz neatpaliek no lielajiem ķiļķeniem.

Skatāmies bildēs!

Tā aug estragons manā dārzā Autors: rasiks Sliņķa ķiļķeni ar estragonu
1.

Tā aug estragons manā dārzā.

Ķilķeniem pietiks ar dažiem... Autors: rasiks Sliņķa ķiļķeni ar estragonu
2.

Ķilķeniem pietiks ar dažiem zariņiem.

Bļodā ieberu 300... Autors: rasiks Sliņķa ķiļķeni ar estragonu
3.

Bļodā ieberu 300 gr biezpienu, tam pievienoju sasmalcinātas estragona lapiņas. 

Sagriežu sīkinbsp apm 50 gr... Autors: rasiks Sliņķa ķiļķeni ar estragonu
4.

Sagriežu sīki  apm. 50 gr dūmotu speķi.

Pievienoju sagriezto speķi... Autors: rasiks Sliņķa ķiļķeni ar estragonu
5.

Pievienoju sagriezto speķi biezpienam, vēl pievienoju olu, sāli un ar karoti visu samaisu. 

Pievienoju 4 ēdamkarotes ar... Autors: rasiks Sliņķa ķiļķeni ar estragonu
6.

Pievienoju 4 ēdamkarotes ar kaudzi miltus un ar roku samīcu visu pastingrā mīklā. 

No mīklas veidoju desiņas... Autors: rasiks Sliņķa ķiļķeni ar estragonu
7.

No mīklas veidoju desiņas. Sagriežu  kā parādīts. 

Lieku vārīt verdoscaronā... Autors: rasiks Sliņķa ķiļķeni ar estragonu
8.

Lieku vārīt verdošā sāls ūdenī. Kad ķiļķeni uzpeld, vēl vāru vienu minūti. 

 

Kiļķeni gatavi ēscaronanainbsp Autors: rasiks Sliņķa ķiļķeni ar estragonu
9.

Kiļķeni gatavi ēšanai. 

Mēs tos ēdam ar skābo... Autors: rasiks Sliņķa ķiļķeni ar estragonu
10.

Mēs tos ēdam ar skābo krējumu vai kausētu sviestu. Tik pat gardi tie ir otrā dienā, ja apcep uz pannas sviestā. Labu ēstgribu. 

0
113

Citi šī autora raksti:

Lasi vēl labākos rakstus:

komentāri [3]

Niks: vai ienāc ar
Kārtot komentārus: populārākie | jaunākie | vecākie
Rādīt bildes
SAMSS avatars
Medaļa Zoles 3000 spelesMedaļa Zoles recidivistsMedaļa Duraka 3000 speles
  SAMSS 12.06.18 07:17
 
2
0

  

franculicejs avatars
Medaļa JubilārsMedaļa SviestmaizeMedaļa 1/13 kūciņas
  franculicejs 12.06.18 14:22
 
2
0

Super! Loti, ļoti interesanta recepte. Šito vajag man paprovēt, paldies Rasikam! 

Juris1604 avatars
Medaļa Misija izpildītaMedaļa NastijsMedaļa Dienas doma
  Juris1604 13.06.18 15:43
 
0
0

Bez vārdiem.